MasterChef, probe în deplasare: concurenţii au gătit într-o fabrică de automobile FOTO

MasterChef, probe în deplasare: concurenţii au gătit într-o fabrică de
automobile FOTO

Chef Patrizia, Chef FOA şi Chef Adrian Hădean au mers alături de concurenţi în uzinele Ford din Craiova FOTO Pro TV

Concurenţii MasterChef au gătit, în ediţia de luni seară, într-un decor inedit - o fabrică de automobile. 11 concurenţi au rămas în lupta pentru titlul de cel mai bun bucătar şi marele premiu în valoare de 50.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ediţia „MasterChef“ de luni seară a debutat cu proba cutia misterelor. Concurenţii au avut aseară parte de o surpriză: ingredientul acestei probe a fost emoţia, sub fiecare cutie aflându-se o scrisoare de la persoanele dragi, precum şi fotografii cu aceştia. Extrem de emoţionaţi, concurenţii au trebuit să gătească preparatele propuse de rudele şi prietenii competitorilor.

La finalul probei, juriul a nominalizat concurenţii cu preparatele cele mai slabe din punct de vedere estetic: Kiki, Iulian şi Tudor, cel din urmă „câştigând privilegiul“ de a spăla vasele folosite la această probă. La extrema opusă, Claudiu, Liviu şi Adriana au reuşit să impresioneze cu preparate aspectuoase, dar şi extrem de delicioase. Claudiu a câştigat proba, farfuria lui fiind declarată perfectă de către Chef Patrizia, Chef Foa şi Chef Adrian Hădean.

Concurenţii „MasterChef” la proba cutia misterelor FOTO Pro TV

Cea de a doua probă a ediţiei s-a desfăşurat în deplasare, în uzinele Ford din Craiova. Claudiu, câştigătorul probei anterioare, a avut oportunitatea de a alege căpitanul echipei adverse (în persoana lui Liviu), precum şi meniul pe care echipa sa l-a avut de pregătit: supă de praz cu cartofi, porc cu cartofi şi praz caramelizat, tort şi mousse de ciocolată cu vanilie. Echipa lui Liviu a pregătit un meniu cu supă de ceapă, porc cu piure şi rădăcinoase, precum şi musli de casă cu iaurt şi mere coapte. Timp de trei ore, concurenţii s-au străduit să gătească meniurile şi să cucerească papilele gustative ale celor 200 de muncitori ai fabricii. Echipa albastră s-a impus în Craiova cu scorul de 106 – 76 voturi, echipa roşie fiind condamnată la testul sub presiune.

Concurenţii au gătit în uzinele Ford din Craiova FOTO Pro TV

La ultima probă de aseară, componenţii echipei roşii, Liviu, Anuţa, Florin, Adriana, Avram şi Iulian, au avut de nominalizat concurenţii pe care îi consideră responsabili de pierderea probei anterioare. Ca urmare a votului, cei care au participat la testul sub presiune au fost Avram, Anuţa şi Liviu. În cadrul probei, cei trei au avut de reprodus un preparat propus de juriu, fără a avea însă avantajul de a-l vedea. Au avut însă ocazia de a-l mirosi, de a-l gusta şi de a-l pipăi. Anuţa şi Liviu s-au apropiat extrem de mult de preparatele propuse de Chefi, cu excepţia unor ingrediente care nu au influenţat într-o manieră semnificativă gustul preparatelor. În schimb, Avram a părăsit aseară competiţia, preparatul său fiind complet diferit de cel propus de cei trei Chefi. 11 concurenţi au rămas în lupta pentru marele titlu „MasterChef“ şi premiul de 50.000 de euro Competiţia continuă în această seară cu noi probe de foc, în care concurenţii trebuie să-şi demonstreze măiestria în bucătărie.

Avram a părăsit, luni seară, competiţia culinară de la Pro TV FOTO Pro TV

MasterChef, audienţă de peste un milion de români

Probele inedite ale ediţiei au fost urmărite de aproape 1.3 milioane de telespectatori la nivel naţional pe întreg intervalul de difuzare, 20:31 - 22:34. Minutul de aur, de la 21:00, a reunit aproape 1.7 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, „MasterChef“ a fost lider de audienţă, obţinând 9.4 puncte de rating şi 23.2% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 5.7 puncte de rating şi 14.1% share.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: