O altă faţă a lui Kurt Cobain, prezentată într-un documentar: „disperat“ să ajungă cel mai mare star rock

O altă faţă a lui Kurt Cobain, prezentată într-un documentar: „disperat“ să ajungă cel mai mare star rock

Kurt Cobain, solistul şi fondatorul trupei Nirvana, a fost numit „purtătorul de cuvânt al unei generaţii“

Documentarul „The '90: The Last Great Decade?“, ce urmează să fie difuzat de National Geographic, analizează progresul trupei Nirvana, de la o trupă locală din Seattle la un fenomen mondial. Un fragment, însă, atrage atenţia: dorinţa solistului Kurt Cobain de a evita lumina reflectoarelor este numită „un mit“, Courtney Love susţinând că acesta „îşi dorea cu ardoare să fie faimos“, scrie „Rolling Stone“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentarul, ce va avea trei episoade şi va fi lansat în luna iulie, îşi propune să analizeze perioada '90 prin intermediul imaginilor de arhivă şi a unor noi interviuri. 

Unul dintre episoade va fi dedicat legendarei trupe de rock Nirvana, iar printre personalităţile intervievate se numără şi Courtney Love, fosta soţie a cântăreţului Kurt Cobain. Aceasta susţine că solistul şi fondatorul grupului îşi dorea foarte mult să fie faimos, mai mult decât lăsa să se vadă, notează revista „Rolling Stone“.

„El îşi dorea cu ardoare să fie faimos. A trimis scrisori tuturor studiourilor. Era disperat să ajungă cel mai mare star rock din lume, absolut disperat. El a făcut să pară că totul s-a întâmplat natural“, a declarat Love, citată de „Huffington Post“.

Viziunile celor doi, cunoscuţi pentru relaţia turbulentă, marcată de consumul excesiv de droguri şi de alcool, diferă. Într-un interviu, Cobain mărturisea: „Sunt mult prea încăpăţânat pentru a-mi permite să compromit vreodată muzica noastră pentru a ne transforma în mari vedete rock. Pur şi simplu nu mă simt aşa“. 

În acelaşi episod, Cobain şi Love sunt surprinşi separat, în timp ce îşi expun sentimentele cu privire la „vânătoarea“ paparazzilor şi explică de ce nu au încercat să lupte cu jurnalistul Lynn Hirscberg, care, în 1992, a publicat portretul cântăreţei în revista „Vanity Fair“, material în care ziaristul o acuza că a consumat heroină în timpul sarcinii. 

Recent, Love a discutat despre viaţă şi despre moarte într-un interviu acordat aceleaşi reviste. Întrebată dacă mai este supărată pe Curt Cobain, artista a răspuns: „Supărată? Tu ce crezi? Dacă s-ar întoarce acum, aş fi nevoită să-l omor pentru ceea ce ne-a făcut (ei şi fiicei lor – n.r.). L-aş omorî. Aş face sex cu el şi apoi l-aş omorî“. 

Documentarul, care îşi propune să răspundă la întrebarea „A fost perioada '90 ultima generaţie de aur?“, va avea premiera pe 6 iulie şi conţine interviuri cu producătoru piesei „Nevermind“, Butch Vig, actriţa Shannen Doherty, din „Beverly Hills, 90210“, dar şi reflecţii asupra preşedinţiei lui Bill Clinton şi show-ului „The Real World“. 


Articole pe aceeaşi temă:

VIDEO 20 de ani de la moartea lui Kurt Cobain, fondatorul şi solistul legendarei trupe Nirvana. „Faimos era ultimul lucru la care voiam să ajung“Au trecut 20 de ani de la moartea lui Kurt Cobain, solist, chitarist şi compozitor al legendarei trupe de muzică rock Nirvana. La 8 aprilie 1994, cel care a fost numit „purtătorul de cuvânt al unei generaţii“ a fost găsit mort în casa lui din Seattle, moartea lui fiind declarată sinucidere, deşi acest subiect rămâne şi acum unul controversat.

Un bilet scris de Kurt Cobain, ce conţine un text răutăcios la adresa soţiei sale, publicat în SUAUn bilet descoperit în portofelul rockerului Kurt Cobain, ce conţine un text răutăcios la adresa soţiei sale, Courtney Love, a fost publicat recent de poliţia din Seattle.

Performanţă „la rece“: Cele mai bune concerte unplugged din istoria MTV. Madonna şi Miley Cyrus au cântat miercuri seara pentru prima dată împreună, în cadrul celebrei serii de concerte MTV Unplugged. Evident, regina şi prinţesa controverselor nu s-au dezis şi au oferit un show cu accente erotice, pe care organizatorii l-au numit „memorabil“. Din anii de glorie ai postului rămân însă concerte cu-adevărat memorabile, în care performanţa muzicală era singurul standard.

Vedete internaţionale care au murit în condiţii suspecte. Vedetele care ajung pe culmile gloriei şi ale faimei au, de regulă, un sfârşit tragic. Se pare că un blestem s-a abătut asupra marilor actori şi cântăreţi ai lumii care mor în condiţii suspecte. „Huffington Post“ a întocmit o listă cu unele dintre cele mai cunoscute nume ale cinematografiei şi muzicii care au avut o moarte misterioasă.
 
Celebrităţi care au stat pe străzi. Faima şi câştigurile financiare vin după o muncă grea, mai ales în cazul artiştilor care depun eforturi considerabile pentru a ajunge în poziţii fruntaşe. Unii dintre cei mai cunoscuţi actori şi cântăreţi au trecut prin clipe grele, rămânând chiar fără adăpost, înainte de a atinge gloria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: