Octavian Strunilă şi Şerban Copot au pierdut şorţurile, în timp ce Pacha Man este favorit pentru titlul de „MasterChef“

Octavian Strunilă şi Şerban Copot au pierdut şorţurile, în timp ce Pacha Man este favorit pentru titlul de „MasterChef“

Pacha Man (stânga), Gabriela Irimia, Alex Dima şi Cătălin Josan FOTO Pro TV

Nici ediţia din această săptămână a show-ului culinar „MasterChef“ nu a fost una lispită de conflicte, protagonişti fiind de această dată Don Baxter, Alex Dima şi Pacha Man. Tot în această ediţie, juriul a decis că a venit momentul ca Octavian Strunilă şi Şerban Copot să renunţe la şorţ, iar şansele ca Pacha Man să pună mâna pe titlul de „MasterChef“ sunt tot mai mari, după cum apreciază juriul.

După ediţia tensionată de săptămâna trecută, în care vedetele au gătit pentru cei peste 200 de invitaţi ai unui botez sărbătorit la malul mării, cei trei chefi au avut misiunea de a dezvălui echipa câştigătoare.
 
Momentul desemnării câştigătorilor a declanşat un adevărat război între cele două echipe: dacă vedetele din echipa albastră erau ferm convinse că vor câştiga, cele din echipa roşie erau de părere că ei sunt îndreptăţiţi să iasă învingători. 
 
De la stânga la dreapta: Cătălin Josan, Şerban Copot, Don Baxter, Pacha Man, Octavian Strunilă, Alex Dima, Elena Lasconi, Jojo, Laura Cosoi şi Gabriela Irimia FOTO Pro TV
 
Întrebat de către membrii juriului de ce consideră că merită să câştige, Don Baxter a argumentat: „Pentru că echipa albastră a muncit şi pentru cea roşie“. Pe de altă parte, Elena Lasconi, liderul echipei adverse, a fost de părere că au existat elemente care fac balanţa să încline în favoarea echipei sale. Declaraţia jurnalistei a stârnit hohote de râs în rândul adversarilor, motiv pentru care Elena Lasconi i-a numit pe băieţi „bufoni“.
 
„Elena, contrar condiţiilor de doamnă de clasă, a pus mâinile în şold şi a spus femeia ce a deranjat-o“, a fost reacţia lui Şerban Copot.
 
Don Baxter n-a mai vrut la cratiţă
 
În cele din urmă, echipa roşie a fost desemnată câştigătoarea probei din ediţia de săptămâna trecută, decizie ce a stârnit nemulţumire în rândul membrilor echipei albastre, care s-au văzut nevoiţi să intre la testul sub presiune. „Mă simt nedreptăţit şi nu mi se pare ok să intru la testul sub presiune atâta timp cât eu am gătit singur un fel de mâncare“, a explicat Don Baxter. Şi ceilalţi colegi din echipa albastră l-au susţinut, fiind de părere că echipa roşie a câştigat datorită ajutorului acordat de ei.
 
În acelaşi timp membrii echipei albastre au fost deranjaţi de faptul că vedetele din echipa roşie nici măcar nu le-a mulţumit pentru ajutor. „Acum măcar să-i spuneţi «mulţumesc» lui Don Baxter“, a declarat Cătălin Josan. „Un «mulţumesc» era de ajuns“, a punctat şi Cătălin Josan.
 
„Unul dintre voi va pleca acasă, ţineţi cont de treaba asta“, i-a avertizat chef Sorin Bontea pe membrii echipei albastre, care au intrat la testul sub presiune. În cutii concurenţii au găsit câte un ingredient pe care a trebuit să-l transforme în „vedeta farfuriei“, după cum i-a sfătuit Florin Dumitrescu.
 
 
„Băiatul de cartier“ l-a supărat pe Alex Dima
 
Deşi fiecare concurent din echipa albastră a ales un concurent din echipa roşie care să-i ofere ajutor, conflictele nu au lipsit nici de această dată. „Fii bărbat până la sfârşit şi găteşte“, i-a spus Alex Dima lui Don Baxter, în momentul în care cel din urmă a refuzat să gătească.
 
„Noi ne-am certat între noi din cauza voastră şi totuşi nu suntem supăraţi, suntem mândri că am dus totul la bun sfârşit. Ca şi în viaţă, nici în bucătărie nu trebuie să iei în seamă toate neînţelegerile“, au încercat chefii să aplaneze conflictul dintre vedete.
 
Don Baxter (stânga), în conflict cu Alex Dima FOTO Pro TV 
 
„Cred că Baxter joacă un rol, rolul băiatului de cartier“, a spus Alex Dima. „Don Baxter nu suportă înfrângerea, nu poate lucra în echipă“, a fost de părere şi chef Cătălin Scărlătescu.
 
„Cu frustrări d-astea du-te la tine în cartier, pe scara blocului“, i-a spus Alex Dima lui Baxter, când acesta din urmă a părăsit platoul de filmare. În schimb, Şerban Copot a pus atitudinea lui Don Baxter pe seama „temperamentului vulcanic“ al acestuia, în timp ce Baxter însuşi a explicat că a decis să părăsească studioul pentru a se linişti. 
 
Caracatiţă „cauciucată“ şi „caracatiţă-zmeu“
 
Cu toate acestea, vedetele au reuşit să lase în urmă nemulţumirile şi au gătit. „Eu iniţial nu am vrut să gătesc, dar Jojo a vrut să gătească în locul meu şi am ajutat-o. Consider că am muncit prea mult ca să mai gătesc şi la testul sub preisune“, şi-a explicat Don Baxter refuzul de a găti.
 
Octavian Strunilă a făcut echipă cu Laura Cosoi şi a gătit „carcatiţă-zmeu, un rac cu un ochi în vârf, ceva ce nu înţelegem noi deocamdată. O mixtură marină între caracatiţă şi rac, care va trăi în ape semi-dulci sau demi-dulci“, după cum însuşi Strunilă şi-a descris preparatul. „Asta e tot? Atât ţi-a inspirat Laura. Credeam că faceţi ceva mai sofisticat decât un caşcaval pane“, a spus Sorin Bontea. „Te-a ajutat cea mai frumoasă femeie şi ai venit cu farfuria asta“, s-a arătat dezamăgit Cătălin Scărlătescu.
 
Farfuria lui Pacha Man şi a Gabrielei Irimia a fost apreciată de către cei trei chefi pentru aspectul plăcut, chef Cătălin Scărlătescu fiind de părere că farfuria lor „are tot ce trebuie“ 
   
Gabriela Irimia a făcut echipă cu Pacha Man FOTO Pro TV 
 
Baxter şi Jojo au vrut să impresioneze juriul cu pulpă şi supă de iepure, iar în final au reuşit, chefii arătându-se mulţumiţi atât de aspectul farfuriei, cât şi de gustul preparatului. 
 
„Talentul este talent, supa este bună. Nu am mai mâncat iepure de ceva timp“, a comentat Sorin Bontea, care cu greu a putut fi îndepărtat de farfurie. „Combinaţia dintre Jojo şi Baxter a fost letală, au avut cea mai bună mâncare“, a spus şi Cătălin Scărlătescu
 
Josan şi Alex Dima au gătit o caracatiţă „cauciucată“, după cum a apreciat Cătălin Scărlătescu, în timp ce Florin Dumitrescu a considerat că mai trebuia fiartă, iar lui Sorin Bontea i s-a părut „foarte dulce“.
 
La finalul testului sub presiune Octavian Strunilă a fost cel care a părăsit competiţia. „E mai mult decât mi-am imaginat eu că se poate întâmpla cu mine la «MasterChef». Dacă înainte ştiam să gătesc aşa de la părinţi şi bunici, acum am învăţat să gătesc aşa cum am văzut eu în restaurantele bune“, a spus actorul. 
 
„Sosul agresiv“ şi „cartoful copt“ nu au impresionat juriul
 
Somelierul Vlad Mureşan, concurent în sezonul trecut al show-ului culinar, a avut misiunea de a le prezenta concurenţilor mai multe tipuri de vin, vedetelor revenindu-le misiunea de a asocia vinul cu un fel de mâncare. 
 
Elena Lasconi a reuşit să impresioneze juriul cu un piure de cartofi cu trufe. „O combinaţie reuşită“, „dulce, dar şi picant“, au fost aprecierile venite din partea celor trei chefi. 
 
Laura Cosoi a gătit vită marinată, şi dacă Florin Dumitrescu a considerat că preparatul servit alături de un vin roşu este „o alegere reuşită“, Cătălin Scărlătescu a fost de părere că „sosul a fost agresiv“.
 
Somelierul Vlad Mureşan, alături de prezentatorul show-ului, Răzvan Fodor, şi de cei trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu FOTO Pro TV
 
Cătălin Josan a gătit lasagna, dar chefii s-au arătat nemulţumiţi şi dezamăgiţi de alegerea cântăreţului. „Nu are nicio treabă cu lasagna ce a făcut el, e mai mult musaca“, a spus Sorin Bontea. 
 
Raţa lui Alex Dima l-a impresionat pe Cătălin Scărlătescu, dar Florin Dumitrescu a considerat că nu a fost o alegere fericită: „Este un om de nota 10, dar problema este că trebuie să ne demonstreze că poate să facă ceva şi singur“.
   
Nici muşchiul de porc gătit de Jojo, nici păstrăvul la cuptor al Gabrielei Irimia nu au impresionat juriul, iar preparatul lui Şerban Copot a fost aspru criticat. „În momentul în care ne arăţi un peşte întreg nu demonstrezi nimic“, i-a spus Florin Dumitrescu. „Nici nu l-ai spălat bine. Ai fiert un cartof şi ai băgat un peşte la cuptor“, a comentat şi Cătălin Scărlătescu.
 
„Odiseea culinară“ s-a terminat pentru Şerban Copot
 
Don Baxter a gătit doradă şi piure de ţelină. „Baxter şi-a impus o imagine de om dur, dar în momentul în care face mâncare bună şi îi spui, se înmoaie, devine cremos“, a comentat Cătălin Scărlătescu. „Baxter a reuşit să-şi canalizeze toate energiile negative, să le transforme şi să facă ceva bun“, a spus la rândul lui chef Florin Dumitrescu.
 
Pacha Man a gătit paste cu fructe de mare, preparat ce l-a făcut pe Florin Dumitrescu să spună că 
acesta are şanse reale să câştige concursul.
 
Şerban Copot, Cătălin Josan, Gabriela Irimia şi Jojo au fost vedetele care nu s-au bucurat de aprecierile celor trei chefi. „Cel mai departe de o farfurie de «MasterChef» a fost cea a lui Şerban Copot“, a venit verdictul juriului. „A deschis o nouă dimensiune a personalităţii mele, îmi pare rău că s-a terminat odiseea culinară. Mă simt ca o nestemată şlefuită de către chefi, gata să ies în lume şi să-i uimesc pe toţi cu reţetele mele“, a declarat Şerban Copot, cel pentru care competiţia pentru titlul de „MasterChef“ s-a încheiat. 
   
Pacha Man vs. Alex Dima, Elena Lasconi vs. Don Baxter
 
Pentru că Don Baxter şi Pacha Man au avut cele mai delicioase farfurii, cei doi au fost desemnaţi şefi de echipă în proba în care au gătit pentru colegii de breaslă, dar şi pentru foşti concurenţi din emisiunile difuzate de televiziunea din Pache Protopopescu. 
    
„Băiatul ăsta nu poate să lucreze decât cu Elena şi vrea să ne saboteze“, a spus Pacha Man despre Alex Dima, pe care l-a ales în echipa lui. „Contribuţia lui Pacha a fost că a notat pe o listă ce avem de făcut, Pacha nu s-a comportat ca un şef de echipă. Pacha de-o parte şi Baxter de-o parte, doi şefi cu care nu sunt de acord“, a declarat Alex Dima.
    
„Runda asta o să fie pe viaţă şi pe moarte“, a prevăzut chef Cătălin Scărlătescu.
 
„Nu suport proştii, fac tot ce trebuie şi îl am pe Dima, disperat că nu este lângă mama lui, Elena“, a spus Pacha Man, nervos că Alex Dima „nu este în stare să gândească“.
 
În momentul în care Pacha Man a început să vorbească urât, Alex Dima l-a avertizat: „vrei să te iau de barbă şi să te arunc în apă“, la rândul lui, Pacha a ripostat: „Vezi că îţi dau un pumn“.
    
Nici în echipa roşie lucrurile nu au mers ca pe roate. „Eu zic să plângem Jojo, să ne dăm cu capul de pereţi“, a venit comentariul ironic al Elenei Lasconi, în momentul în care Jojo nu mai făcea faţă.
    
„Baxter nu a făcut altceva decât să facă muşchiul de vită. Echipa roşie a fost mai mult condusă de Elena, decât de Don Baxter“, a spus Sorin Bontea. „Aş minţi dacă aş spune că Baxter a fost căpitan de echipă, a fost un executant“, a spus şi Elena Lasconi
 
Fragraul lui Pacha Man a fost lăudat de toţi invitaţii, dar echipa câştigătoare va fi dezvăluită abia în ediţia de săptămâna viitoare. „Pacha Man l-a ascultat pe Florin şi a făcut una dintre cele mai bestiale farfurii“, a fost de părere Cătălin Scărlătescu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: