Pro TV, amendat de CNA după ce Chilian a insultat-o pe deputata Aurelia Cristea: „Cât este ora la cabinetul dumneavoastră parlamentar?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul de televiziune Pro TV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru o serie de declaraţii considerate jignitoare pe care cântăreţul Florin Chilian le-a făcut la adresa deputatei Aurelia Cristea.

CNA a sancţionat postul Pro TV cu suma de 20.000 de lei pentru ediţia din 17 martie a emisiunii „La Măruţă“, în care interpretul Florin Chilian a insultat-o pe deputata Aurelia Cristea, într-o discuţie despre intrarea în vigoare a Legii antifumat, după cum notează News.ro.

În emisiune au fost prezenţi atât deputat PSD Aurelia Cristea, iniţiatoarea Legii antifumat, cât şi Florin Chilian, care s-a exprimat împotriva acestei legi. În timpul discuţiilor, cântăreţul i s-a adresat deputatei astfel: „Nu, apropo de femei, că vorbeam mai devreme. Cât, cât este ora la dumneavoastră la cabinetul parlamentar? Cât tre` să plătească un om? Vorbim de femei că....“

După această declaraţie, moderatorul Cătălin Măruţă a spus că nu înţelege la ce se referă interpretul, însă membrul CNA Radu Bogdan Herjeu a subliniat că îi vine greu să creadă că realizatorul nu a înţeles ce se întâmplă în platoul lui. 

„Nu, vorbeam despre... Şi acum citez, dintr-un ministru care vorbea despre cum au grijă curvele de copiii lor care devin golani? (...) Domnul Rus. Sau aţi uitat declaraţia dânsului? Nu ştiţi?“, a mai declarat Florin Chilian în timpul emisiunii.

image

După ce Aurelia Cristea (foto dreapta Eduard Enea) s-a referit la Florin Chilian ca la „o persoană publică atât de plăcută şi ale cărei melodii eu le-am ascultat“, interpretul a întrebat-o dacă trebuie să îi dea bani dacă este „atât de drăguţă“ cu el.

Propunerea de amendare a fost făcută de Valentin Jucan şi votată de şase membri (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Răsvan Popescu), în timp ce trei membri au votat împotrivă (Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Radu Călin Cristea).

Derapajul a fost sesizat de un telespectator, care a făcut o reclamaţie: „Florin Chilian îşi bate joc de d-na deputat Aurelia Cristea, o întreabă «Cât e ora la cabinetul ei parlamentar? Nu aşa e la curve?» şi se scuză că aşa ar fi zis Ioan Rus. Măruţă, bineînţeles, că nu intervine în calitate de moderator, îi dă voie să o numească practic «curvă».“

Sancţiunea a fost aplicată în baza articolelor 40, alineatul 3 („moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă“), şi 34, alineatul 1 („orice persoană are dreptul la propria imagine“).

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite