VIDEO Prima TV împlineşte 17 ani: vedetele postului au povestit despre începuturi, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlinesc 17 ani de când televiziunea Prima a apărut în peisajul media românesc. De-a lungul anilor, postul a adus publicului formate internaţionale care au înregistrat recorduri de audienţă, emisiuni-concurs, reality-show-uri, dar şi campanii sociale. Magda Vasiliu, Livia Graur şi Mihai Ursu, alături de Adriana Mariş, au fost prezenţi în studioul Adevărul Live, pentru a-şi aminti de începuturi.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE.

Povestea postului a început pe 17 decembrie 1997, când Prima TV, un post cu acoperire naţională, aducea un suflu nou în audiovizualul românesc, prin programele de divertisment concepute după modelul reţetelor occidentale de succes, primele ştiri ale serii şi talk-show-uri pe teme economice, politice şi sociale.

Grila postului a fost mereu adaptată cerinţelor publicului, iar acesta a fost criteriul de care s-a ţinut cont tot timpul. Fără să omită producţiile „grele“, Prima TV a mizat de-a lungul anilor pe programele de divertisment, care au obţinut numeroase premii de televiziune. 

 

Cele mai importante declaraţii:

Magda Vasiliu: Am ajuns la Prima TV în noiembrie, 2001. Am fost aruncată, practic, în redacţia de ştiri şi mi-l amintesc pe Cristi Sabbagh care a venit la mine pentru că m-a văzut stingheră şi m-a întrebat ce caut acolo. Eu, pe un ton timid, i-am spus că am venit să prezint ştiri şi atunci m-a luat cu el pe teren, să văd cum se face o ştire. Apoi am început să prezint ştirile, în decembrie. Atmosfera era foarte frumoasă, la fel ca acum. 

Livia Graur: Eu am venit în mai, 2008 şi tocmai ieşisem de pe băncile facultăţii. La început am fost reporter, dar am făcut de toate. Am învăţat să fiu reporter, să fac ştiri, după patru ani am trecut la meteo, apoi am cochetat puţin cu ştirile sportive şi de patru luni prezint Focus 16:30.

Mihai Ursu: Eu am aterizat la Prima TV în 2002, veneam de la Iaşi, unde am fost corespondent. Ştiam de Prima TV încă de când eram în liceu, la noi în Vaslui a apărut un baner uriaş atârnat de magazinul central pe care scria „Prima TV, altceva“ şi noi nici nu prindeam Prima TV acolo, dar în cele din urmă a apărut. Mă uitam la desenele animate de la Prima TV cu gaşca mea de rockeri, făceam cenaclu şi ne uitam şi comentam desenele animate de la Prima TV. A fost surprinzător când am intrat în sediul vechi al Prima TV, de pe Iuliu Maniu, de la subsolul Facultăţii de Jurnalism, pentru că eu veneam dintr-o redacţie unde era totul nou. 

În prima zi de când am venit la Prima TV am avut două funcţii: ziua eram reporter de ştiri, iar noaptea lucram la o emisiune nouă „112, poliţia în acţiune“, am auzit că a avut ceva succes. (Râde) Era un tânăr Cristian Sabbagh, căruia o lună de zile i-am spus Cătălin, dar nu a protestat, nu s-a supărat, chiar m-a ajutat, mi-a deschis nişte uşi. 

Cu Prima TV m-am trezit şutat în Afganistan, ceea ce a fost o experienţă intertesantă, cred că am avut bucuria şi norocul să fac parte din ultima serie de jurnalişti care a fost dusă şi cazată de armată în Afganistan, dar care a avut misiunea să iasă din unitate şi atunci am luat contact şi cu viaţa din Afganistan, şi cu pericolelele pe care le-am simţit. Era să luăm o bătaie cu pietre cruntă în faţa unei moschee. A fost una dintre primele aventuri mai importante pe care le-am petrecut cu Prima TV.

Prima TV nu s-a mulţumit doar să relateze, să facă emisiuni amuzante sau de cultură, Prima TV s-a implicat în viaţa socială, a pus umărul, a făcut acte caritabile. Am muncit mult, de multe ori 24 de ore fără pauze, îmi amintesc că în 2002 am fost trimis să filmez la lansarea grilei de toamnă şi printre cei pe care trebuia să-i intervievez se numărau Cabral şi Nadine, şi în timp ce vorbea Nadine, eu, care căzusem din acceleratul din Vaslui, i-am spus „stai, opreşte-te puţin, ţi-a rămas ceva strălucitor pe dinte“. Nadine se făcea tot mai galbenă la faţă, iar Cabral tot mai roşu pentru că era vorba de un diamant pe care ea şi-l pusese. Nu ştiu cum de nu am ajuns la „Cârcotaşi“ atunci. 

Magda Vasiliu: Eu îmi amintesc că era imediat după atentatele din gara Atocha, eram foarte bulversată şi obosită şi nu ştiu cum am făcut şi în loc de „mecanici de locomotivă“ am spus „mecanici de lomocotivă“, nu numai că nu mi-am dat seama eu, ci nimeni din platou şi nimeni din regie. Miercuri seară mă uitam la „Cronica“ şi la un moment dat am auzit „colega noastră, Magda Hazliu“, a fost oribil atunci pe moment, după care m-am distrat teribil. 

Mihai Ursu: După ce am apărut la „Cârcotaşi“ cu acea inepţie grandioasă, mă ştiau toţi poliţiştii. Cred că ultima dată când am apărut la ei a fost în 2006, când într-o seară, la Focus, am zis „judeţul Craiova“, asta după ce am râs foarte multă vreme de o colegă pentru acelaşi lucru. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite