„Nu mai fura!“, piesa-manifest despre România care l-a trimis pe un tânăr în finala „Românii au talent“ VIDEO

„Nu mai fura!“, piesa-manifest despre România care l-a trimis pe un tânăr în finala „Românii au talent“ VIDEO

Alex Ştefănescu a fost trimis în finala „Românii au talent“ de voturile publicului FOTO Pro TV

Un actor care scrie şi interpretează cântece despre România şi preferata Mihaelei Rădulescu de la preselecţii au reuşit să se califice în finala „Românii au talent“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul Alex Ştefănescu (29 de ani) şi dansatoarea Alla (18 ani) formează a doua grupă de finalişti „Românii au talent“, în timp ce trupa de improvizaţie Idiot va concura în ultimul act pentru premiul de originalitate. 
 
Alex Ştefănescu a impresionat din nou juriul cu o piesă despre România, interpretată la voce şi chitară. „Iubesc ţara asta, iubesc poporul ăsta. Sunt mulţi care îmi zic: băi nu poţi aici, totul e împotriva ta, sistemul e prost. Indiferent de chestiile astea, tu poţi să faci lucruri în România. Încerc să fiu pozitiv, să nu pun nimic rău la suflet şi să las o amprentă bună, pentru că avem un timp foarte scurt la dispoziţie şi e bine să-l folosim făcând bine“, a declarat actorul înainte de a urca pe scenă în cea de-a doua gală live „Românii au talent“.  
 
„Zâmbind visam la o ţară unde lumea prospera, oamenii se iubeau şi aveau grijă de ea/ Dar când m-am trezit din vis şi am privit în jur, mâhnit am observat că pe mulţi îi doare în...cot/ I-am zis vecinului meu: «te rog, nu mai fura!», el cu mâna-n buzunarul meu mi-a zis: «las-o mă, că merge aşa»/ România este ţara şmecherului şi a blegului, dar şmecherul nu are conştiinţa întregului/ Ne strică atmosfera, ai vrea să emigrezi pe Lună. Aşa nu se mai poate, cineva tre’ să le spună/ Nu mai fura, nu mai fura! Avem numai o ţară nu-ţi mai bate joc de ea/ Nu mai fura, nu mai fura! Gândeşte-te să laşi ceva mai bun în urma ta/ Să te descurci în viaţă nu te prea învaţă la şcoală şi revolta la români e predominant virtuală/ Ei rulează milioane păcălind reforma, tu te plângi băiatului care-ţi rulează o shaorma/ Nu te băga-n politică dacă nu-ţi scrii singur teza şi dacă ne reprezinţi afară, învaţă şi tu engleza/ Mai dai o lege ca să nu te lege, dar blatul tău s-a copt şi Domnul i-a dat lui Moise ordonanţa numărul 8/ Nu mai fura, nu mai fura! Degeaba te ridici tu dacă ţara va cădea/ Nu mai fura, nu mai fura! Gândeşte-te să laşi ceva mai bun în urma ta/ Şi ascultă vorba mea: dacă eu îmi fac treaba bine şi tu o faci pe-a ta, ieşim împreună din beznă, viitorul se va lumina/ Cu toţii vrem schimbare, numai că prea puţini se aruncă/ Românii au talent, dar hai să nu fugim de muncă“, au fost versurile pentru care tânărul a fost aplaudat şi ovaţionat pe scena de la Pro TV.
 
La final, Andi Moisescu l-a avertizat: „Ţie să nu care cumva să-ţi treacă vreodată prin cap să pleci din ţară, ăsta e singurul loc în care versurile tale se scriu singure. Şi-n al doilea rând, aş vrea să nu pleci pentru că îmi doresc să mai am şi eu motive să mă bucur când deschid televizorul şi dau de tine.“ 
Florin Călinescu i-a atras şi el atenţia, mai în glumă, mai în serios: „Singura ta şansă e să câştigi, să pui mâna pe un ban, pentru că altfel nu te văd bine.“ Iar Mihaela Rădulescu l-a felicitat şi pentru talent, dar şi pentru „avantajele semnificative“ de a fi un bărbat sexy şi fermecător.  
   
   
În finala „Românii au talent“ a ajuns şi Paula Moldovan, sub numele de scenă Alla, din Cluj, care a fost preferata publicului, primind vineri seară cele mai multe voturi din partea telespectatorilor. Alla, care este şi favorita Mihaelei Rădulescu, primind de la vedetă golden buzz-ul, a prezentat un nou moment de dans emoţionant. De asemenea, tânăra a vorbit şi despre situaţia financiară dificilă pe care o are familia ei.
 
„Ştii ce-mi place? De la fetiţa ciudată din ultima bancă şi până la copilul ăsta grozav care eşti şi care a observat jumătatea aia goală a frigiderului, asta înseamnă că ştii, şi vezi, şi apreciezi ce fac alţii pentru tine, şi până la dansatorul extraordinar care eşti astăzi e un drum cu o poveste extraordinară scrisă de tine cu voinţa ta fantastică de a fi cine vrei tu să fii. Şi-ţi iese minunat. Eşti un om şi un artist care îşi scrie mai departe povestea, tu eşti dăruită pentru ce faci“, i-a spus Mihaela Rădulescu preferatei sale. 
Florin Călinescu a fost scurt şi la obiect: „Ideea este foarte simplă – de câte ori te văd te duci mai sus, iar noi trebuie să venim după tine.“ 
 
Andi Moisescu a subliniat un aspect: „Trebuie să recunosc că am fost impresionat de povestea ta, dar cu aceeaşi sinceritate trebuie să recunosc că talentul tău se ridică deasupra poveştii tale, adică momemntul tău m-a emoţionat mai tare decât povestea ta. Iar eu chiar cred că asta e chemarea ta şi nu ştiu dacă tu ai nevoie de dans, dar dansul sigur are nevoie de tine.“
   
citeste totul despre: