Probele „MasterChef“ dau naştere conflictelor în bucătărie: „Serveşti mâncare sau te prostituezi?“

Probele
„MasterChef“ dau naştere conflictelor în bucătărie: „Serveşti
mâncare sau te prostituezi?“

Probele sunt din ce în ce mai elaborate, mai pline de suspans, iar concurenţii din ce în ce mai aprigi în lupta pentru titlul de „MasterChef“ FOTO Pro TV

Spuma de albuşuri, două meniuri stabilite de chefi şi o probă contra-cronometru au fost cele mai noi obstacole pe care concurenţii de la „MasterChef“ au fost nevoiţi să le depăşească. Veterana Elena Iftimie (66 de ani) a fost considerată revelaţia serii după ce şi-a dus echipa la victorie, spiritele s-au încins după adoptarea practicilor „neortodoxe“ în timpul servirii, iar eliminarea Iulianei Pătrunjel a suprins toţi participanţii.

Lupta în bucătăria „MasterChef“ a continuat în cea mai nouă ediţie a emisiunii culinare, cu o nouă rundă de provocări aparent uşoare, dar care au solicitat eforturile concurenţilor. Probele au fost din ce în ce mai elaborate, pline de suspans, iar concurenţii au fost din ce în ce mai aprigi în lupta pentru titlul de „MasterChef“. Proba spumei de albuşuri a fost cea mai „tare“ a concursului, participanţii fiind nevoiţi să imprime preparatului cea mai bună consistenţă. Revelaţia acestui episod a fost veterana Elena Iftimie care a reuşit să îşi ducă echipa la victorie, deşi niciunul dintre concurenţi nu era convins de abilităţile ei. Finalul emisiunii a adus o eliminare surprinzătoare, Iuliana Pătrunjel fiind eliminată după ce „a zbârcit-o“ la două probe consecutive.

Cele mai importante momente ale show-ului:

Prima probă a show-ului i-a surprins pe concurenţi, după ce aceştia au fost întâmpinaţi de cei trei chefi cu o cutie misterioasă în care se ascundeau mai multe cofraje cu ouă. Aceştia au fost nevoiţi să folosească ouăle pentru a realiza spumă de albuşuri. Dar nu orice spumă, ci una care a trebuit să aibă cea mai bună consistenţă, astfel încât compoziţia să poată fie ţinută deasupra capului timp de zece secunde în bolul în care a fost pregătită.

Rasty a fost primul care a reuşit să îndeplinească cerinţa chefilor, fiind urmat de Siserman, de Petrică şi de Coco.

Rasty, câştigătorul probei FOTO Pro TV/Facebook

Veterana Elena Iftimie, deşi era considerată favorita probei, a spart bolul în care a pregătit spuma de albuşuri, iar Octavian nu a reuşit să imprime consistenţa necesară, vărsându-şi preparatul.

Elena Iftimie şi spuma de albuşuri FOTO Pro TV/Facebook

Greta şi Octavian au rămas ultimii concurenţi care nu au prezentat spuma din cauza procesului „haotic de a introducere a aerului în preparat“, după cum a spus chef Adrian Hădean. Tavi a fost pedepsit de chef FOA pentru lipsa de îndemânare, fiind pus să facă încă două boluri de spumă şi „răsplătit“ cu şorţul negru pentru proba sub presiune.

Rasty, câştigătorul probei, a putut să îşi formeze echipa roşie pentru proba următoare, el alegând aproape cei mai buni oameni din competiţie. Pe de altă parte, Octavian a fost pedepsit din nou de către cei trei chefi, fiind denumit „omul bun la toate“ pentru binele celor două echipe. Astfel, acesta a putut să fie folosit de către echipe în orice situaţie, el fiind plasat în spaţiul „No man’s land“. În echipa albastră, doamna Elena Iftimie a devenit căpitan, după un vot în unanimitate, într-un grup cu doar doi băieţi.

Cea de-a doua probă s-a desfăşurat în curtea unei fabrice de textile, acolo unde cele două echipe au fost puse să pregătească două meniuri stabilite de chefi pentru 200 de persoane.

Cele două echipe, aşteptând ordinele chefilor FOTO Pro TV/Facebook

Echipa roşie a considerat că meniul echipei albastre a fost unul mai uşor de realizat. FOA a atenţionat ambii căpitani de faptul că Octavian trebuie folosit, ceea ce Rasty a şi făcut, chemându-l să cureţe cartofi. În echipa albastră, deşi doamna Elena a fost desemantă lideră, ceilalţi componenţi şi-au asumat rolul de conducător. „Ţipa, ba în stânga, ba în dreapta, dar dânsa nu a făcut nimic, arunca clătitelea alea în sus“, a mărturisit una dintre componentele echipei albastre. „N-am vrut să mă impun, dar am fost foarte uniţi“, a apreciat doamna Elena.

Ciprian a fost mustrat de chef Patrizia pentru neatenţie, după ce concurentul a vărsat o tavă de parmezan pe jos. „Norocul vostru este că nu o să judecăm proba“, le-a spus chef FOA. Petrică, în încercarea de a-şi aduce echipa în faţă, şi-a învăţat coechipierii să „împrumute“ anumite alimente ale oponenţilor lor în timp ce aceştia nu erau atenţi. Acelaşi lucru l-a făcut şi doamna Elena, dar fără să recunoască, enervându-l pe Siserman pentru lipsa de sinceritate.

Silviu Chelaru, din echipa roşie, a apelat la o tactică mai puţin convenţională, dându-şi jos tricoul pentru a ademeni doamnele din fabrica de textile cu fizicul său. „Serveşti mâncare sau te prostituezi?“, a declarat una dintre componentele echipei albastre. Echipa câştigătoare a fost decisă după ce fiecare muncitoare şi-a „cusut“ opţiunea pe un şnur. Astfel, echipa roşie a pierdut la „un fir de aţă“ faţă de echipa roşie, doamna Elena fiind lăudată pentru efortul de a-şi asuma rolul de căpitan. Echipa lui Rasty a fost criticată pentru componenţa cu „prea mulţi lupi alpha“.

Echipa albastră a fost câştigătoarea probei doi FOTO Pro TV/Facebook

Doamna Elena a putut să îi revadă pe cei dragi după o lungă perioadă lungă de timp, acesta fiind darul echipei pentru ziua de naştere a acesteia. Pentru testul sub presiune, Rasty a mers din proprie iniţiativă, fiind urmat de Siserman şi de Tudor, în timp ce ceilalţi concurenţi au fost salvaţi. Patrizia Paglieri, nemulţumită de cei care şi-au asumat vina, a mai chemat încă două concurente, Iuliana şi Patricia, acestea fiind responsabile pentru eşecul de la desertul servit în proba anterioară.

Proba sub presiune a părut o joacă de copii, însă nu a fost aşa. Concurenţii au trebuit să pregătească trei feluri de piept de pui, în doar 40 de minute: piept de pui fript în crustă de pesmet, piept de pui simplu, piept de pui umplut cu şuncă de Praga şi sos de lămâie.

Cele trei feluri de piept de pui FOTO Pro TV/Facebook

Patricia nu a mai putut să facă faţă presiunii, chef Patrizia apreciind că întră „într-o a treia tragedie“, după dezastrul de la prepararea desertului şi a pastelor. Tudor, la fel de nesigur ca deobicei, a cerut sfatul colegilor de la balcon. Majoritatea celor intraţi la testul sub presiune au greşit preparatul Patriziei Paglieri, preparând ruladă de piept de pui şi nu piept de pui umplut. Astfel, preparatele au ajuns la gunoi, asemenea procedurii dintr-un restaurant. Deşi Tavi era considerat pierzătorul probei, Iuliana s-a dovedit a fi cea eliminată, după ce „a zbârcit-o“ consecutiv la două probe. Rasty a fost socotit de unii concurenţi principalul vinovat de plecarea acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: