MasterChef, ediţia cu cele mai multe eliminări: trei concurenţi au părăsit competiţia celor mai buni bucătari

MasterChef,
ediţia cu cele mai multe eliminări: trei concurenţi au părăsit competiţia celor mai buni bucătari

În lupta pentru marele titlu „MasterChef“ şi premiul de 50.000 de euro au mai rămas 16 concurenţi FOTO Pro TV

În premieră la MasterChef, proba cutia misterelor nu a venit cu avantaje, ci cu o eliminare. Tot în ediţia de marţi, 20 octombrie, Cristi, unul dintre cei doi câştigători ai şorţului de aur, a fost nevoit să părăsească show-ul culinar, din cauza unei afecţiuni ce nu suporta amânare, iar Iuliana, ale cărui preparate nu au fost pe placul chefilor, a fost dată afară din bucătăria MasterChef.

Ştiri pe aceeaşi temă

MasterChef. Ingrediente din belşug, ustensile la raţie

Ediţia de aseară i-a pus pe concurenţi faţă în faţă cu o nouă probă cutia misterelor. De data aceasta, au avut parte de o surpriză: în loc de ingrediente, au găsit sub cutii o serie de ustensile de bucătărie. Mai mult, aceştia au avut de pregătit un desert la alegere, utilizând doar cinci dintre instrumentele găsite sub cutie. Prin intermediul acestei provocări, Chefii şi-au dorit să-i facă pe concurenţi să gândească structurat şi să-şi planifice totul minuţios. Timp de 75 de minute, pretendenţii la titlul „MasterChef“ au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i „îndulci“ pe jchefi, numărul limitat de instrumente forţându-i să fie cât mai creativi. Cei care „au dat-o în bară magistral“, după cum a spus Chef Adrian Hădean, au fost Georgiana, Andrei şi Avram. Totuşi, deşi majoritatea concurenţilor a realizat plating-uri neatrăgătoare, Chef Patrizia, Chef Foa şi Chef Adrian Hădean au ales să guste din preparatele următorilor concurenţi: Florin, Tudor, Victoraş, Ana Maria, Kiki şi Nea Marin. Concluziile au fost simple: preparatele gustate de Chefi au fost declarate nepotrivite pentru o astfel de competiţie.

Chef Patrizia, Chef Foa şi Chef Adrian Hădean FOTO Pro TV

Cristi, unul dintre cei doi câştigători ai şorţului de aur, a fost nevoit să părăsească MasterChef din cauza unor probleme medicale. O afecţiune care nu suporta amânare l-a obligat să renunţe şi să se opereze de urgenţă.

La polul opus, cei care au impresionat vizual cu preparatele lor au fost Claudiu, Adriana, Claudia, Iuliana, Anuţa şi Liviu. Dintre aceştia, Adriana, Liviu şi Claudiu au fost nominalizaţi ca fiind cei mai buni la această probă, având avantajul de a nu găti la următoarele două probe. Pe lângă acest lucru, fiecare dintre ei a putut să salveze un alt concurent care a beneficiat de acelaşi avantaj. Norocoşii salvaţi au fost Cristi, Nea Marin şi Iulian.

Deşi la audiţii i-a impresionat pe Chefi cu un preparat pentru care a primit şorţul de aur, la prima probă de aseară, Victoraş a comis o eroare gravă: a gătit chocolate lava cake-ul utilizând făină şi cacao. Din păcate, această greşeală i-a adus eliminarea.

Proba numărul doi i-a provocat la duel pe cei mai slabi 12 concurenţi ai probei anterioare. Dintre aceştia, şase au tras la sorţi bilete cu numere, ceilalţi şase nimerind bilete goale. Ulterior, fiecare dintre cei care a obţinut un bilet cu număr a avut de ales persoana cu care să se dueleze. Concurenţii aleşi au propus ingredientul vedetă pentru proba duelului. Echipele au fost: Andrei şi Tudor, Marilena şi Anuţa, Avram şi Andra, Georgiana şi Florin, Kiki şi Ana Maria şi Iuliana şi Claudia. Timp de 60 de minute, cei 12 au făcut tot posibilul să câştige această probă, însă Tudor, Anuţa, Andra, Florin, Kiki şi Iuliana au pierdut proba.

Georgiana şi Florin FOTO Pro TV

MasterChef. De la banc, în culise şi retur – proba ştafetei la olimpiada

Ultima probă, împărţită în două etape, i-a provocat pe concurenţi să dea tot ce pot pentru a se salva de la eliminare. Prima dintre acestea a fost o probă de ştafetă şi s-a desfăşurat pe perechi de câte două persoane. Tudor, care a făcut cele mai puţine greşeli la proba precedentă, a avut prioritatea de a-şi alege partenerul de echipă, dintre cei şase condamnaţi la testul sub presiune.

Perechile probei de ştafetă, Tudor şi Andra, Anuţa şi Florin şi Kiki şi Iuliana, au fost provocate să realizeze farfurii dietetice, slabe în calorii, dar bogate în savoare, utilizând numai ingredientele puse la dispoziţie de Chefi. Din cele 30 de minute disponibile pentru prima parte a testului sub presiune, concurenţii au gătit câte 15 minute, în ture de câte 5 minute, fără a putea comunica cu coechipierul. Doar Tudor şi Andra au convins la proba de ştafetă şi s-au salvat de la etapa a doua. Ceilalţi concurenţi au intrat la testul sub presiune, unde au avut de realizat un preparat, pregătit în două abordări diferite, una pentru adulţi şi una pentru copii, diferenţiate prin gust şi plating.

Iuliana a părăsit competiţia „MasterChef“ cei trei juraţi fiind dezamăgiţi de preparatul pentru copii, care semăna cu un terci, gustul fiind total nepotrivit.   

Iuliana şi Claudia FOTO Pro TV

În lupta pentru marele titlu „MasterChef“ şi premiul de 50.000 de euro au mai rămas 16 concurenţi. Competiţia continuă şi săptămâna viitoare, cu noi probe de foc, în care concurenţii îşi vor demonstra măiestria în bucătărie.

MasterChef se menţine în topul audienţelor

„MasterChef“ a fost urmărit de peste 1,3 milioane de telespectatori la nivel naţional pe întreg intervalul de difuzare, 20.30 – 22.57. Minutul de aur, de la 21.30, a reunit 1,8 milioane de telespectatori.

„MasterChef“ a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, ediţia de aseară a obţinut 9.7 puncte de rating şi 23.2% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 7.1 puncte de rating şi 17.1% share.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: