O jurnalistă de la Radio România susţine că a fost dată afară pentru că „citeşte ştirile într-o manieră care nu place PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Costea Dumaşcu
Dana Costea Dumaşcu

Potrivit unui comunicat al Grupului pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune (GPLER), Dana Costea Dumaşcu, jurnalistă a Radio România din anii 90, a fost scoasă de pe post înainte ca aceasta să intre în emisie. Motivele, acuză GPLER, sunt politice. Vestea a afectat-o pe jurnalistă, căreia i s-a făcut rău şi a fost nevoie să fie chemată Salvarea.

Incidentul a avut loc pe 24 aprilie, potrivit unui comunicat al Grupului pentru Libertatea de Expresie în SRR (GPLER), scrie stareapresei.ro

„Dana Costea Dumascu, o vedetă a Radio Romania este o nouă victimă a cenzurii PSD-iste. Un fapt, fără precedent, s-a întâmplat în seara de 24 aprilie 2019, când Nicu Popescu, redactor-şef, fără concurs, acuzat de cenzură şi ţinut pe delegaţie de conducerea PSD a Radioului, a sunat-o pe Dana Costea Dumaşcu, înainte cu câteva minute de intrarea în emisie. Nicu Popescu a anunţat-o că nu va mai intra pe post. Pretextul invocat a fost o serie de aşa-zise sesizări de la ascultatori şi colegi, pe care, însă, a refuzat să le arate.

dana costea dumascu

Somat de cunoscuta realizatoare, Dana Costea Dumascu, să argumenteze în scris demersul, Popescu s-a enervat şi a scapat adevăratul motiv: Dana Costea Dumaşcu citeşte pe post ştirile într-o manieră care nu place PSD, în sensul că accentuează anumite cuvinte sensibile, nume de lideri politici sau propune ştiri tabu pentru Radio Romania Actualităţi (aprobarea Codurilor Penale, criticile şefului statului şi ale opoziţiei)“, scriu cei de la GPLER.

Sursa foto: GPLER

Jurnalista a chemat Ambulanţa

În comunicat, mai este precizat şi istoricul actualului redactor-şef, Nicu Popescu, care, în urmă cu o lună a fost audiat în Comisia de Cultură a Parlamentului Româiei, fiind acuzat de cenzură împreună cu managerul Dan Preda.

La aflarea veştii, realizatoarei i s-a făcut rău şi a chemat Ambulanţa, care a constatat că femeia avea hipertensiune şi extrasistole. Dana Costea Dumaşcu este jurnalist la Radio Romania din anii ’90, timp în care a fost reporter, realizator de emisiuni, corespondent de razboi, trimis special în zone de conflict etc.

Mesaj către Iohannis

În finalul comunicatului, Grupul pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune (GPLER), solicită preşedintelui Klaus Iohannis, Parlamentului României şi organizaţiilor profesionale de jurnalişti din Romania şi internaţionale „să intervina urgent pentru ca asemenea situaţii revoltatoare şi hărţuiri să nu se mai întâmple“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite