„MasterChef“ începe cu lacrimi de bucurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul primului episod al emisiunii gastronomice de pe Pro TV, cei trei bucătari profesionişti vor fi, pentru prima oară, mulţumiţi până la lacrimi de un preparat prezentat cu simplitate de un concurent cu o poveste specială.

După două sezoane în care „MasterChef“ a schimbat vieţile concurenţilor şi i-a transformat din amatori în profesionişti ai bucătăriei, dar şi după un sezon în care vedetele au trecut la cratiţă, emisiunea culinară de la Pro TV revine în această seară, de la ora 20:30, pentru a condimenta, din nou, serile de marţi ale românilor.

În prima ediţie din sezonul patru, cei trei chefi, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea, vor rămâne impresionaţi de gustul impecabil descoperit într-un preparat simplu pregătit de un concurent cu o poveste impresionantă. „Veţi vedea încă din prima ediţie o farfurie care ne va smulge lacrimi de emoţie, la propriu. Este cel mai inedit şi cel mai bun preparat mâncat vreodată“, a declarat chef Bontea care nu îşi va putea reţine lacrimile, iar chef Scărlătescu va aplauda cu generozitate. Chef Dumitrescu nu va rămâne indiferent şi îşi va mărturisi fericirea şi uimirea. „Este singurul concurent din istoria «MasterChef România» care a ajuns să facă juraţii să plângă. Este singurul concurent care ne-a adus lacrimi în ochi“.

image

Chef Sorin Bontea FOTO Pro TV

Nu contează că vii cu un desert sau cu o friptură, poţi să te joc în farfurie cu o felie de pâine şi nişte roşii, dacă farfuria e fără cusur, atunci ai şanse mari să treci mai departe. Florin Dumitrescu, bucătar profesionist
image

Chef Florin Dumitrescu FOTO Pro TV

Gustul şi aspectul, punctele cheie ale unei reţete

Cei trei aprigi bucătari nu se vor dezminţi nici în acest sezon şi vor arăta încă de la prima ediţie că bucătăria „MasterChef“ nu este un loc de joacă. Astfel, multe dintre preparatele pretendenţilor la şorţul emisiunii vor ajunge la coşul de gunoi, fiind însoţite de replici acide. „Băiete, mâncarea ta este sărată în draci“, îl va certa chef Scărlătescu pe unul dintre participanţi. „Nu aţi înţeles nimic de trei sezoane“, va completa nervos şi chef Bontea. Pe lângă astfel de remarce, în prima ediţie a noului sezon, în faţa celor trei chefi, vor fi etalate farfurii variate şi îndelung muncite, de la deserturi sofisticate, până la fripturi gătite corect, preparate chinezeşti sau un pepene sculptat.

image
image

Chef Sorin Bontea, „necruţător“ ca întotdeauna FOTO Pro TV

Chef Florin Dumitrescu mărturiseşte că preparatul ideal nu trebuie să fie unul complicat pentru a trece mai departe. De cele mai multe ori, talentul concurentului, povestea de dinainte a mâncării sau provenienţa ingredientelor, „gratinate“ cu gust şi aspect, sunt atuurile care pun în avantaj mâncărurile servite de pretendenţii la şorţul „MasterChef“. „Indiferent de felul mâncării, ceea ce contează sunt gustul şi aspectul. Nu contează că vii cu un desert sau cu o friptură, poţi să te joc în farfurie cu o felie de pâine şi nişte roşii, dacă, tehnic vorbind, farfuria e fără cusur, atunci ai şanse mari să treci mai departe. Poţi foarte bine să vii cu o varză călită, cum s-a întâmplat în sezonul al doilea, dar varza să fie extraordinar de bună şi atunci ai şorţul“, explică, pentru „Adevărul“, chef Dumitrescu reţeta câştigătoare. „Mâncarea să fie gustoasă, arătoasă şi, mai ales, surprinzătoare. Conţine puţin din toate acestea“, adaugă şi chef Cătălin Scărlătescu.

Cei trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, vor oferi şorţul „MasterChef“ celor mai iscusiţi concurenţi FOTO Pro TV

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite