„MasterChef“ s-a mutat la mare: concurenţii au gătit pe plajă şi au hrănit o sută de guri în timp record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul estival s-a redeschis în cea de-a opta ediţie „MasterChef“. Competiţia culinară de la Pro TV a mutat bucătăria pe plajă, la mare, unde concurenţii au avut de furcă cu nisipul care le intra în ochi şi vântul care nu le dădea pace. În ciuda vremii potrivnice, cele două echipe, conduse de Tudor şi Lambrino, au reuşit să-şi depăşească limitele şi au hrănit, la propriu, 100 de guri într-o jumătate de oră.

Treziţi cu noaptea în cap – la 04.00 – de Răzvan Fodor, concurenţii au pornit la drum, fără să ştie, însă, încotro se îndreaptă. Deşi, probabil, bănuiau că aveau să dea ochii cu cei trei chefi dis-de-dimineaţa, concurenţii nu şi-au putut imagina locul în care vor găti: pe plajă, la mare. Entuziasmul a scăzut, însă, în momentul în care chefii au anunţat prima probă din această seară.

Cei doi căpitani, Lambrino şi Tudor, au fost chemaţi în faţă pentru a-şi alege „jucătorii“. Căpitanul echipei albastre, Tudor, însă, a pornit cu un avantaj în faţa adversarului său: a putut renunţa la cel mai slab membru din echipa sa în favoarea unuia din echipa roşie. Lambrino, pe de altă parte, nu s-a bucurat de acest privilegiu.

Echipele au fost apoi formate, iar chefii au anunţat marea provocare: zece feluri de tapas – două dulci şi două calde –, fiecare echipa. Cu ingrediente în valoare de 4000 de lei, cei 22 de concurenţi au avut la dispoziţie trei ore pentru a prepara şi a vinde zece feluri de tapas. Potrivit unei altei reguli, căpitanul fiecărei echipe a trebuit să desemneze doi oameni care să vândă marfa, astfel încât încasările să depăşească suma alocată ingredientelor.

Astfel, agitaţia din bucătăria „MasterChef“ s-a mutat pe plajă, unde vântul s-a dovedit a fi inamicul numărul unu. Tigăiile refuzau să se încălzească, iar cojile şi resturile de mâncare „zburau“ printre concurenţi. Ambele echipe au întâmpinat probleme de organizare, taxate de cei trei chefi, care nu au fost încântaţi nici de creativitatea concurenţilor: „Nu aveţi pic de imginaţie“, a declarat chef Patrizia Paglieri dezamăgită.

image

A venit momentul ca Tudor să-şi fructifice avantajul şi să renunţe la „veriga slabă“ din echipa sa. Astfel, Isabela a ieşit din echipa albastră, iar Iuliana şi-a ocupat locul în echipa roşie.

În cele din urmă, echipa albastră a fost prima care a ieşit la vânzare. Nu la foarte mult timp după, concurenţii echipei roşii şi-au pus şi ei în aplicare abilităţile de convingere. Deşi părea că totul merge ca pe roate, aparenţele înşală, iar, la final, rezultatele au fost departe de ţinta concurenţilor. Echipa roşie  a reuşit să strângă 2200 de lei, în timp ce echipa albastră a vândut produse în valoare de 1075 de lei. Nici măcar jumătate din suma alocată alimentelor. Chefii au fost mai mult decât dezamăgiţi. „Este absolut halucinant ce s-a întâmpla pe plajă“, a conchis chef Paglieri.

Ambele echipe au ieşit, aşadar, în pierdere, iar concurenţii au trebuit să facă faţă unei noi provocări. O provocare tot cu tapas. „Aveţi la masă 100 de oameni. Fiecare echipă trebuie să facă cel puţin trei îmbucături pentru fiecare din aceşti 100 de clienţi. Aveţi o jumătate de oră la dispoziţie. Clienţii voştri vor vota echipa câştigătoare“, a „poruncit“ chef Adrian Hădean.

Deşi concurenţii au întâmpinat din nou probleme de organizare, iar chefii au rămas la fel de nemulţumiţi de rezultate, clienţii s-au arătat încântaţi, iar, la final, au decis: echipa albastră este câştigătoare.

image

„Chiar dacă eşti căpitanul echipei câştigătoare, Tudor, asta nu te face un lider. Te-au salvat coechipierii şi munca lor“, a stricat atmosfera chef Adrian Hădean, chiar înaintea probei de foc, în urma căreia un concurent a părăsit competiţia.

Testul sub presiune s-a desfăşurat, de această dată, conform unor reguli mai puţin conformiste. Fiecare concurent din echipa roşie a nominalizat veriga slabă – coechipierul pe care îl consideră cel mai puţin priceput şi căruia „i-au dăruit“ o lingură de lemn. Astfel, fiecare membru al echipei a nominalizat alţi doi, iar, la final, patru concurenţi, cei care au primit câte patru linguri de lemn fiecare, au intrat la testul sub presiune. Aceştia au fost Lambrino, Izabela, Elena şi Odette.

image

Plini de emoţii şi obosiţi după atâta muncă, Lambrino, Izabela, Elena şi Odette au fost puşi să liciteze pentru ingredintele cu care vor găti „sub presiune“, dar nu cu bani, ci cu timp. Astfel, ei au avut fiecare la dispoziţie 90 de minute „în portofel“ şi puteau licita cu cinci minute pentru fiecare ingredient. Cu cât cheltuiau mai mult, cu atât le scădea timpul de gătit, lucru pe care Elena Iftimie a părut că nu l-a înţeles.

Doamna Iftimie a licitat pâna nu a mai rămas decât cu zece de minute, timp în care a trebuit să pregătească o friptură de vită perfectă. Cu toate acestea, friptura de vită rozalie gătită de Elena a fost preferată de chefi fripturii de iepure „pe jumătate gătită“ a Izabelei, care a fost eliminată din concurs.Lambrino şi Odette, care au gătit homar şi, respectiv, peşte aromatizat cu ierburi, au trecut amândoi de testul sub presiune.

La finalul celei de-a opta ediţii, 21 de concurenţi merg mai departe în cursa pentru titlul de „MasterChef“: Andreea Ionică, Tudor Marcu, Mirabela Mareş, Paul Siserman, Elena Iftime, Anca Socoliuc, Rasty Nicolae, Petrică Tambac, Ciprian Ogarcă, Odette Mândruţă, Cosmin Olteanu, Silviu Chelaru, Iuliana Petrunjel, George, Isadora Silvia, Greta Răchită, Patricia Iordache, Alexandra Moza, Octavian Ghindea, Lambrino şi Alexandra Andronic.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite