Laura Bretan a pierdut finala „America’s Got Talent“. Cine a câştigat show-ul de talente FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Bretan (14 ani), fetiţa cu voce de aur care a impresionat la „Românii au talent“, nu a câştigat marele premiul de un milion de dolari de la „America’s Got Talent“, fiind devansată de o altă fată de 12 ani, denumită „o stea în devenire“.

„O stea în devenire“, câştigătoarea show-ului 

Laura Bretan nu a câştigat show-ul „America’s Got Talent“, deşi s-a clasat printre finaliştii sezonului cu numărul 11 al emisiunii americane. Grace Vanderwaal, o fetiţă de 12 ani, cântăreaţă şi compozitoare, cu o voce cu un timbru aparte, care cântă la ukulele şi îşi compune singură melodiile, este cea care a fost preferată de telespectatorii americani. Ea a câştigat premiul de un milion de dolari de la „America s Got Talent“ după ce telespectatorii şi-au exprimat voturile. Este pentru prima oară în ultimii cinci ani când premiul cel mare al concursului din America revine unei voci talentate.

„Eşti o stea în devenire“, i-a spus Howie Mandel, membru al juriului, cel care apăsase pe „butonul de aur“ care a propulsat-o - la fel cum s-a întâmplat şi cu Laura Bretan - direct în semifinale. „Eşti atât de specială“, i-a mai spus Mandel tinerei Grace Vanderwaal, care a izbucnit în lacrimi la auzul numelui ei.

Laura Bretan nu s-a aflat printre cei cinci (din opt) anunţaţi ca fiind în cărţi pentru câştigarea marelui premiu, în urma votului telefonic al telespectatorilor americani pentru finala transmisă de NBC joi dimineaţă. „Mă bucur că am ajuns până aici. Le mulţumesc celor care m-au votat“, a scris Laura Bretan pe Facebook.

Astfel, bătălia pentru premiul de un milion de euro s-a dat între Grace Vander Waal (cântăreaţă), Jon Dorenbos (magician), Sal Valentinetti (cântăreţ), Brian Justin Crum (cântăreţ) şi The Clairvoyants (cuplu de mentalişti). În cele din urmă, concursul a fost câştigat de Grace Vander Waal.

Deşi, conform organizatorilor, câştigătorul trebuia anunţat la ora 3:00, ora României, decizia a fost întârziată cu aproape două ore.

În marea gală în care s-a anunţat câştigătorul concursului „America’s Got Talent“, Laura Bretan a avut un moment artistic, în care a interpretat aria „Nessun dorma“, alături de Il Volo, un trio de „popera“ (pop opera) format din baritonul Gianluca Ginoble şi tenorii Piero Barone şi Ignazio Boschetto. Momentului artistic li s-au alăturat Sofie Dossi şi Viktor Kee, amândoi finalişti ai show-ului.

Mai mult, în ultimul act al competiţiei, Laura Bretan a impresionat deopotrivă juriul şi publicul cu melodia „O Mio Babbino Caro“, din opera „Gianni Schicchi“ de Giacomo Puccini. „Ai arătat ca o prinţesă, dar ai dominat scena ca o regină. În seara asta voi fi ursitoarea ta şi îţi doresc ca toată lumea să voteze pentru tine“, i-a spus top-modelul Heidi Klum. 

Laura Bretan a impresionat americanii 

Adolescenta nu doar că a avut o interpretare impecabilă, care a ridicat în picioare juriul şi publicul, ci a surprins şi cu o apariţie frumoasă, purtând o rochie spectaculoasă, pe care a fost proiectat un joc de lumini. 

A doua zi după prestaţia din finală, Laura Bretan a dezvăluit faptul că i s-a făcut rău înainte de a urca pe scenă, din cauza rochiei şi a căldurii. „Rochiţa a fost foarte mare şi a fost foarte cald şi mi s-a făcut un pic rău. Dar când am ajuns pe scenă a fost OK. A fost bine“, a declarat Laura Bretan, la Pro TV.

Producătorul Simon Cowell, cel care a şi creat formatul „America’s Got Talent“, s-a declarat de-a dreptul impresionat, precizând că încă nu-i vine să creadă că românca are doar 14 ani: „E ridicol. Nu ştiu multe despre muzica clasică, însă ceea ce ştiu este că tu eşti o persoană foarte talentată, extrem de drăguţă şi care cântă cu atâta pasiunea, lucru pe care l-am observat din prima clipă. Stau la masa juriului şi mă gândesc că nu poţi avea doar 14 ani şi să cânţi aşa, dar asta e realitatea. A fost incredibil“.

Cântăreaţa Mel B, cea care a trimis-o pe Laura Bretan de la audiţii direct în galele live, a mărturisit că a simţit emoţiile din glasul Laurei, însă a subliniat că a reuşit să atingă fiecare notă cu acurateţe. „Ce moment! Doamne!“, a exclamat artista, în timp ce Howie Mandel a spus: „Eşti genială, eşti perfectă, a fost o interpretare de un million de dolari“.

În finala concursului au mai evoluat Jon Dorenbos, Viktor Kee, Sofie Dossi, Linkin' Bridge, The Clairvoyants, Brian Justin Crum, Sal Valentinetti, Grace VanderWaal şi Tape Face. 

Cum şi-a descoperit talentul 

Laura Bretan, o adolescentă de origine română în vârstă de 14 ani, care locuieşte în Northbrook, în apropiere de Chicago, a povestit începuturile muzicale şi a declarat că finala “America’s Got Talent“ e „un vis nebunesc“ de-al ei.

„Totul a început când aveam patru ani, prima dată am cântat în biserică. Simt că vocea mea e o putere mai mare decât mine, nu ştiu cum să explic, în momentul în care urc pe scenă mă pierd în muzică, simt că sunt în locul potrivit. E de nedescris. Sunt fericită că sunt în finală şi mă număr printre ultimii zece concurenţi, mai ales că sute de oameni au dat audiţii pentru acest show. Anul trecut eram o elevă obişnuită, iar acum sunt în finala «America’s Got Talent». E un vis nebunesc al meu şi nu sunt deloc pregătită să mă trezesc“, a declarat Laura. 

Laura Bretan a fost desemnată câştigătoarea celui de-al şaselea sezon al emisiunii „Românii au talent“, intrând în posesia unui premiu în valoare de 120.000 de euro. La scurt timp după victorie, copila a acordat un interviu ziarului „Adevărul“ în care a dezvăluit că succesul de care se bucură nu a schimbat-o, a dat detalii despre experienţa de la “America’s Got Talent“, dar şi ce planuri are. 

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite