Pagubă de 144.000 de lei la TVR din cauza unei emisiuni prezentate de Iuliana Marciuc

Pagubă de 144.000 de lei la TVR din cauza unei emisiuni prezentate de Iuliana Marciuc

Iuliana Marciuc. Foto Facebook.com

Realizarea emisiunii „Destine ca-n filme“, prezentată de Iuliana Marciuc, a dus la prejudicierea bugetului TVR cu 144.000 de lei, potrivit unui raport al Curţii de Conturi privind cheltuielile efectuate de televiziunea naţională, scrie Media Expres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit paginii electronice a Media Expres, Curtea de Conturi acuză TVR de un prejudiciu de 144.000 de lei, prin plata sumei către o firmă pentru realizarea în 2016 a emisiunii „Destine ca-n filme“, prezentată de Iuliana Marciuc, în condiţiile în care la realizarea programului au participat angajaţii TVR.

Curtea de Conturi a stabilit prejudiciul după un control efectuat în 2017, în urma căruia a constatat că cesiunea drepturilor de difuzare pentru emisiunea TVR Moldova „Destine ca-n filme“ (8 episoade x 52 de minute), de către o companie privată către TVR este ilegală, în condiţiile în care emisiunea trebuia prezentată „la cheie“, fiind în schimb realizată cu participarea salariaţilor TVR.

Potrivit Media Expres, producătorul emisiunii „Destine ca-n filme“ pentru TVR Moldova este Exclusive Events. Curtea de Conturi a dispus efectuarea unei analize în detaliu în ceea ce priveşte realizarea/achiziţia programului „Destine ca-n filme între Prut şi Nistru“.

În 2016, preşedinte-director general la TVR era Irina Radu, care a fost înlocuită în 2017 de Doina Gradea, actualmente director interimar.

citeste totul despre: