O reclamă Gillette a stârnit controverse, după ce unii bărbaţi s-au simţit jigniţi. Reacţia tăioasă a companiei VIDEO

O reclamă Gillette a stârnit controverse, după ce unii bărbaţi s-au simţit jigniţi. Reacţia tăioasă a companiei VIDEO

Reclama Gillette a stârnit controverse FOTO Captură video

O nouă reclamă Gillette care tratează teme precum mişcarea #MeToo, bullying-ul şi „masculinitatea toxică“ a stârnit controverse şi critici în mediul online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gillette a lansat o nouă campanie care denunţă „masculinitatea toxică“ şi care vine să susţină mişcarea împotriva hărţuirii sexuale #MeToo. 
 
Campania initulată „Believe“ are drept slogan „The best men can be“ şi transmite mesajul că bărbaţii ar trebui să îşi ceară socoteală unul altuia atunci când au o atitudine nepotrivită, scrie time.com.
 
Clipul postat pe canalul oficial de YouTube al brandului a strâns peste trei milioane de vizualizări şi a stârnit atât laude, cât şi critici. 
 
În timp ce unii au lăudat iniţiativa companiei, alţii au spus că intenţionează să saboteze compania prin a nu mai cumpăra produsele vândute sub acest brand, pentru că s-au simţit jigniţi. Astfel, spun unii dintre internauţi, campania Gillette nu face altceva decât să lezeze masculinitatea, dar şi virilitatea bărbaţilor. 
 
Clipul începe cu imagini în care bărbaţi sunt filmaţi în timp ce au un comportament agresiv, în timp ce hărţuiesc sexual femei sau adoptă o atitudine sexistă. Apoi oferă exemple de comportament pozitiv în care bărbaţi intervin şi pun punct situaţiilor în care alţi bărbaţi se comportă neadecvat.
 
„Este aceasta cea mai bună versiune a bărbaţilor? Este? Nu ne putem ascunde de asta, se întâmplă de prea mult timp. Nu putem râde de acest lucru ( hărţuire, bullyng – nr. ), nu putem invoca aceleaşi scuze vechi. Dar ceva s-a schimbat în sfârşit. Nu mai există cale de întoarcere. Pentru că noi... noi credem în ceea ce este mai bun în bărbaţi. Să spunem ceea ce este potrivit, să ne comportăm ca atare. Unii deja o fac, la un nivel mai mic sau mai mare. Dar nu este de ajuns. Pentru că puştanii de azi vor ajunge bărbaţii de mâine“, se arată în reclamă.   
 
 
În plus, unii dintre cei care s-au simţit jigniţi de campania Gillette au acuzat brandul de „propagandă feministă“ şi chiar au cerut companiei să vină cu un clip în care să-şi ceară scuze faţă de clienţii lor. 
„Felicitări, Gillette. Este atât de frumoasă şi bine realizată. Să admitem, dacă v-aţi simţit jigniţi de această reclamă, înseamnă că nu sunteţi bărbaţi adevăraţi“, a fost unul dintre mesajele de pe Twitter. 
 
„Această reclamă nu este una anti-masculinitate, ci este una pro-umanitate“, a fost un alt mesaj. 
 
Pe de altă parte, unul dintre clienţii companiei a scris: „Nu vă voi mai susţine compania. Nu o să-mi cer scuze niciodată pentru faptul că sunt bărbat doar pentru că voi vreţi să afişaţi o aşa zisă corectitudine politică“. 
Reprezentanţii companiei spun însă că susţin în continuare mesajul campaniei: „Ne aşteptam să se işte o dezbatere. De fapt, o discuţie este absolut necesară. Dacă nu vorbim despre asta, nu cred că va exista o schimbare reală“, a declarat pentru CNN Business Pankaj Bhalla, brand directorul Gilette. 

El a mai spus că speră ca bărbaţii care văd acest video vor fi încurajaţi să ia atitudine în faţa comportamentelor inadecvate şi să devină modele de urmat pentru tinerii din noua generaţie. 

„Această reclamă este despre bărbaţii care iau atitudine zi de zi pentru a oferi un exemplu demn pentru tineri. Scopul acestei campanii a fost de a transmite cât mai simplu că inamicul tuturor este lipsa acţiunii“, a adăugat Bhalla. 

ERATĂ În varianta iniţială a articolului a fost atribuită în mod eronat o declaraţie unui reprezentant al companiei, preluată de pe un site de satiră. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările