Răzvan, în caiac

Răzvan, în caiac

Răzvan Simion de la Naţional TV şi-a petrecut vacanţa şi la munte şi la mare. În prima parte a concediului, el, împreună cu soţia şi cu fiica lor, a fost la Văliug, un loc deloc străin

Cameră de pictură

Cameră de pictură

Are un castel, este prinţesă şi îi place să picteze în cea mai înaltă cameră din cel mai înalt turn. Nu e o poveste dintr-un basm cu zmei şi zπne, ci un fapt real din Bucureşti.

Îndrăgostit de Paris

Îndrăgostit de Paris

Adi Bucur, prezentatorul ştirilor de la Prima TV, s-a îndrăgostit iremediabil de... Franţa. Ştiristul tocmai a revenit dintr-o vacanţă de 13 zile şi, spune el, se va întoarce şi la

Panariţiul

Panariţiul

Înroşirea pielii din jurul unghiei reprezintă, pentru multe persoane, un fleac. O greşeală de manichiură, pedichiură sau o înţepătură banală, care va trece cu timpul. După o zi,

Evan Atotputernicul

Evan Atotputernicul

După succesul pe care l-a avut cu pelicula "Dumnezeu pentru o zi", regizorul Tom Shadyac a revenit cu o altă comedie savuroasă, "Evan Atotputernicul". Putem spune că acest film e o

Simpsonii - filmul

Simpsonii - filmul

Familia Simpson a avut una dintre cele mai lungi vieţi pe micile ecrane: 17 sezoane. Dar iată că, în sfπrşit, celebrul serial de desene animate ajunge în cinematografe, datorită

Noul sezon de 10 episoade care începe, săptămânal, pe postul AMC de joi, 15 august, de un weekend prelungit de Sfînta Maria, de la ora 22.00, este o fascinantă incursiune într-o istorie foarte puţin cunoscută la noi care s-a petrecut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după atacul de la Pearl Harbor.

acum 8 luni · comentarii (2)

Influenţează jurnaliştii? Au ei succes fulminant în a ne arăta nouă cetăţenilor la ce să ne gândim? Cât timp durează aceste efecte? Pot aceste descoperiri să fie generalizate? Shanto Iyengar şi Mark Peters de la Universitatea Yale şi Donald Kinder de la Universitatea Michigan ne răspund.

acum 1 an · comentarii (2)

Încercări oneste de a prezenta realitatea şi evaluări independente ale regulilor folosite de mass-media sunt vitale, în special în acest spaţiu aproape nereglementat al mediei în care trăim. Regimul existent al mediei îşi are originile în modelul progresist al presei, naturalizat printr-o varietate de politici guvernamentale dublate de asumpţii juralistice, norme, procese şi instituţii.

acum 2 ani · comentarii (1)

Duminică, ora 19, ora României, se desfăşura pe arena Louis Armstrong a US Open o partidă de tenis care face mai multă onoare tenisului şi sportului în general decât evenimentele centrale ale turneului, prea mult intrate în atenţia presei şi a corporaţiilor. Am în gând finala de simplu fete în scaun cu rotile. Pentru toţi cei ce au avut timpul, instrumentele media şi curiozitatea de a o viziona, sunt convins că a fost o experienţă marcantă.

acum 2 ani · comentarii (1)

Nu poate ea, în ruptul capului, Televiziunea Română să devină interesantă, atractivă, o prezenţă reală, semnificativă pe piaţa media din România. Mergeţi într-un hotel oarecare şi vedeţi pe ce poziţie din telecomandă se află TVR 1, de pildă! şi orice discuţie pe această temă îşi dovedeşte inutilitatea.

acum 2 ani · comentarii (1)

În noaptea de 26 spre 27 martie, în aşteptarea Premiilor Gopo, pe la 4 dimineaţa, ora României, putem urmări, simultan cu Statele Unite şi alte peste 125 de ţări din lume, pe Canalul AMC, primul episod dintre cele 10 care ilustrează un roman-thriller extraordinar, din 2007, scris de Dan Simmons şi creat, cinematografic, de producătorii executivi Ridley Scott, David Kajganich şi Soo Hugh.

acum 2 ani · comentarii (1)

Au apărut în zilele din urmă în presă o suită de articole care critică decizia conducerii interimare a Televiziunii Române (la TVR interimatul ca şi nepotismul au devenit reguli ce îi guvernează organizarea şi funcţionarea) de a înjumătăţi timpul de emisie alocat emisiunii săptămânale Cooltura.

acum 2 ani · comentarii (8)

Nici nu apucasem încă să public comentariul despre decizia Comitetului Director al Televiziunii Române de a interzice selectiv şi discriminatoriu colaborările cu alte instituţii media ale angajaţilor instituţiei şi, iată, am aflat că aceiaşi interimari, numiţi în funcţii de pixul, la fel de tranzitoriu al d-nei Doina Gradea, au mai făcut o nefăcută. S-au mai dat o dată în stambă.

acum 2 ani · comentarii (11)

În urmă cu aproape o lună şi mai bine, cândva prin preajma Crăciunului, doamna Doina Gradea, director general al Societăţii Române de Televiziune, iar a luat lumina de la domnul Cristian Zgabercea. Şi el, precum dl. Darius Vâlcov, un om de o valoare rară fiindcă e trimis în judecată pentru o mulţime de matrapazlâcuri comise sub înaltul patronaj al d-lui Nicuşor Constantinescu, bolnavul închipuit de la Constanta.

acum 2 ani · comentarii (8)
Postari Recente