Petiţie online împotriva dublării filmelor pe HBO România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dublarea unui film în limba română pe HBO a atras şi primele reacţii împotrivă. Peste 1300 de persoane au semnat până în prezent o petiţie prin care solicită postului de televiziune să revină la subtitrare.

Fostul politician şi preşedinte ANAF Sebastian Bodu este cel care a iniţiat această petiţie, motivând-o printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook:

„HBO a început să dubleze filmele în limba română. Acest lucru este odios, deoarece îi ia filmului o mare parte din valoarea artistică. Ştiu că tot ce vine din vest este îmbrăţişat invariabil de progresişti, dar eu sunt conservator. Prefer să văd filmele cu vocile originale ale actorilor. Am iniţiat această petiţie în speranţa că mai sunt şi alţii ca mine. Semnează dacă eşti de acord, poate îi convingem pe cei de la HBO să revină la subtitrări”, declară Bodu.

Până în prezent, petiţia a fost semnată de aproximativ 1.400 de persoane, iar în textul acesteia se arată, printre altele, că

„Cine nu e în stare să înţeleagă limba română într-atât încât să urmărească subtitrarea nu va înţelege nici filmul. Înseamnă că nivelul lui nu depăşeşte patru clase primare”. 

Totul a început odată cu dublarea în limba română a filmului Star Wars - Rogue One, o producţie mult aşteptată de fanii genului SF. Reacţiile acestora nu au întârziat să apară, mai multe persoane publice luând poziţie împotriva unei asemenea practici.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite