Liviu Mihaiu ia o pauză de la Guerrilla, ca urmare a anchetei DNA: „Purgatoriul ăsta mi-a făcut rău şi bine. Nu era în plan concediul, dar e mai bine aşa“

Liviu Mihaiu ia o pauză de la Guerrilla, ca urmare a anchetei DNA: „Purgatoriul ăsta mi-a făcut rău şi bine. Nu era în plan concediul, dar e mai bine aşa“

Liviu Mihaiu susţine că nu cunoaşte culisele numirii sale în funcţia de Guvernator al Deltei FOTO David Muntean

Liviu Mihaiu a anunţat că îşi ia concediu de la Radio Guerrilla în contextul anchetei penale deschise de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul numirii sale, din 2008, în funcţia de Guvernator al Deltei. Jurnalistul a precizat însă că va da mai multe explicaţii în perioada următoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liviu Mihaiu a recunoscut în ultima ediţie a emisiunii „Hasta la revista mesei, nene!“, de la Radio Guerrilla, că nu îşi plănuise acest concediu, dar că vine în contextul întâmplărilor din ultima săptămână, scrie site-ul Paginademedia.ro
 
„Purgatoriul ăsta mi-a făcut rău şi bine. Cu Dumnezeu înainte. Ne auzim cât de repede. Voi ieşi în spaţiul public şi la TV să dau explicaţii“, a spus el la radio, precizând şi că va reveni în direct „poate în două săptămâni“. 
 
„Părerea mea e că e nevoie să fac o pauză, de reculegere. Nu era în plan să-mi iau concediul ăsta. Dar se pare că e mai bine aşa. Îmi iau o mică pauză. Voi reveni“, a declarat Mihaiu în finalul emisiunii sale de astăzi, în care tema de discuţie a fost „Ce te face să fii mai bun şi mai bun şi mai bun!“. 
 
Totodată, Mihaiu şi-a anunţat decizia şi pe Facebook: „Mi-am luat un concediu de la emisiunea de la ‪#‎13la14‬ nu numai pentru a nu aduce în ograda radioului, la care sunt părinte fondator şi realizator, ultimul val de «nesimpatie» pe persoană fizică, dar şi pentru că, după purgatoriul la care am fost supus, îmi este mai greu să fiu zilnic în armonie cu starea de briză ‪‎gherilistă‬ în care acest radio a existat şi va continua să existe.“
 
Amintim că Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, trimis de judecători în arest la domiciliu, ar fi destinatarul şpăgii de un milion de euro, plătită de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în anul 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii ar fi ajuns la Olteanu printr-un circuit financiar complex, în care au fost implicate mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu.
 
Jurnalistul Liviu Mihaiu a susţinut că nu a cunoscut culisele numirii sale în postul de guvernator al Deltei Dunării. Cu toate acestea, Mihaiu afirmă că s-a simţit onorat că „transferul“ său a avut o asemenea cotă. „Dacă e să intrăm în alt registru, sunt onorat că «transferul» meu a avut o asemenea cotă, dar sunt îngrozit că unul dintre cei mai buni/oneşti guvernatori ai DD (mă iertaţi) a ajuns în fruntea D.D. printr-un asemenea act de corupţie la un asemenea nivel“, a scris Liviu Mihaiu pe Facebook.
 

Mihaiu a mai pretins că nu ştia că benzinăriile plutitoare din Delta Dunării, pe care le-a avizat la doar o săptămână după ce a fost instalat în funcţia de guvernator, aparţin companiei Petromservice, controlată de Sorin Ovidiu Vîntu. Mai multe detalii despre culisele acestui dosar puteţi citi aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările