Prima emisiune scoasă din grila Radio Guerrilla după revenirea on air: „Nu putem obliga oamenii să asculte ştiinţă“

Prima emisiune scoasă din grila Radio Guerrilla după revenirea on air: „Nu putem obliga oamenii să asculte ştiinţă“

Emisiunea de ştiinţă Sound of Science nu era potrivită la Radio Guerrilla pe un interviu orar matinal FOTO Arhivă

Emisiunea de ştiinţă Sound of Science, găzduită de Petru Stratulat şi Sorin Badea, a fost eliminată din grila Radio Guerrilla, după revenirea on air. Vineri, 29 iulie a fost auzită ultima ediţie. Motivul pentru care s-a renunţat la emisiune a fost dezvăluit de Mihai Dobrovolschi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştiinţa nu se ascultă între 10:00 şi 13:00

„Sound of science e o emisiune foarte faină şi mie mi-a plăcut foarte mult. La un moment dat, însă, ne-am dat seama că 10:00 – 13:00 este un segment în care ascultă foarte multă lume, şi nu putem să-i obligăm pe toţi să asculte ştiinţă. Ăsta a fost singurul motiv, nu pentru că emisiunea nu ar fi fost bună. Poate îi găsim un alt loc, într-o zi, vedem“, a explicat Mihai Dobrovolschi, care este şi director de programe la Radio Guerrilla, la matinalul de luni dimineaţă, citat de paginademedia.ro

Astfel, în locul Sound of Science a intrat emisiunea Guerrilla HUB, prezentată de Sorin Badea. Petru Strătulat se mută în weekend, cu emisiunea „Siesta Weekend cu Petru“, pe care acesta a mai realizat-o la Guerrilla şi înainte de retragerea licenţelor de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Proiectul continuă online

„Proiectul Sound of Science continuă în online, unde avem site-ul Sound of Science.info cu peste 1.500 de articole despre ştiinţă, un site care-si va continua misiunea de a face Ştiinţa cool în România. Vom realiza podcasturi video pe care le vom publica acolo. Aşadar, Sound of Science va rămâne un reper în domeniul popularizării ştiinţei în România. A fost cel mai frumos proiect radio din viaţa mea, dar a trecut şi va rămâne o amintire superbă. Radio fac din pasiune, iar proiectele pe care le încep reflectă asta“, a declarat Petru Stratulat pentru paginademedia.ro.

Emisiunea Sound of Science a fost lansată la Gold FM, în noiembrie 2014, şi difuzată până în decembrie 2015. Emisiunea a fost reluată în 30 mai, odată cu relansarea Radio Guerrilla.

Mihaiu şi-a luat concediu forţat

În altă ordine de idei, Liviu Mihaiu a anunţat că îşi ia concediu de la Radio Guerrilla în contextul anchetei penale deschise de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul numirii sale, din 2008, în funcţia de Guvernator al Deltei. Jurnalistul a precizat însă că va da mai multe explicaţii în perioada următoare. „Purgatoriul ăsta mi-a făcut rău şi bine. Cu Dumnezeu înainte. Ne auzim cât de repede. Voi ieşi în spaţiul public şi la TV să dau explicaţii“, a spus el la radio, precizând şi că va reveni în direct „poate în două săptămâni“.

Amintim că Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, trimis de judecători în arest la domiciliu, ar fi destinatarul şpăgii de un milion de euro, plătită de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în anul 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii ar fi ajuns la Olteanu printr-un circuit financiar complex, în care au fost implicate mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu.

Jurnalistul Liviu Mihaiu a susţinut că nu a cunoscut culisele numirii sale în postul de guvernator al Deltei Dunării. Cu toate acestea, Mihaiu afirmă că s-a simţit onorat că „transferul“ său a avut o asemenea cotă. „Dacă e să intrăm în alt registru, sunt onorat că «transferul» meu a avut o asemenea cotă, dar sunt îngrozit că unul dintre cei mai buni/oneşti guvernatori ai DD (mă iertaţi) a ajuns în fruntea D.D. printr-un asemenea act de corupţie la un asemenea nivel“, a scris Liviu Mihaiu pe Facebook.

Mihaiu a mai pretins că nu ştia că benzinăriile plutitoare din Delta Dunării, pe care le-a avizat la doar o săptămână după ce a fost instalat în funcţia de guvernator, aparţin companiei Petromservice, controlată de Sorin Ovidiu Vîntu. Mai multe detalii despre culisele acestui dosar puteţi citi aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: