Marian Oprişan a sunat-o pe Paula Herlo şi a atacat-o pentru un reportaj despre Vrancea ce urmează a fi difuzat: ce l-a enervat şi replica jurnalistei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a fost atât de enervat de un promo pentru „România, te iubesc!“ încât a sunat-o pe jurnalista Paula Herlo şi a acuzat-o că face „manipulare de tip ordinar“. Mai mult, el a trimis către toată presa un comunicat în care răspunde la o serie de întrebări care i-au fost adresate de Pro TV încă din luna august pentru reportajul ce urmează să fie difuzat azi, 29 septembrie, de la ora 18.00.

Marian Oprişan, personajul central al ediţiei „România, te iubesc!“ din această seară, cel care de aproape 20 de ani are pe mână destinele judeţului Vrancea, a sunat-o pe Paula Herlo, imediat după difuzarea unui promo al emisiunii. Şeful CJ Vrancea i-a spus că tot ce se face în emisiune este „o manipulare de tip ordinar“, făcută „în campanie electoral“.

„Rula un promo cu începutul nostru de emisiune, cu toate judeţele din această campanie. Marian Oprişan m-a sunat să-mi spună că e o greşeală ce fac, că tot ce facem noi e o manipulare de tip ordinar... M-a atacat la telefon. Bineînţeles că emisiunea nu este un elogiu la adresa lui Marian Oprişan, nu există vreun motiv să facem asta. Marian Oprişan îmi spune că Vrancea arată bine. Nu, Vrancea nu arată bine, să fie foarte clar“, a declarat Paula Herlo în cadrul podcastului „România, ştii bine!“.

Mai mult decât atât, Consiliul Judeţean Vrancea a reacţionat la o serie de întrebări cu două zile înainte de difuzarea emisiunii, deşi cererea a fost făcut încă din luna august de către jurnalista Paula Herlo. În premieră în România, răspunsurile au fost trimise către toată presa, sub forma unui comunicat cu titlul „Pro TV întreabă, noi răspundem!“, deşi în mod normal acestea se trimit doar celor care au formulat cererea. Documentul cu răspunsurile CJ Vrancea poate fi accesat AICI

„Şefii de judeţ trebuie să înţeleagă că rolul jurnalistului nu este să îi laude pentru ce fac, pentru ce ar trebui să facă şi au fost aleşi să facă. Eu vin să îţi spun ce n-ai făcut din ce ai promis. De pildă, domnul Oprişan a promis că face parc industrial, după care recent a anunţat că nu mai face parc industrial“, a dat replica Paul Herlo.

Ediţia dedicată judeţului Vrancea face parte din campania „Judeţe la stăpân“ demarată de emisiunea difuzată de Pro TV duminica, de la ora 18.00. Primele două judeţe analizate au fost Teleorman şi Olt. 

„Vrancea, un judeţ cu un potenţial uriaş, dar care la capitolul dezvoltare încă stă prost. În 2019, în Vrancea, 40% dintre drumurile judeţene sunt de piatră sau pământ. În Vrancea se câştigă al patrulea cel mai mic salariu mediu din ţară, iar puterea de cumpărare este foarte mică. Vrancea e bogată: are cea mai mare suprafaţă viticolă din ţară, are munte, peisaje superbe şi un potenţial de dezvoltare neatins. Infrastructura judeţului e la pământ, investitori nu prea sunt, oamenii n-au acces a utilităţi decât în proporţie foarte mică. 35.000 de vrânceni sunt plecaţi peste graniţă, iar cei rămaşi aşteaptă un trai mai bun. În vreme ce 64 de şcoli au toalete în curte, autorităţile judeţene cheltuiesc sute de mii de euro pentru petreceri. Vedem radiografia uui judeţ golit de tineri, în care cei rămaşi câştiga puţin pentru că investitorii ocolesc zone“, este descrierea emisiunii. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite