Mircea Dinescu îl îmblânzeşte pe Dragoş Pătraru cu „Politică şi delicateţuri“: „Toţi oamenii care par la televizor foarte răi sunt, în realitate, foarte blânzi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu şi Dragoş Pătraru gătesc împreună la „Politică şi delicateţuri“ FOTO TVR
Mircea Dinescu şi Dragoş Pătraru gătesc împreună la „Politică şi delicateţuri“ FOTO TVR

Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Naţiei“, este invitatul lui Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri“, într-o încercare a poetului de „îmblânzire“ printr-un prânz copios.

Mircea Dinescu îl ospătează pe Dragoş Pătraru în ediţia de duminică, 8 mai, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD, TVR+ şi online, pe TVR+.

„Toţi oamenii care par la televizor foarte răi sunt, în realitate, foarte blânzi“, este de părere Mircea Dinescu. „Am încercat să-i domolesc puţin furia pe care şi-o exercită cu delicateţe, căci un om care mănâncă bine devine mai blând“, spune poetul despre invitatul său, Dragoş Pătraru, cel care ne ţine la curent cu „Starea naţiei“, seara, la TVR 1. 

Pentru început, ca să-l mai „îmblânzească“ un pic, Dinescu îi pregăteşte invitatului său un cotlet de porc de ţară, pe care îl aruncă în tigaie, iar când este gata, îl presară din belşug cu cimbru şi busuioc. 

politica si delicateturi
politica si delicateturi

Foamea musafirului fiind potolită, poetul se apucă să prepare un fel de mâncare pe care nu l-a mai încercat şi pe care l-a botezat „varză îndopată“. Cu migală, desface frunzele unei verze noi, uşor opărite înainte. Când varza arată „ca petalele unui trandafir“, Dinescu o „îmbracă“ la loc, iar printre foi pune un amestec de carne de porc şi viţel. Astfel împodobită, varza e stropită din belşug cu zeamă de portocală şi dusă la cuptor, iar gazda şi musafirul coboară în cramă, unde îi aşteaptă Constantin Lătăreţu şi taraful său, dar şi o carafă cu vin de la Cetate.

politica si delicateturi
politica si delicateturi

Deloc sfios şi dovedindu-se destul de îndemânatic, Pătraru dă o mână de ajutor la prepararea bunătăţilor. „Mi-a plăcut foarte mult în bucătărie cum ne-am completat, am încercat şi eu să ajut, s-a văzut că ştiu să tai o ceapă, un ardei“, spune el, la final.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite