Mediafax Group, companie deţinută de Adrian Sârbu, a intrat în insolvenţă cu datorii de 14 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax Group a
fost înfiinţată anul 2010, firmă la Adrian Sârbu deţine 91,5%
din acţiuni FOTO Mediafax
Mediafax Group a fost înfiinţată anul 2010, firmă la Adrian Sârbu deţine 91,5% din acţiuni FOTO Mediafax

Mediafax Group, companie deţinută de Adrian Sârbu, a intrat oficial în insolvenţă din cauza datoriilor de aproximativ 14 milioane de euro (62 de milioane de lei), după ce în noiembrie societatea a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere prin care îşi cerea insolvenţa.

Conform documentaţiei depuse la cererea de insolvenţă, societatea are datorii scadente de peste 62 milioane lei, iar restanţele la bugetele de stat depăşesc cinci milioane lei, scrie paginademedia.ro. Termenul de înscriere la masa credală este de 2 februarie 2015, după ce Tribunalul Bucureşti a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva Mediafax Group pe 16 decembrie 2014.

Societatea Mediafax Group a fost înfiinţată anul 2010, fiind specializată pe activităţi de editare a revistelor şi periodicelor. Firma, la care Adrian Sârbu deţine 91,5% din acţiuni, a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de peste 89 de milioane de lei şi profit net de 1,8 milioane de lei, iar la finalul anului 2013 a raportat afaceri de 77 de milioane de lei şi pierderi de 11 milioane de lei, cu datorii totale de peste 68 de milioane de lei. La data de 30 septembrie 2014, societatea înregistra restanţe de plată către bugetele de stat în valoare cumulată de 5.328.784 lei, pentru achitarea cărora fuseseră acordate înlesniri.

Reprezentanţii firmei arată că, în vederea deschiderii procedurii insolvenţei, societatea nu putea să îşi achite datoriile scadente în valoare de 62.091.457,4 lei ca urmare a conjucturii economice nefavorabile, competiţiei de pe piaţă, a situaţiei financiare a clienţilor, precum şi din cauza instituirii unor măsuri asiguratorii de către Direcţia Generală Antifraudă.

În septembrie 2014, Adrian Sârbu a înfiinţat o nouă societate, Mediafax Mall SRL, cu acelaşi obiect de activitate ca şi Mediafax Group. În noua firmă, Adrian Sârbu este asociat cu 99% din părţile sociale, iar Allerria Business Consulting SRL deţine 1% din capital. Iniţial, în funcţia de administrator fusese numită Roxana Dorina Grigoruţă, care este şi preşedinte al Consiliului de Administraţie la Mediafax Group, dar în decembrie 2014 aceste atribuţiuni au fost preluate de Adrian Sârbu, care figurează în prezent ca director general al Mediafax Mall SRL.

Mediafax Group este o societate care deţine majoritatea afacerilor de presă ale lui Adrian Sîrbu, agenţia de presă, mai multe site-uri de ştiri, printre care Gandul.info, dar şi titluri precum „Business Magazin“ şi „Ziarul Financiar“.

Activitatea agenţiei de presă, dar şi a altor instituţii din grupul de presă au făcut obiectul unui dosar deschis de procurorii Parchetului Capitalei la sfârşitul verii. Pe 6 decembrie, 11 persoane au fost arestate preventiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti fiind acuzaţi implicaţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care prejudiciul se ridică la 15 milioane de lei. Pe 8 decembrie, Orlando Nicoară, fostul şef al Mediafax Group, a fost audiat la Parchetul General. La ieşirea din sediul instituţiei acesta a precizat că este suspect într-un dosar de evaziune fiscală.

Procurorii susţin că, în perioada 2009 - 2014, persoanele reţinute ar fi conceput şi implementat mai multe circuite financiare în scopul fraudării bugetului de stat, precum şi al spălării şi reciclării sumelor de bani provenind din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Mediafax Group şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti Societatea Mediafax Group, deţinută de Adrian Sîrbu, a depus, la Tribunalul Bucureşti, o cerere prin care îşi cere insolvenţa. Acţiunea a fost înregistrată, potrivit portalului instanţei, joi, iar până în acest moment nu a fost fixat un termen de judecată.

Fostul şef Mediafax Group, audiat la Parchetul General. Nicoară: Plecarea mea nu are nicio legătură cu dosarul penal sau cu insolvenţa Orlando Nicoară, fostul şeful Mediafax Group, deţinut de Adrian Sîrbu, şi-a dat demisia după ce timp de opt ani a condus compania. El a le-a transmis colegilor o scrisoare prin care îi anunţă că decizia lui nu are legătură cu dosarul penal deschis de procurori, şi nici cu insolvenţa. Nicoară a fost, luni, audiat de procurorii Parchetului General.

11 persoane reţinute în urma percheziţiilor la mai multe firme, printre care şi la studiourile MediaPro din Buftea. Prejudiciul, 1,5 milioane de euro Procurorii Parchetului Capitalei au reţinut marţi 11 persoane după ce dis-de-dimineaţă, poliţiştii au descins la sediile mai multor firme din Bucureşti şi din Ilfov, vizate de anchetatori fiind şi studiourile MediaPro din Buftea, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz se ridică la 1,5 milioane de euro.

Percheziţii în Capitală şi în Ilfov într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. PRO TV SA nu este cercetată Mai multe firme din trustul Media Pro sunt vizate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii efectuază 28 de percheziţii, marţi, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii ridică mai multe documente de la sediul Media Pro.

VIDEO Percheziţii în dosarul evaziunii fiscale de la MediaPro. 27 de persoane printre care şi Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza, duse pe sus la audier Peste 30 de persoane sunt urmărite penal de procurorii Parchetului Capitalei pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul evaziunii fiscale de la MediaPro. În acest sens, anchetatorii fac, joi, 41 de percheziţii în trei judeţe din ţară şi în Capitală. 27 de oameni martori şi suspecţi, printre care şi Andrei Boncea, sunt duşi la sediul Parchetului Capitalei pentru a fi audiaţi în acest caz.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite