Mircea Dinescu, două emisiuni la televiziunea publică, începând din martie

Mircea Dinescu, două emisiuni la televiziunea publică, începând din martie

Mircea Dinescu va realiza şi modera două emisiuni difuzate de televiziunea publică

Poetul şi publicistul Mircea Dinescu va realiza şi modera două emisiuni care vor fi difuzate de posturile TVR 1 şi TVR 2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Dinescu va realiza la TVR 1, începând din martie, emisiunea „Politică şi delicateţuri“, aceeaşi pe care a prezentat-o şi la postul de ştiri Realitatea TV. 
 
În plus, poetul va modera şi un talk-show săptămânal, în prime time, la TVR, emisiune în care va aborda subiecte politice. 
 
Mai mult, acesta va avea intervenţii în diverse emisiuni ale postului public, al cărui actual preşedinte director-general interimar este Stelian Tănase, cel alături de care Dinescu a realizat o emisiune la Realitatea TV. 
 
„Bucătăriile se văd din cer mai bine decât oamenii de seamă“, spune Mircea Dinescu despre emisiunea de la TVR 1. 
 
Pe de altă parte, în cea de-a doua emisiune, de la TVR 2, poetul va încerca să răspundă la întrebarea „Este destinul României influenţat de oamenii politici sau de personajele care, mai sub lumina reflectoarelor sau mai din umbră, compun «Top 300» românesc?“.
 
Mircea Dinescu (născut pe 11 noiembrie 1950, la Slobozia) este poet, publicist, producător de vin, proprietar de restaurant şi om de televiziune. A publicat, din 1971 şi până în prezent, volume în ţară şi în străinătate, poeziile sale putând fi citite în Germania, Ungaria, Olanda, Suedia, Franţa, Bulgaria şi Serbia. Activitatea literară i-a adus numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, cum ar fi premiul Academiei Române şi premiul Herder.
 
Potrivit TVR, „intrat în istorie ca primul om care a anunţat o revoluţie la televizor“, Mircea Dinescu a fost preşedintele Uniunii Scriitorilor între 1990 şi 1993, a înfiinţat revistele de satiră politică Academia Caţavencu (1990), Plai cu boi (2001) şi Aspirina săracului (2003) şi a fost membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), din 2006 până în 2012. În prezent editează, împreună cu Doru Buşcu, revista Caţavencii.
 
Pe lângă apariţiile sale în calitate de invitat la diferite talk-show-uri televizate, Mircea Dinescu a şi realizat şi moderat, la Realitatea TV, emisiuni precum „Politică şi delicateţuri“ şi „Tănase şi Dinescu“, unde a participat în calitate de invitat permanent.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările