Noua casnică de la „MasterChef“ a dat costumul de salvamar pe cel de bucătar

Noua casnică de la „MasterChef“ a dat costumul de salvamar pe cel de bucătar

Felicia Tuca s-a prezentat în faţa chef-ilor cu roluri de vinete cu trei feluri de brânză FOTO Pro TV

Felicia Tucă s-a alăturat grupului select de „casnice“ de la „MasterChef“, după ce a reuşit să impresioneze cei trei chefi cu un preparat italienesc uşor adaptat preferinţelor ei. Povestea ei de viaţă a purtat-o prin Italia, unde a lucrat ca barmaniţă şi salvamar, ca mai apoi o boală grea să îi dezvăluie adevărata pasiune: gătitul.

În ultima etapă a preselecţiilor, înainte de începerea probelor eliminatorii, emisiunea culinară „MasterChef“ şi-a găsit o altă concurentă care, sub titulatură de „casnică“, promite să facă furori la fel de mari precum celelate două participante din sezoanele trecute care au primit acest statut. 

Acum, în scenă, a intrat Felicia Tucă, clujeancă în vârstă de 44 de ani, care, la îndemnul prietenelor ei, a ales să vină la show-ul gastronomic pentru a le demonstra celor trei aprigi chefi că are toate calităţile pentru a obţine un şorţ.

Pasiunea pentru gătit a determinat-o pe Felicia să plece în Italia, acolo unde şi-a deschis un restaurant, afacere pe care a închis-o în cele din urmă din cauza crizei financiare.

După 20 de ani petrecuţi acolo, ea a decis că doar în România îşi poate îndeplini visul. În ţară şi-a cunoscut fostul soţ, dar relaţia dintre ei nu a mers pe calea cea bună. Soarta i-a fost la fel de potrivnică, însă i-a oferit şansa de a se descoperi cu adevărat. La 27 de ani s-a îmbolnăvit de ocluzie intestinală şi timp de un an de zile nu a ieşit din casă. Atunci a început să gătească pentru cei care veneau să o viziteze, moment în care a descoperit cât de mult o fascinează tainele bucătăriei.

Gătesc pentru o familie numeroasă, suntem patru fraţi. Am nouă nepoţi, 11 strănepoţi şi 27 de fini. De sărbători vin întotdeauna să le fac mâncare

Felicia Tucă, concurentă „MasterChef“

Cu un accent italienesc imprimat fiecărui cuvânt pe care îl rostea, blonda s-a prezentat în faţa celor trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Dumitrescu, cu rulouri de vinete cu brânză, un preparat italienesc, dar uşor adapat preferinţelor ei. Convinsă de abilităţile sale culinare, Felicia a spus că talentul său a fost confirmat nu doar de prietenele ei, ci şi de familia numeroasă pe care o are. „Gătesc pentru o familie numeroasă, suntem patru fraţi. Am nouă nepoţi, 11 strănepoţi şi 27 de fini. De sărbători vin întotdeauna să le fac mâncare“, a povestit ea.

Felicia Tucă a primit două voturi pozitive FOTO Pro TV

Deşi platoul nu a avut un aranjament perfect, iar preparatul s-a dovedit a fi „puţin cam uscat“, „noua casnică“ a primit un şorţ „MasterChef“, cu toate că chef Cătălin Scărlătescu i-a spus că nu este mulţumit de mâncarea ei şi i-a oferit un „Nu“. În schimb, celelalte două răspunsuri afirmative au fost tot ce avea nevoie pentru a merge în etapa următoare. „Ştiu ce înseamnă mâncarea italienească, iar ce mi-ai adus este, într-adevăr, 100% italienesc. Şi ce este simplu, de regulă, este bun“, a apreciat chef Florin Dumitrescu.

Pe lângă preparatul expus, Felicia a impresionat şi cu silueta impecabilă, despre care spune că şi-o menţine neschimbată de 17 ani graţie dietei sănătoase. Totodată, ea a mai povestit că a trebuit să îşi micşoreze sânii cu două mărimi. Până să ajungă la „MasterChef“, soarta i-a rezervat mai multe clipe grele. În copilărie casa în care locuia a ars într-un incendiu, iar mama ei nu a avut o stare de sănătate bună, iar în 2006 a fost răpusă de boală. Felicia a lucrat ca barmaniţă, recepţioneră, ospătăriţă şi chiar ca salvamar, dar în prezent îşi dedică timpul gătitului.

Statutul de „casnică“, rampă de lansare

Moda „casnicei de la MasterChef“ a fost începută în primul sezon al emsiunii, atunci când Andreea Moldovan a definit acest statut, ea fiind cunoscută pentru temperamentul vulcanic şi pentru criticile aruncate altor concurenţi, în special câştigătorului de atunci, Petru Buiuca.

A doua „casnică“ a emisiunii a fost Nicoleta Matea, cea care, recent, a pozat pentru revista „Playboy“. Aceasta a fost remarcată încă de la preselecţii pentru „decolteul adânc şi ochii mari şi strălucitori“.

Alese pentru a fi „sarea şi piperul“ show-ului, cele două participante au fost mai mereu ingredientul cheie al unor dispute, precum şi cele care menţineau emisiunea în topul audienţelor. Înainte să apară în pictorialul „Playboy“, Nicoleta a pozat pentru revista „FHM“, în 2011, prilej cu care dorea să-şi facă cunoscută cariera de actriţă, apariţia în emisiunea culinară constituind o rampă de lansare importantă.

 

Nicoleta Matea FOTO Playboy

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: