Morgan Freeman prezintă „Povestea lui Dumnezeu“. Actorul a călătorit în 20 de oraşe în căutarea unor răspunsuri: „Facem parte din ceva mai mare“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serialul „Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman“, format din şase capitole, va avea marea premieră la National Geographic, pe 3 aprilie, de la ora 21.00.

Cine este Dumnezeu? De unde venim? De ce există răul? Ce se întâmplă atunci când murim? Fiecare om de pe pământ s-a întrebat aceste lucruri la un moment dat şi, cel mai probabil, fiecare a găsit un răspuns diferit. În această primăvară, National Geographic Channel şi Revelations Entertainment prezintă serialul „Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman“, produs de Morgan Freeman, Lori McCreary şi James Younger, şi invită telespectatorii să pornească într-o călătorie în jurul lumii pentru a explora diferite culturi şi religii în încercarea de a descoperi răspunsurile la toate marile întrebări despre sensul vieţii şi despre Dumnezeu.

Având premiera pe 3 aprilie, de la ora 21.00, „Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman“ îşi propune să prezinte evoluţia religiei de-a lungul civilizaţiei şi, la rândul său, cum religia a influenţat evoluţia societăţii. Cu toate că, în peisajul geopolitic actual, religia este deseori văzută ca un element dezbinator, acest serial punctează asemănările remarcabile dintre diferitele credinţe, în ciuda opoziţiei lor evidente. Echipa din spatele serialului porneşte în căutarea lui Dumnezeu şi a răspunsurilor care au nedumerit, înfricoşat şi inspirat omenirea şi pe Freeman, fără îndoială.

Morgan Freeman: „În unele locuri am găsit răspunsuri, în altele am descoperit noi întrebări“

„De-a lungul ultimelor câteva luni, am călătorit în aproape 20 de oraşe din şapte ţări diferite, într-o misiune personală de a găsi răspunsuri la marile mistere ale credinţei“, a afirmat Freeman. „M-am alăturat apelului la rugăciune la o moschee din Cairo, am luat lecţii de meditaţie de la un lider budist din cea mai veche linie de Lama reîncarnaţi, am discutat despre Galileo cu directorul Academiei Pontificale de Ştiinţe şi am explorat primele instrucţiuni pentru viaţa de apoi, scrise în hieroglife în interiorul piramidelor. În unele locuri am găsit răspunsuri, în altele am descoperit noi întrebări. Dar constanta în toate locurile vizitate este că toţi căutăm să facem parte din ceva mai mare decât noi. Dacă am învăţat ceva, este că, într-adevăr, facem parte din ceva mai mare“, a mai declarat celebrul actor. 

image

    

Creaţia şi miracolele, printre temele abordate de Morgan Freeman 

Fiecare episod al documentarului se concentrează asupra unei mari întrebări despre divinitate:

Creaţia – Există similarităţi între poveştile religioase despre creaţie din diferitele zone ale lumii? Cum se compară acestea cu teoria ştiinţifică despre creaţia cosmosului şi zorii civilizaţiei?

 

Cine este Dumnezeu? – Cum a evoluat percepţia despre Dumnezeu de-a lungul istoriei omenirii? Este Dumnezeu doar o idee şi, dacă da, putem găsi dovezi ale unei prezenţe divine în creierele noastre?

Răul – Care este originea răului şi cum a evoluat ideea noastră despre rău de-a lungul mileniilor? Este diavolul real? Naşterea religiei poate fi, în mod inexplicabil, legată de nevoia de a controla răul.

Miracolele – Sunt miracolele reale? Pentru mulţi credincioşi, miracolele reprezintă fundaţia credinţei lor. Alţii consideră miracolele simple evenimente improbabile cărora creierele noastre le atribuie semnificaţii divine. Credinţa în miracole, indiferent cum le definim, poate fi ceea ce ne dă speranţă şi ne impulsionează să transformăm posibilitatea în realitate.

Sfârşitul lumii – Revolte violente şi judecăţi înflăcărate umplu imaginaţia populară, dar oare folclorul apocalipsei a luat naştere ca urmare a suferinţelor ce au lovit Orientul Mijlociu acum două mii de ani? Adevărata semnificaţie religioasă a apocalipsei ar putea să nu fie un război global, ci o revelaţie interioară.

Renaşterea – Cum s-au dezvoltat crezurile în viaţa de apoi şi cum a schimbat reacţia noastră la viaţa de apoi modul în care ne trăim viaţa? Ştiinţa de astăzi face progrese atât de rapide, încât ne-am putea confrunta curând cu renaşterea digitală. Cum va afecta aceasta credinţele noastre?

Unde a ajuns Morgan Freeman în căutarea unor răspunsuri

Pentru a explora fiecare dintre aceste teme, gazda şi naratorul Morgan Freeman a vizitat cele mai importante centre religioase ale lumii: Zidul Plângerii din Ierusalim, copacul Bodhi din India, templele mayaşe din Guatemala şi piramidele din Egipt. A călătorit alături de arheologi pentru a descoperi religii de mult uitate ale strămoşilor, precum cele din aşezarea neolotică Çatalhöyük, din Turcia, ce datează din 7500 B.C. El s-a implicat în experienţe religioase şi ritualuri din toată lumea şi s-a oferit subiect de test în laboratoare ştiinţifice pentru a examina cum graniţele neuroştiinţei se intersectează cu conservatorul domeniu al religiei.

„Pe parcursul realizării acestui serial, am căutat răspunsuri la unele dintre marile întrebări ale omenirii, dar, în final, ceea ce ne-a surprins cel mai mult a fost să descoperim cât de personale au fost aceste răspunsuri pentru fiecare dintre noi“, au spus producătorii executivi Lori McCreary şi James Younger. „Nu există răspunsuri greşite atunci când este vorba despre Dumnezeu sau despre ceea ce credem şi sperăm că «Povestea lui Dumnezeu» va contribui la deschiderea unui dialog interreligios despre idei şi valori pe care le împărtăşim cu toţii şi nu care ne dezbină.“

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite