Lia Bugnar, despre nemulţumirile de la „Asia Express“: Şi-au făcut emisiunea aproape fără noi. Din 4 ore, eu şi Maria am apărut 7 minute şi 20 de secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa, scriitoarea şi regizoarea Lia Bugnar (51 de ani) a dezvăluit ce nemulţumiri are privind participarea în cel de-al treilea sezon „Asia Express“, difuzat de Antena 1.

Lia Bugnar a participat împreună cu actriţa Maria Buză (51 de ani) în cel de-al treilea sezon al show-ului „Asia Express“, de la Antena 1, încheiat cu victoria echipei formată din Sorin Bontea şi Răzvan Fodor. Filmările au avut loc în Filipine şi Taiwan. 

Actriţa a vorbit despre propria ei experienţă şi a mărturisit că este nemulţumită de montajul făcut de televiziune. 

„Am fost într-o emisiune de televiziune. Care v-aţi uitat ştiţi despre ce vorbesc, care nu, aflaţi acum, dacă citiţi postarea asta. Nu spun emisiunea, nu spun televiziunea, că nu fac deloc subiectul postării mele. Am fost cu prietena mea frizând suroria, Maria Buză. Şi când zic surorie, mă refer la cei vreo 45 de ani de prietenie care ne leagă. Convenţia show-ului era una foarte simplă, trebuia să mergem în Asia, respectiv Filipine, în echipe de câte doi oameni şi să trăim fără bani, fără cazare, ba să mai şi hălăduim în lung şi-n latul ţării cu diverse «misiuni» care mai de care mai inspirate sau ne. Important era să ai de treabă şi să te dai peste cap s-o faci, ca în mai toate show-urile de televiziune de genul ăsta. Partea care nu era ca în toate show-urile de televiziune era partea cu oamenii la care noi apelăm să ne ducă dintr-o parte în alta cu maşinile lor, sau să ne primească să dormim în casele lor, să ne aşeze la masa lor, să împartă cu noi cina de multe ori foarte sărăcuţă. Oamenii ăia nu erau ca-n show-urile de televiziune, erau oameni-oameni, netrucaţi, neplătiţi (nici înainte, nici după întâlnirea cu noi), cu poveştile lor de viaţă muuuult mai interesante decât emisiunea noastră de televiziune, disperată după audienţă ca toate emisiunile de televiziune din lumea asta. Oamenii ăia erau săraci, cuminţi, respectuoşi şi darnici din nimicul lor. Tot timpul cât am alergat că o găină fără cap prin Filipine ca să fac o «misiune» sau alta, am avut senzaţia neplăcută că noi, «echipele», ne comportăm ca şi cum ţara aia e de mucava, o ţară inventată ca decor pentru shw-oul nostru. Din când în când, în momentul în care în vria concursului încercam să ne urcăm frenetic/abuziv/milog/isteric în măşina vreunui filipinez şi omul întorcea o privire grea şi tristă spre noi spunând, de exemplu, nu pot să vă duc, why? (pronunţat «uaaaaai????»), pentru că a murit tatăl meu şi trebuie să cumpăr lucruri pentru înmormântare, poate în momente de genul ăsta reuşeam pentru scurtă vreme să realizăm că nu ei sunt figuraţie în show-ul nostru, ci noi suntem figuraţie în ţara şi vieţile lor. După care o luam din nou la trap“, a scris Lia Bugnar. 

maria buza lia bugnar asia express foto antena 1

Artista a continuat prin a mărturisi că participarea în emisiune a fost o reală corvoadă. 

„Cum am adânc înrădăcinată obsesia de a nu avea datorii niciodată, show-ul ăsta a fost o corvoadă reală pentru mine, dat fiind că se baza doar pe cerut fără să oferi nimic în schimb. Aşa că, întotdeauna, cu fiecare om care ne-a dat chiar şi cinci minute din viaţa lui de filipinez, am încercat să trăim câteva momente de comunicare adevărată. I-am ascultat când au vrut să ne vorbească, le-am povestit când ne-au întrebat, Maria i-a făcut să râdă şi le-a cântat, şi le-a dansat, eu le-am lăudat copiii, sau le-am spus femeilor că sunt frumoase (lucru uşor de făcut, au cei mai frumoşi copii şi cele mai tinere femei din lume), le-am lăudat mâncărurile indiferent ce gust au avut. Şi, pentru că altceva nu aveam să le dăm, invariabil le scriam pe o hârtiuţă numele meu şi al Mariei şi linkul emisiunii «When the show will be on TV, you will see you and your beautiful wife helping us. Thank you so much! God bless you!». Oamenii luau hârtiuţa aia de parcă era cine ştie ce talisman preţios şi o puneau «bine». Şi, pentru că nu numai ei nu au apărut în emisunea cu pricina, dar, de multe ori aproape că nici eu cu Maria nu am apărut, simt că le-am rămas încă o dată datoare“. 

Lia Bugnar a continuat prin a critica Antena 1 pentru faptul că au tăiat la montaj multe dintre imaginile filmate cu ea şi partenera ei în show, actriţa Maria Buză. 

În ultima emisiune pe care am urmărit-o eu (după care la ultimele vreo 14 am renunţat să mă mai uit), din 4 ore, eu şi Maria am fost exact 7 minute şi 20 de secunde, cel mai lung calup fiind de 50 de secunde. Nu mă pricep la televiziune, nici nu-mi doresc să mă pricep (am revenit fără probleme la bunul meu obicei de a nu deschide televizorul sub niciun motiv vreodată) aşa că presupun că realizatorii emisiunii au avut motivele lor să-şi facă emisiunea aşa cum şi-au făcut-o, preponderent fără noi. Doar că întâmplările noastre acolo au existat şi au fost ieşite din comun. Aşa că, dintr-o acută nevoie de reparaţie, am să scriu aici pe măsură ce am să-mi amintesc, Asia mea aşa cum am trăit-o eu şi pe care nu am regăsit-o la televizor. Am să-i proiectez eu aici, pe ecranul laptopului, din amintirea mea, pe oamenii ăia cumsecade care ne-au dat când le-am cerut, fără să pretindă nimic în schimb. După care puteţi uita“, a fost mesajul Liei Bugnar.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite