Realitatea Plus, amendată de CNA: care a fost motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis în şedinţa din 11 februarie să amendeze postul Realitatea Plus pentru o serie de afirmaţii controversate.

CNA a amendat Realitatea Plus cu 10.000 de lei ca urmare a unor afirmaţii controversate legate de retrocedarea unor proprietăţi în Transilvania făcute în ediţia din 17.01.2020 a emisiunii „Realitatea Plus“, notează News.ro.

Postul a încălcat prevederile 64 alin. (1) lit. a) şi b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă“, precizează CNA. 

Amintim că, în octombrie 2019, emisia Realitatea TV s-a mutat pe Realitatea Plus, după ce CNA a retras licenţa postului Realitatea TV în lipsa documentelor necesare, blocate din cauza faptului că societatea care operează licenţa se află în insolvenţă. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite