Netflix, cea mai mare platformă online dedicată serialelor, ajunge în România din 2016

Netflix, cea mai mare platformă online dedicată serialelor, ajunge în România din 2016

Netflix a fost lansat în 1998 ca serviciu de închiriere de DVD-uri, dar a devenit în timp unul dintre cei mai mari furnizori de video on demand FOTO Arhivă

Lansarea Netflix în România este probabilă în cursul anului viitor, în cadrul stategiei globale de extindere, dar nu în ianuarie 2016, aşa cum au fost informaţiile vehiculate în piaţa media săptămâna trecută, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai companiei.

Cel mai cunoscut de video on-demand (filme la cerere, transmise online) din lume, Netflix, era disponibil la începutul lui 2015 în 77 de ţări, conform unei scrisori adresate investitorilor, în care îşi exprima intenţia de a „se extinde global, în 200 de ţări, în decursul următorilor doi ani“.

Marlee Tart, Corporate Communication Manager la Netflix, a confirmat pentru Mediafax această intenţie, fără a da o dată specifică pentru ţara noastră: „Ne vom extinde până aproape de nivelul global până la sfârşitul lui 2016, dar nu avem niciun anunţ referitor la România în momentul de faţă“.

România ar putea fi prezentă în pachetul de 200 de ţări şi teritorii şi ca urmare a unui proiect de reglementare europeană, conform căreia abonaţii unor servicii online dintr-o ţară UE ar trebui să beneficieze de aceleaşi servicii în toate cele 28 de state ale Uniunii. În momentul de faţă, Netflix este deja disponibil în toate ţările din Europa Occidentală.

Netflix a fost lansat în 1998 ca serviciu de închiriere de DVD-uri, dar a devenit în timp unul dintre cei mai mari furnizori de video on demand, sistem prin care conţinutul video e transmis direct pe Internet (streaming). Începând din 2013, compania a lansat seriale ca „House of Cards“, „Bloodline“ sau „Orange is the New Black“, care au câştigat numeroase premii Emmy, curmând supremaţia televiziunilor clasice (ABC, CBS, NBC, Fox) din SUA.

Netflix poate fi accesat pe calculator, smartphone, tabletă şi televizoare din clasa Smart TV, cu abonamente care pornesc de la 7,99 dolari pe lună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: