Nea Mărin, alături de chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, într-o nouă variantă „Poftiţi pe la noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chefii Sorin Bontea, Florin
Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu îl ajută pe Nea Mărin în
noua versiune a emisiunii „Poftiţi pe la noi“ FOTO Antena
1/Mihai Stetcu
Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu îl ajută pe Nea Mărin în noua versiune a emisiunii „Poftiţi pe la noi“ FOTO Antena 1/Mihai Stetcu

Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, care realizau emisiunea „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, fac parte dintr-o nouă variantă a emisiunii „Poftiţi pe la noi“, cu Nea Mărin în rol principal. „Poftiţi de vă iubiţi“ îi face pe bucătari să gătească la nunţi. Emisiunea debutează pe 14 septembrie, de la ora 20:30.

Din 14 septembrie, Nea Mărin este stăpânul verighetelor, anunţă Antena 1. Asta pentru că alături de multe vedete şi bucătari cunoscuţi, acesta devine organizatorul unora dintre cele mai frumoase nunţi. Munca depusă de starurile din show-biz sub atenta lui supraveghere va avea un scop cât se poate de romantic în show-ul „Poftiţi pe la noi: Poftiţi de vă iubiţi!“ de la Antena 1: cupluri care trăiesc o iubire ca-n filme, dar nu au avut niciodată posibilitatea să se căsătorească, au acum şansa de a-şi vedea visul cu ochii.

Pentru noul show, Nea Mărin va fi ajutat de trei vrăjitori ai bucătăriei: chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, care vor fi însărcinaţi cu realizarea meniurilor de nuntă. Niciun meniu nu va semăna cu altul, niciun tort de nuntă, nicio masă sau farfurie. Care vor fi provocările pentru cei trei maeştri bucătari, telespectatorii vor afla din 14 septembrie, în fiecare luni şi marţi de la ora 20:30.

Cu o experienţă de invidiat în bucătărie, cei trei chefi au avut parte de-a lungul carierei lor de nunţi care mai de care mai interesante şi mai pline de provocari. Care sunt sfaturile pe care le au cei trei bucătari pentru nunta ideală?

Cătălin Scărlătescu îi sfătuieşte pe nuntaşi să aibă grijă în primul rând pe cine aleg să le gătească. „Bucătarul care va găti la nuntă este cheia succesului. O masă nereuşită va strica întreg evenimentul“, e de părere acesta. Fie că aleg un meniu tradiţional, fie că îşi doresc o masă ieşită din tipare, nuntaşii trebuie să reţină un lucru: „Felurile de mâncare trebuie să fie proaspete şi lucrate cât mai aproape de ora evenimentului“, subliniază Scărlătescu. Şi trendurile în materie de meniu de nuntă sunt un subiect pe placul cunoscutului bucătar, care povesteşte că în ultima vreme sunt tot mai mulţi miri care acceptă varianta unui bufet cu salate, cu mai multe tipuri de carne, cu bar de fructe şi deserturi. „Mulţi îşi doresc să aibă parte şi de un moment de live cooking sau un barbecue în open space“, adaugă acesta.

image

Cătălin Scărlătescu FOTO Antena 1

Şi Florin Dumitrescu e de părere că o nuntă este o provocare şi pentru chef. „Prima mea nuntă în calitate de chef este poate cea mai interesantă, pentru că am gătit cot la cot cu bucătarii. A fost foarte emoţionant pentru mine să gătesc pentru prima oară pentru un astfel de eveniment şi am interacţionat foarte mult cu nuntaşii. E foarte important să vorbiţi cu bucătarul mereu, ca să fiţi siguri că ceea ce vreţi se respectă. Este solicitant să găteşti pentru o nuntă, mai ales că montajul farfuriilor trebuie făcut rapid, farfuriile trebuie să arate la fel, indiferent de numărul pe care îl ai de pregătit“, spune el. Cât despre meniu, Florin Dumitrescu admite că indiferent de specificul ales, tradiţional sau exotic, este suţinătorul unui obicei culinar românesc: „Spre dimineaţă, când toată lumea este veselă, eu unul aş reînvia tradiţia nunţii cu ciorbă şi aş servi o ciorbă acră“, completează cheful.

image

FOTO Florin Dumitrescu

În opinia lui Sorin Bontea, pentru ca meniul de nuntă să fie ca la carte e nevoie de o foarte bună organizare în bucătărie, servirea farfuriilor la timp, după un orar agreat dinainte cu mirii, astfel încât toţi nuntaşii să primească în acelaşi timp preparate calde, proaspete. „Eu aş deschide masa cu o gustare mai consistentă ca prim fel. Apoi, aş recomanda peşte cu sos meunière, tradiţionalele sarmalele care, în opinia mea, nu pot lipsi din meniul unei nunţi, după care friptura. Eu unul nu agreez mixed grill-ul care se serveşte de obicei la nunţi, prefer friptura de vită. Obligatoriu, meniul se încheie cu tort“, încheie chef Bontea.

image

Sorin Bontea FOTO Antena 1

Emisiunea „Poftiţi pe la noi: Poftiţi de vă iubiţi!“ începe la Antena 1 din 14 septembrie, de la ora 20:30.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite