Meniu de Las Vegas pentru „Las Fierbinţi“, la „MasterChef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurenţii „MasterChef“ au gătit
pentru Bobiţă, Giani, Celentano şi gaşca din Fierbinţi FOTO Pro
TV
Concurenţii „MasterChef“ au gătit pentru Bobiţă, Giani, Celentano şi gaşca din Fierbinţi FOTO Pro TV

Drumul spre semifinala „MasterChef“ a trecut prin localitatea Fierbinţi, acolo unde actorii serialului de comedie de la Pro TV s-au delectat cu preparate alese din partea concurenţilor rămaşi în cursa pentru marele premiu. La testul sub presiune, nasul de „câine detectiv” a făcut diferenţa, în duelul dintre Andreea şi Alexandra.

La doar trei probe distanţă faţă de semifinala competiţiei, „MasterChef“ a supus concurenţii la obstacole în care simţul creativ şi cel tactil au jucat roluri importante. Fotomodelele au luat locul membrilor juriului în prima probă a serii, acolo unde preparate realizate de concurenţi s-au bazat pe un număr fix de calorii. În proba specială, localitatea Fierbinţi a devenit noul punct de degustare a unor preparate cu stil pentru toţi actorii serialului de comedie de la Pro TV. În ultima probă a ediţiei, mirosul a departaja un nas „antrenat“ de unul al unui amator. Astfel, Alexandra a greşit fiecare ingredient secret pe care trebuia să îl ghicească şi a părăsit competiţia.

În ediţia anterioară, concurenţii au gătit pe perechi, legaţi între ei cu cătuşe. La testul sub presiune, atitudinea nepăsătoare a lui Siserman i-a adus acestuia eliminarea din competiţia de la Pro TV.

Cele mai importante momente ale emisiunii:

„MasterChef“ a ţinut cont de preţul etichetei în prima probă a serii, cutia misterelor. Mâncarea dietetică a devenit „tema“ probei, concurenţii găsind sub cutie un calculator cu care au fost nevoiţi să socotească cu precizie caloriile fiecărui preparat ce urma să fie realizat. 1.200 de calorii, acesta a fost bara peste care participanţii nu puteau trece cu aşa numitele „finger food“, preparate care se pot mânca direct cu mâna. Mâncarea a fost pregătită, timp de o oră, pentru o serie de fotomodele, fete care ţin la dieta lor. Tudor a fost apreciat de modele pentru imaginaţia sa în aranjarea platoului, în timp ce lui Lambrino i s-a spus că are un plating rustic. Farfuria lui Ciprian a fost apreciată pentru gust, el fiind, de altfel, câştigătorul cutiei misterelor. Acestuia i s-a atribuit în proba următoare statutul de căpitan al unei echipe, iar, după ce chefii au degustat platourile, Andreea a fost şi ea desemnată capitanul celeilalte echipe.

Ciprins, fără modestie, i-a spus Andreei că i-o „donează“ pe Patricia, rămasă fără echipă. Micuţa Patricia a declarat că s-a simţit asemenea unei mingii de ping pong, însă chefii nu au fost de acord cu iniţiativa concurentului.

Comedia a fost lăsată de-o parte atunci când concurenţii „MasterChef“ au ajuns pe platourile de filmare a serialului „Las Fierbinţi“. Ultimii şapte participanţi au pregătit un meniu de Las Vegas pentru „Las Fierbinţi“, între preparate numărându-se panna cotta, supă spicy cu creveţi sau piept de raţă. Olteanul năprasnic Ciprian nu s-a oprit din şotii, el glumind pe seama lui Tudor şi a iubirii lui faţă de Andreea,  „hărţuind-o“, în acelaşi timp, pe Alexandra să vină în echipa lui. Chef  FOA l-a supus pe Ciprian la test, spunându-i că poate schimba unul dintre coechipieri cu un coleg din echipa adversă. Ciprian a căzut în plasă şi a suparat-o din nou pe Patricia care a început să plângă. Odette s-a supărat şi ea pe Patricia, numind-o „mincinoasă“.

image

Patricia, deranjată de remarcile colegilor FOTO Pro TV/Facebook

Mihai Mărgineanu sau Ardiles a fost impresionat de supa spicy cu creveţi, mâncând trei porţii, iar Gianina (Anca Maria Dumitra) a mâncat două porţii de panna cotta. Chefii, la rândul lor, au fost plăcut impresionaţi de determinarea concurenţilor în a termina mâncarea la timp, dar şi de gustul celor servite.

image

Actorii din „Las Fierbinţi” s-au bucurat de mâncarea gătită special pentru ei FOTO Pro TV/Facebook

16 puncte pentru echipa roşie şi 48 de puncte pentru echipa albastră a fost scorul probei, moment în care Andreea, Alexandra şi Lambrino au intrat la testul sub presiune. Andreea s-a arătat deranjată de faptul că Patricia a reuşit, cu noroc, să nu fie iarăşi pusă în dificultate. „Eu am luptat pană acum, îmi merit locul aici“, a apreciat Patricia.

La testul sub presiune, cei trei au fost „scutiţi“ de simţul văzului în timp ce încercau să ghicească o serie de preparate pe care ulterior le-au gătit în decurs de o oră. Aceştia s-au putut folosi de gust, de simţul tactil sau de miros pentru a indentifica corect ce se afla în farfurie, ca mai apoi să aleagă ingredientele şi să se apuce de gătit. Cu ochii larg închişi, concurenţii au uitat ceea ce au gustat.

Faţă de farfuria originală, Lambrino a apreciat că preparatul său este mai proaspăt, indicând corect ingredientele folosite. Andreea a încurcat carnea de curcan cu cea de porc, greşind şi sosul, iar Alexandra a ales carnea de somon în locul celei de sturion, dar a ghicit icrele negre. „Aţi dat-o în bară, e clar că una dintre voi va pleca acasă. Aţi confundat tipul de carne, e ca şi cum ai încruca ziua cu noaptea“, a spus Adrian Hădean care le-a mai supus încă unui test pentru a le departaja corect.

image

Andreea şi Alexandra, supuse testului sub presiune FOTO Pro TV/Facebook

De data aceasta ghicitul s-a bazat strict pe miros, cele două mirosind şapte ingrediente. Alexandra nu a ghicit niciunul dintre cele şapte ingrediente, fiind cea eliminată. Andreea a ghicit, în schimb, cinci ingrediente. „Ştiam că o să plec încă de dinainte de probă, nu mă puteam lupta cu mintea mea“, a mărturisit Alexandra înainte de plecare.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite