MasterChef: prima probă pe echipe a adus prima eliminare

MasterChef: prima probă pe echipe a adus prima eliminare

La testul sub presiune, concurenţii au fost legaţi la ochi şi au avut de ghicit cât mai multe condimente pe baza mirosului, a palpatului şi a gustului FOTO Pro TV

Cei 23 de concurenţi rămaşi în cursa pentru marele titlu din competiţia culinară de la Pro TV au avut de înfruntat prima probă pe echipe în deplasare. Pe de altă parte, testul sub presiune a dus la eliminarea unuia dintre concurenţi.

250 de burgeri pentru o gaşcă de motociclişti

Ediţia a debutat cu o probă de cunoştinţe culinare. Rând pe rând, concurenţii au fost puşi să identifice fleica, rasoul spate, greabănul sau spata unei vaci. Liviu şi Avram au fost desemnaţi şefii de echipă, fiind concurenţii care au acumulat cele mai multe puncte la proba de cunoştinţe. Adriana a primit sarcina de a ajuta ambele echipe, în mod egal, şefii de echipe trasându-i sarcinile.

După formarea celor două echipe, concurenţii au participat la prima probă plină de adrenalină, în exteriorul bucătăriei MasterChef. Echipa roşie şi echipa albastră au avut de pregătit 250 de burgeri! De la chiflă, la chiftelele de carne şi sosuri, concurenţii au avut trei ore la dispoziţie pentru a pregăti mâncarea pentru o gaşcă de motociclişti. Echipa condusă de Liviu a câştigat proba, primind cele mai multe voturi.

FOTO Pro TV

Un preparat sub standardele MasterChef

Reîntorşi în bucătăria MasterChef, concurenţii au primit o veste bună: doar o parte din echipa albastră va intra la testul sub presiune. Fiecare membru al acesteia a votat coechipierul pe care l-a considerat slab.

Avram, Adriana, Iuliana şi Claudia au fost cei mai votaţi, intrând automat la testul sub presiune. Alături de aceştia, chefii Patrizia, FOA şi Adrian Hădean i-au nominalizat şi trimis la testul sub presiune pe Claudiu, Giulia şi Mişa. Pe lângă faptul că echipa lui Liviu a câştigat proba, acesta a mai avut un avantaj: puterea de a salva unul dintre condamnaţii testului sub presiune. Acesta a salvat-o pe Adriana, deoarece a fost încântat de ajutorul pe care l-a acordat aceasta ambelor echipe.

FOTO Pro TV

Cei şase concurenţi rămaşi au fost legaţi la ochi şi au avut de ghicit cât mai multe condimente pe baza mirosului, a palpatului şi a gustului. Claudia a fost prima participantă, ghicind un singur ingredient. Iuliana a ghicit trei condimente, Claudiu patru mirodenii, Giulia două condimente, Avram trei, iar Mişa niciunul!

Imediat după proba ingredientelor, Mişa, Claudia şi Giulia au primit încă o şansă de a rămâne în competiţia pentru titlul de MasterChef: unul dintre condimentele care i-a pus în dificultate la testul sub presiune trebuia scos în evidenţă într-un preparat care le putea aduce salvarea. Giulia a fost eliminată, preparatul ei fiind considerat mult sub standardele MasterChef.

FOTO pro TV

Cei 22 de concurenţi rămaşi în competiţia pentru titlul de MasterChef vor avea de înfruntat noi probe săptămâna viitoare.

MasterChef, în topul preferinţelor telespectatorilor

Cea de a doua ediţie din această săptămână a fost urmărită în medie de aproape 1.3 milioane de telespectatori la nivel naţional, iar în minutul de aur, de la 22:26, aproape 1.6 milioane de telespectatori au prins gustul competiţiei.

MasterChef a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, Pro TV a obţinut 9.6 puncte de rating şi 24.5% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 6.6 puncte de rating şi 16.7% share.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: