Pagina de Media: TVR sesizează Consiliul Concurenţei după ce „un cartel de televiziuni“ a luat drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I

Pagina de Media: TVR sesizează Consiliul Concurenţei după ce „un cartel de televiziuni“ a luat drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I

FOTO captura TVR

TVR sesizează Consiliul Concurenţei acuzând o „cartelizare a unor televiziuni“ în legătură cu drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I, dar şi ale altor competiţii sportive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul a fost discutat vineri, în cea mai recentă şedinţă a Consiliului de Administraţie al postului public, potrivit Pagina de Media. 
 
„În document a fost subliniat faptul că TVR porneşte din start cu şanse minime în fiecare negociere de achiziţie de drepturi TV - drepturile de difuzare ale competiţiilor interne de fotbal, Liga 1, sezoanele 2014 – 2018, de exemplu, fiind achiziţionate de un cartel format din televiziuni comerciale“, potrivit informării privind şedinţa de vineri, obţinut de sursa citată.  
 
Postul public nu menţionează exact despre ce „cartel“ este vorba.
 
„Nu cred că i-a împiedicat nimeni pe cei de la TVR să se ducă şi să oferteze drepturile pentru Liga I“, a declarat, pentru Paginademedia.ro, Orlando Nicoară, managerul EAD. 
 
Amintim că în perioada 2014 - 2018 (despre care vorbeşte TVR), dar şi în prezent, drepturile de televizare pentru Liga I au fost împărţite între posturile Look TV, Digi Sport şi Telekom Sport.
 
Începând din sezonul 2019, drepturile de difuzare pentru Liga I au fost cesionate de LPF către compania EAD, pentru 28 de milioane de euro (pe sezon), fără TVA. Posturile de sport au cumpărat, mai departe, meciurile, de la EAD, notează Pagina de Media. 
 
Postul public a pierdut, în ultimii ani, mai multe competiţii sportive. Ultimele competiţii mari difuzate de TVR au fost Mondialul de anul trecut şi Campionatele Europene Under 21 din Italia. TVR 1 a difuzat ultima dată meciuri din Liga I în urmă cu cinci ani.
 
De asemenea, partidele din calificările pentru Campionatul European din 2020, dar şi meciurile Campionatului European de anul viitor au fost cumpărate de Pro TV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: