Nunta ideală în viziunea juriului de la „Masterchef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, cei trei membri ai juriului „Masterchef“, spun că nunta ideală poate fi pregătită atât cu preparate tradiţionale, cât şi cu gustări exotice. Cei trei chefi, care au avut multe astfel de evenimente de-a lungul carierei, le dau câteva sfaturi celor care nu au pus încă la punct detaliile celei mai importante zile din viaţă.

În această vară, miresele îşi pot face nunta vedetă în cadrul noului show de la Pro TV, „Patru nunţi şi-o provocare“. Pentru ele, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au câteva sfaturi importante.

În opinia lui Sorin Bontea, meniul ideal de nuntă trebuie să fie în mare parte tradiţional. „După o zi întreagă în care nuntaşii stau la cununia civilă, la biserică, la fotograf, cu siguranţă li se face foame atunci când ajung la restaurant. Prin urmare, aş deschide cu o gustare mai consistentă ca prim fel. Apoi, aş recomanda peşte cu sos meunière, tradiţionalele sarmalele care, în opinia mea, nu pot lipsi din meniul unei nunţi, după care friptura. Aici însă aş avea o menţiune: recomand friptura de vită, nu agreez acel mixed grill care se practică pe la nunţi. Şi evident, meniul trebuie să se încheie cu tort“, spune cel mai dur membru al juriului de la „Masterchef“.

.

„Nu-mi place ideea de «mizilic» pentru farfuria cu aperitive. Este prea aglomerată. Aş recomanda bufetul de aperitive. Sunt multe sortimente de mâncare, la discreţie şi care să fie pe placul multora. Pentru restul mesei aş opta pentru un somon cu risotto şi sos de citrice. Iar pentru felul cu friptură aş alege un antricot la grătar, fără sos, şi cu legume în orice manieră. Spre dimineaţă, când toată lumea este veselă, aş reînvia tradiţia nunţii cu ciorbă şi aş servi o ciorbă acră“, este ideea lui Florin Dumitrescu.

Cătălin Scărlătescu spune că nu mai este la modă să faci nunta „la farfurie“. „Ultimul trend este să faci un bufet cu salate, cu paste gătite în faţa nuntaşilor, cu mai multe tipuri de carne, bar de salate sau bar de fructe, mai multe tipuri de peşte la grill sau barbecue făcut în open space, în termenii noştri un carving station, un meniu cu o grămadă de lucruri“, spune Cătălin Scarlatescu.

Ultimul trend este să faci un bufet cu salate, cu paste gătite în faţa nuntaşilor, cu mai multe tipuri de carne, bar de salate sau bar de fructe.

Pentru ca meniul de nuntă să fie „ca la carte“, Sorin Bontea oferă şi câteva ponturi: „Trebuie respectat timingul, de buna organizare depinde servirea meniului ca la carte. Fiecare moment trebuie bine stabilit, ora la care trebuie aduse felurile trebuie să se ştie cu exactitate, astfel încât nuntaşii să primească preparate proaspete şi calde“.

„Vorbiţi cu bucătarul mereu, ca să fiţi siguri că ceea ce vreţi se respectă. Dacă vreţi ingrediente naturale sau speciale, impuneţi-vă punctul de vedere. Foarte important pentru mâncarea de nuntă este să fie pe gustul tuturor, deci, dacă mirele preferă ceva şi mireasa altceva, faceţi un compromis pentru nuntaşi“, completează Florin Dumitrescu.‬‬

Cei trei chefi au avut, de-a lungul timpului, propriile experienţe cu nunţile pe care le-au coordonat din punct de vedere culinar. „Sigur că am gătit de-a lungul timpului şi pentru nunţi şi nu am avut experienţe neplăcute. Am gătit atât pentru nunţi tradiţionale, cât şi pentru nunţi la care am primit cereri speciale de mâncăruri exotice, de la salate de creveţi şi foie gras până la sorbet. Am avut şi nunţi la care a trebuit să gătesc 6-7 feluri de mâncare, iar asta presupune un efort considerabil pentru cei din bucătărie“, a spus Sorin Bontea.


Şi Florin Dumitrescu spune că este solicitant să găteşti pentru o nuntă, pentru că totul trebuie să fie perfect. "Rapiditatea cu care trebuie să faci montajul farfuriilor, care trebuie să arate exact la fel - indiferent că sunt 100 sau 500 de persoane - te ameţeşte uneori. Prima mea nuntă în calitate de chef este poate cea mai interesantă, pentru că am gătit cot la cot cu bucătarii. A fost foarte emoţionant pentru mine să gătesc pentru prima oară pentru un astfel de eveniment. Am interacţionat foarte mult cu nuntaşii, care mă întrebau, supăraţi, unde sunt sarmalele, iar eu nu aveam sarmale în meniu. Dar au fost mulţumiţi de mâncare, chiar şi fără preparatele tradiţionale de nuntă“, a spus Florin Dumitrescu.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite