Neptun TV, înfiinţată de Radu Mazăre, se extinde în Bucureşti şi vrea să devină televiziune de ştiri

Neptun TV, înfiinţată de Radu Mazăre, se extinde în Bucureşti şi vrea să devină televiziune de ştiri

Postul Neptun TV a fost fondat de Radu Mazăre FOTO Adev[rul

Neptun TV, o televiziune înfiinţată de Radu Mazăre, primarul oraşului Constanţa, se va extinde în Bucureşti, după ce, joi, a primit o licenţă audiovizuală în acest sens de la CNA, plănuind să se transforme în post de ştiri în aproximativ un an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea Soti Cable Neptun SRL din Constanţa a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) acordarea unei licenţe audiovizuale prin reţele de telecomunicaţii pentru televiziunea Neptun TV Bucureşti, dar şi autorizarea unui studio secundar, în Capitală, al Neptun TV Constanţa, precum şi modificarea licenţelor (de satelit şi prin reţele terestre) ale Neptun TV Constanţa.

CNA a aprobat toate cele trei solicitări ale Soti Cable Neptun SRL. Membrul CNA Monica Gubernat a fost singura care a votat împotriva" acordării licenţei pentru Neptun TV Bucureşti.

La şedinţa CNA de joi a fost prezent şi Valeriu Mereuţă, administratorul şi directorul general al Soti Cable Neptun, care a declarat că studioul de la Bucureşti a fost gândit şi creat exclusiv pentru bucureşteni". "Studiourile mari au, în general, un program generalist", a spus Valeriu Mereuţă.

El a precizat că Neptun TV Bucureşti va difuza cinci buletine informative pe zi, care nu sunt limitate numai la informaţii generale, ci la absolut orice se întâmplă în Bucureşti". De asemenea, la Neptun TV Bucureşti va lucra într-o primă etapă o echipă de 30 de oameni.

Potrivit dosarului depus la CNA, Neptun TV Bucureşti va avea un format de principiu generalist şi va difuza un program de 24 de ore, din care 15 ore program propriu şi 8 ore retransmisie de programe de la Neptun TV Constanţa.

Această grilă de programe a fost făcută pentru perioada imediat următoare, în maxim un an de zile va veni momentul în care Neptun TV Bucureşti nu va mai avea amestecul Neptun TV Constanţa. Dar, pentru început, cu 30 de oameni, asta putem să facem", a spus Valeriu Mereuţă, precizând că televiziunea Neptun TV Bucureşti va fi dedicată în exclusivitate bucureştenilor. Valeriu Mereuţă a declarat că licenţa Neptun TV Bucureşti va fi pusă în funcţiune în aproximativ o lună.

El a precizat că, deşi Neptun TV Bucureşti are la primirea licenţei un format generalist, televiziunea va difuza foarte multe programe informative, plănuind ca, în aproximativ un an, să se transforme în televiziune de ştiri.
Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi, investiţiile în achiziţionarea şi dotarea cu echipamente de producţie a studioului de la Bucureşti al Neptun TV Constanţa se ridică la aproximativ 110.000 de euro, în timp ce costurile operaţionale pentru funcţionarea echipei de 30 de angajaţi a televiziunii Neptun TV Bucureşti se ridică la circa 50.000 de euro.

Potrivit site-ului CNA, asociaţii societăţii Soti Cable Neptun SRL sunt: Strutinsky Sorin Gabriel (50%), Conpress Holding SRL (25%), Cârciog Mihail Gheorghe (12,5%),

Ring Star SRL (asociat unic Moga Răzvan Adrian) - 10% şi Mereuţă Valeriu - 2,5%. Asociaţii Conpress Holding SRL sunt Ciocoiu Sanda - 48%, Cârciog Mihail Gheorghe - 28%, Strutinsky Sorin Gabriel - 24%. În aceste condiţii, asociatul principal al Neptun TV este Strutinsky Sorin Gabriel. Membrul CNA Radu Călin Cristea a remarcat faptul că asociatul Mihail Cârciog este decedat de câţiva ani şi, în ciuda acestui fapt, el este în continuare acţionar al acestei societăţi.

La ora actuală, este în dezbatere moştenirea lui Mihail Cârciog. Ioana Cârciog, fata dânsului, a preluat mare parte din averea dânsului şi o solicităm pe dânsa până când se va lămuri în justiţie problema moştenirii defunctului", a spus Valeriu Mereuţă.

Neptun TV s-a lansat pe 29 iunie 1995, fiind înfiinţată de Radu Mazăre, actualul primar al oraşului Constanţa. Potrivit presei locale, Neptun TV ar fi controlată şi în prezent, indirect, de Radu Mazăre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările