Dragă Oana (imi permiţi să îţi zic aşa, deşi ai şi tu o vârstă, eşti mamă şi soţie de om cu influenţe multiple, da?),

Te iubesc! Da, te iubesc! Pentru că zilele astea mi-ai deschis ochii şi mi-ai arătat încă o dată cum NU trebuie să îmi fac meseria. Pentru că te putem folosi drept exemplu de "aşa nu" pentru colegii mai tineri, pentru studenţii la Jurnalism, dar şi pentru soră-mea, care plânge ca bleaga că v-ar evacua cineva "în cinci zile" (apropo, le-aţi zis oamenilor că îi păcăleaţi, nu?).

Te iubesc pentru că ne arăţi tot ce e mai urât într-o femeie (hai să-i zicem aşa), ca să ne putem feri de asemenea specimene atunci când rămânem singuri şi începem "vânătoarea", te iubesc pentru că nu faci altceva decât să îţi dai un picior în... fund (scuzaţi!) şi o pereche zdravănă de palme odată cu mizeria aia de text, pe care am reuşit cu greu să îl parcurg (şi de plictiseală, ce-i drept).

Te iubesc pentru că ne arăţi didactic cum se face prostituţie intelectuală în slujba unui fost securist, actualmente încarcerat în urma unei decizii definitive (după ani de procese) a Justiţiei. 

Te iubesc pentru că prin faptul că vărsând lături peste colegi, peste copiii (cu trei de "i", da?) lor şi peste tot ce nu vă convine vouă (şi aşadar devine automat băsist) nu faceţi altceva decât să vă delimitaţi de ultima formă decentă de jurnalism. Sincer, cred că dacă cei de la CNN ar afla ce faceţi pe aici s-ar duce dracului orice afiliere, între noi fie vorba.

Am asistat la felul în care colegii de trust antenist încearcă să-ţi mai spele voma aia de text: "dar de copiii celor tăvăliţi de presa tabloidă, de copiii politicienilor" (samd.) de ce nu ziceţi nimic? Ca şi când ce mare scofală că ai băgat şi tu un rahat pe ţeavă, că oricum în faţa ventilatorului au mai stat şi alţii. Ceea ce zic ei nu te scuteşte de faptul că ar trebui să emigrezi în Botswana. Definitiv. Şi să ne laşi să-ţi ducem dorul, că te iubim de Dragobete.

Dragă Oana, pot să îţi spun, în calitate de bărbat: te iubesc, aşa cum iubeşte Gâdea sediul din Băneasa, aşa cum ţine Badea la cele două scaune şi aşa cum le place colegilor tăi să se admire încă în monitoare dacă dau bine pe sticlă. Te iubesc cum iubeşte Gabi Firea oamenii din Voluntari, cum iubeşte Voiculescu (ăl' bătrân) libertatea şi cum adoră Ursu interviurile cu soţia patronului care îl plăteşte.

Nu în ultimul rând, că tot e Dragobete, te iubesc pentru că din fericire suntem total diferiţi, iar eu nu aş putea niciodată să îmi urăsc colegii de presă doar pentru că nu sunt "famiglia" mea. Şi te mai iubesc pentru că sunteţi atât de orbi, răzbunători şi plini de otravă încât lumea începe să vă vadă din ce în ce mai clar. Şi din fericire, tot mai puţini se lasă păcăliţi de manipularea voastră. Repetiţia la infinit a "vinovaţilor", asocierea oricui vă e "împotrivă" cu sintagma de băsist, spoturile violente în limbaj, linşajul la graniţa legilor CNA-ului, toate puse în loop, ca să tâmpească masa de manevră, condamnarea fără drept de apel sau de replică a celor pe care îi înfieraţi proletar, cum făcea pe vremuri "dom profesor", toate astea nu o să vă meargă la nesfârşit. 

Pentru că publicul ţintă se cam duce, săracul, cu pensiile mici pe care nici Ponta al vostru nu le-a clintit, pe care nici alţii nu prea mai au şanse s-o facă, zic să vă grăbiţi şi să schimbaţi strategia. Ştiu că ordinul de la "mititica" e încă să puneţi toate tunurile pe fostul preşedinte, dar nu prea mai ţine treaba, serios. Hai, încercaţi să ne iubiţi şi voi de Dragobete! Şi asta să vă ocupe tot timpul! 

 

Un admirator