Oreste, somat de CNA: „Probabil că vrea titlul de propagandistul anului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oreste Teodorescu Captură video Realitatea Plus
Oreste Teodorescu Captură video Realitatea Plus

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat emisiunile posturilor de ştiri din prima săptămână de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. Nicio televiziune nu a primit amendă, însă Realitatea Plus a ieşit ceva mai „şifonată”, scrie Pagina de Media.

Oreste Teodorescu, moderator al emisiunii „Legile Puterii”, a intrat în vizorul CNA pentru lipsa de imparţialitate. 

El a avut un monolog de circa 10 minute, în care a lăudat dreapta unită (PNL + USR-PLUS + PMP) şi a adus acuzaţii la adresa PSD. S-a întâmplat la emisiunile din 10 şi 11 noiembrie, potrivit Pagina de Media. 

Radu Herjeu şi Monica Gubernat, şefa CNA, au avut cele mai dure cuvinte pentru atitudinea lui Oreste.

"Emisiunile cu Legile Puterii sunt absolut halucinante. Alea nu au nicio legătură cu nimic. În momentul în care moderatorul îţi vorbeşte 10 minute în deschiderea emisiunii şi toate 10 minute sunt o campanie electorală împotriva unui partid, poţi tu după aceea să aduci şi pe tata mare... Este singura televiziune în care un partid este absent complet. Nu are niciun fel de reprezentant, niciodată, la nicio emisiune. Nici măcar o brumă de analist care să aibă o altă opinie faţă de ceea ce se discută în studio (...) În nicio campanie electorală nu am văzut aşa ceva şi îmi aduc aminte cât l-am sancţionat pe Rareş Bogdan pentru derapaje şi lipsă de obiectivitate şi de echilibru, în nicio campanie Rareş nu şi-a permis aşa ceva", a explicat Radu Herjeu, membru CNA. 

„Şi de aia a fost revolta mea, pentru că doar unele posturi sunt considerate propagandiste pentru un partid, dar aşa ceva niciodată nu se vede. Probabil că domnul Oreste vrea titlul de propagandistul anului.”, a declarat şi şefa CNA, Monica Gubernat. 

În urma discuţiilor s-a votat o somaţie publică pentru emisiunile lui Oreste.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite