Lara Croft, cel mai titrat personaj digital

Lara Croft, cel mai titrat personaj digital

Foto: Arhiva Adevărul

Celebra eroină a seriei „Tomb Raider“ şi-a consolidat supremaţia în sfera jocurilor de computer cu şase recorduri mondiale Guiness.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lara Croft a nimicit concurenţa înregistrând şase recorduri în „Guinness World Records 2010 Gamer's Edition", clasament dat publicităţii la finele lunii ianuarie. Arheoloaga temerară ale cărei aventuri digitale fac deliciul a milioane de „gameri" din întreaga lume este recunoscută oficial drept eroina de joc video cu cel mai mare succes. Lara a mai fost decretată cel mai detaliat, dar şi cel mai recognoscibil personaj feminin dintr-un joc video.

Un fenomen cultural

Tot în contul Larei sunt contabilizate şi recordurile înregistrate de franciza „Tomb Raider", care dispune de cele mai mari încasări din ecranizarea unui joc video, precum şi de cea mai veridică transpunere a unui personaj digital în spaţiul cinematografic.

Statura de fenomen cultural a Larei Croft este perfectată de ultimul (dar nu cel din urmă) record consemnat de Guiness - personajul cu cele mai bune dubluri în viaţa reală.

De-a lungul celor 14 ani de existenţă, prinţesa digitală a împrumutat chipul a zece modele „oficiale". Cea mai celebră dintre „dubluri" a fost actriţa Angelina Jolie, care a adus gloria personajului pe marile ecrane. Eroina a mai fost jucată de Nell McAndrew, Rhona Mitra sau, cel mai recent, de gimnasta britanică Alison Carroll.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările