Povestea emoţionantă a toboşarului fără mâini de la „Românii au talent“: „La prima vedere pare imposibil“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Hrişcă Munn nu are mâini, dar cântă la tobe şi a uimit la „Românii au talent“ FOTO Pro TV
Cornel Hrişcă Munn nu are mâini, dar cântă la tobe şi a uimit la „Românii au talent“ FOTO Pro TV

Un toboşar fără mâini a uimit privitorii în ediţia din 14 februarie a show-ului „Românii au talent“ şi a stârnit reacţii emoţionante din partea juriului.

În cea de-a doua ediţie a show-ului „Românii au talent“, Cornel Hrişcă-Munn, un toboşar născut fără mâini, a impresionat atât juriul, cât şi publicul cu apariţia sa pe scenă şi talentul său neaşteptat. 

Cornel are 27 de ani şi s-a născut în Rădăuţi/Suceava, dar locuieşte în Marea Britanie. Nu are copii, însă este însurat din anul 2017 cu o britanică. Până acum, a fost în România de 10 ori.

Reacţiile juriului 

„Lecţie de viaţă!“, a exclamat Pavel Bartoş la finalul reprezentaţiei, fiind completat ulterior de Smiley: „Lecţie de tobe!“.

„Astăzi ne-ai predat o mare lecţie despre cum un om poate învinge aproape orice. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele pentru că la prima vedere pare imposibil ce ne-ai demonstrat. Atunci când un om îşi doreşte cu adevărat să facă ceva, ei bine, el face. Nu e vorba despre dizabilităţi, e vorba despre talent“, a spus Andi Moisescu.

„Mă bucur de mesajul pe care îl transmiţi: nu există nu pot“, i-a transmis Andra.

„Mie personal mi-e greu câteodată să duc lingura cu ciorbă la gură...“, a fost reacţia lui Călinescu.

Cornel Hrişcă-Munn, poveste de viaţă emoţionantă

Povestea de viaţă a bărbatului este una marcantă. S-a născut fără antebraţe şi cu piciorul drept întors şi toată lumea se aştepta ca el să moară, iar imediat după ce a venit pe lume a fost dus într-un orfelinat din Suceava, notează protv.ro.

Deşi ulterior, părinţii biologici l-ar fi găsit, le-ar fi fost imposibil să îl ia înapoi pentru că aveau o situaţie vestimentară proastă şi munceau din greu ca să întreţină familia.

După nouă luni, în septembrie 1992, Doreen Munn, care împreună cu soţul trimitea la orfelinat produse din Marea Britanie, l-a văzut pe Cornel. Un medic de la orfelinat a întrebat-o ce ar putea face medicii englezi pentru băiat, La scurt timp, Doreen Munn a reuşit să găsească un tratament gratuit pentru el la un spital. În următoarele şapte luni, autorităţile din România au fost în contact cu cele din Marea Britanie, a fost obţinut acordul legal al părinţilor biologici ai lui Cornel, iar Doreen şi Ken Munn au reuşit în cele din urmă să îl adopte.

Încă de mic, Cornel a făcut ciclism şi înot. Handicapul nu l-a împiedicat nici să îşi îndeplinească visul de a deveni muzician. La vârsta de 11 ani, a început să bată la tobe. Doi ani mai târziu, a început să cânte la chitară bas, iar la 14 ani, s-a înscris la un concurs naţional de cântat la tobe, la care au fost 400 de participanţi, şi a ieşit pe locul al doilea.

A absolvit una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, Universitatea Oxford. Are master în Filosofie şi Teologie. Totodată, a avut şi o asociaţie numită „Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust“, prin care a ajutat românii cu dizabilităţi fizice să beneficieze de proteze pentru mâini şi picioare şi de tratamentul necesar.

    

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite