Mesajul Irinei Radu, după ce a fost numită la conducerea TVR: „Voi depune toate eforturile pentru ca TVR să redevină un post iubit şi respectat“

Mesajul Irinei Radu, după ce a fost numită la conducerea TVR: „Voi depune toate eforturile pentru ca TVR să redevină un post iubit şi respectat“

Irina Radu a avut şi mandat interimar la şefia Televiziunii Române FOTO Mediafax

Irina Radu, care a fost validată marţi, 10 mai, de către plenul reunit al Parlamentului în funcţia de preşedinte-director general al Televiziunii Române, dă asigurări că va depune toate eforturile necesare pentru ca postul public să redevină unul respectat şi iubit de public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor surse din TVR, Irina Radu a transmis un mesaj intern adresat angajaţilor şi colaboratorilor în care subliniază că televiziunea trebuie pusă „înaintea intereselor personale.“
 
„Vreau să vă asigur că voi depune toate eforturile pentru ca SRTV să redevină ce a fost: o televiziune respectată şi iubită de public. Pentru a se întâmpla acest lucru avem nevoie de încredere unii în alţii, de discernământ, de capacitatea de a alege adevărul de minciună şi manipulare şi de a pune televiziunea înaintea intereselor personale“, şi-a început şefa TVR mesajul obţinut de „Adevărul“.
 
Totodată, Irina Radu anunţă că de săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri cu toate colectivele şi structurile din SRTV pentru a prezenta situaţia şi intenţiile. „Dacă am reuşit noi, împreună, să trecem cu bine de ultimele şapte luni, cele mai grele din istoria instituţiei, este clar că avem toate şansele să facem lucruri importante aici“, mai scrie Irina Radu, cea care a avut şi mandatul interimar la şefia TVR. 
 
De asemenea, aceasta le mulţumeşte celor care au sprijinit-o şi oferă unele lămuriri: „Pentru cei care încă au dubii, îmi propun să-i conving că bunele intenţii şi corectitudinea mă vor ghida şi acum, ca în toţi cei 25 de ani de carieră în televiziune. Le mulţumesc totodată colegilor din Consiliul de Administraţie şi sper că vom reuşi împreună să alegem cele mai bune soluţii. Vor fi soluţii pentru viitorul nostru, viitor care, fără voi, colegii mei, cei mai serioşi, valoroşi şi talentaţi, nu ar avea sens. Aşa că, să pornim la drum cu încredere, împreună!“
 
După mai multe încercări eşuate, Societatea Română de Televiziune are din nou un preşedinte-director general, în persoana Irinei Radu, după ce 304 de parlamentari au votat „pentru“ şi doar opt „împotrivă“. Liberalii au boicotat şedinţa, ieşind din sală, în contextul în care propunerea Consiliului de Administraţie al TVR a fost Monica Ghiurco. Cu toate acestea, Irina Radu a primit afiz favorabil din partea Comisiilor Parlamentare de Cultură în urma unui artirficiu operat de către parlamentarii PSD. În acest sens, PNL a anunţat că va contesta contestă la Curtea Constituţională procedura numirii Irinei Radu la şefia TVR, susţinând că în acest caz a fost comis un abuz.  
 
De altfel, aproximativ o sută de angajaţi ai TVR au protestat marţi, 10 mai, în curtea instituţiei, nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat procedura de vot.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările