Membru în CA al TVR, trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro în dosarul Realitatea Media

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Televiziunea Română a scos la concurs postul de conducere a Ştirilor pe data de 3 februarie

Cătălin Blebea, membru titular în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), numit în martie 2018 de Guvernul Dăncilă, şi fost director adjunct al Realitatea Media, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro.

Cătălin Blebea, fost director adjunct al Realitatea Media şi fost director al Global Video Media, pe vremea când cele două companii erau controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, este acuzat de evaziune fiscală, potrivit G4Media.ro

Alături de Blebea, este anchetat şi Ion Ifteni, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie din Global Video Media. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de peste 800.000 de euro şi riscă între 7 şi 13 ani de închisoare. 

Între 2006 şi 2008, pe când Realitatea TV îşi extindea reţeaua de staţii locale, cei doi ar fi încheiat mai multe contracte fictive pentru prestări servicii în domeniul audiovizualului. Aşa ar fi delapidat patrimoniul Realitatea Media şi Global Video Media cu 1,6 milioane de euro şi nu ar fi plătit TVA şi impozit pe profit de peste 800.000 de euro.

Blebea şi Ifteni au fost anchetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat şi delapidare, dar aceste fapte s-au prescris.

Chiar dacă au scăpat de răspunderea penală pentru grup infracţional organizat şi delapidare, Blebea şi Ifteni ar putea răspunde în civil pentru plata prejudiciului. De altfel, procurorii DIICOT le-au pus sechestru pe avere până la concurenţa sumei de peste 2,6 milioane de euro.

   

În 2018, Cătălin Blebea a fost numit membru titular în CA al TVR din partea PSD. Totodată, el este şi jurnalist angajat cu studii medii al TVR 2.

Într-un comunicat citat de News.ro, vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu îi cere lui Blebea demisia din toate funcţiile publice pe care le deţine şi va propune Comisiei pentru Cultură din Cameră să discute acest caz.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite