Kanal D, precizări cu privire la scandalul fotografiei cu Gabriel Cotabiţă: „La «Wowbiz» nu a fost difuzată nicio ştire referitoare la acest subiect“

Kanal
D, precizări cu privire la scandalul fotografiei cu Gabriel Cotabiţă:
„La «Wowbiz»
nu a fost difuzată nicio ştire referitoare la acest subiect“

Postul de televiziune Kanal D precizează că Mădălin Ionescu a fost asociat în mod eronat cu subiectul imaginii în care Gabriel Cotabiţă apare fotografiat pe patul de spital alături de o infirmieră FOTO Arhivă

Mădălin Ionescu, gazda emisiunii „Wowbiz“, de la Kanal D, a fost asociat eronat cu subiectul imaginii în care Gabriel Cotabiţă apare fotografiat pe patul de spital alături de o infirmieră, au clarificat reprezentanţii postului turcesc. Valentin Jucan, membru CNA care l-a criticat pe Ionescu, a spus că a fost indus în eroare de denumirea emisiunii şi a site-ului.

Postul de televiziune Kanal D a specificat într-un comunicat faptul că Mădălin Ionescu, gazda emisiunii „Wowbiz“ a fost asociat în mod eronat, de către Valentin Jucan, membru CNA, cu scandalul pozei în care Gabriel Cotabiţă apare alături de o infirmieră, menţionând totodată că nu a fost difuzată nicio ştire despre imaginea respectivă.

„În urma difuzării imaginilor cu Gabriel Cotabiţă pe patul de spital, în spaţiul public a fost lansată o informaţie eronată de către Valentin Jucan, membru al CNA (n.r. - Consiliul Naţional al Audiovizualului). Menţionăm că în emisiunea moderată de Mădălin Ionescu nu a fost difuzată nicio ştire referitoare la acest subiect, informaţie ce poate fi verificată foarte uşor“, arată Kanal D.

Kanal D: „Subiectul a fost realizat ca un mare semnal de alarmă privind condiţiile necorespunzătoare din spital“

Potrivit postului turcesc, „subiectul a fost publicat pe wowbiz.ro fără nicio intenţie de a-i aduce vreun prejudiciu lui Gabriel Cotabiţă şi familiei acestuia“. „Mai mult decât atât, site-ul nu a difuzat imaginea în întregime tocmai pentru a proteja intimitatea lui Gabriel Cotabiţă, un artist respectat şi apreciat de Kanal D. Subiectul a fost realizat ca un mare semnal de alarmă privind condiţiile necorespunzătoare din spital. Este inadmisibil ca un om într-o situaţie precară de sănătate să aibă parte de un asemenea tratament într-un spital din România. Au fost aduse grave şi nefondate acuzaţii la adresa lui Mădălin Ionescu, vedeta Kanal D, în legătură cu acest subiect, ceea ce distrage atenţia publicului de la un subiect cu adevărat grav, şi anume tratamentul persoanelor spitalizate. Kanal D va continua să atragă atenţia asupra neprofesionalismului întâlnit în rândul unor angajaţi din sistemul de sănătate românesc“, mai specifică televiziunea.

Valentin Jucan, la adresa lui Mădălin Ionescu: „Ţi-ai vândut colegul pentru rating, adică pentru bani“

Reacţia Kanal D vine ca urmare a declaraţiilor lui Valentin Jucan care îl acuză pe Mădălin Ionescu că este „lipsit de scrupule“, precizând că „şi-a vândut colegul pentru rating“. Membrul CNA s-a autosesizat în cazul televiziunilor Kanal D, B1 TV şi România TV, care au difuzat o imagine în care apare o infirmieră, întinsă pe patul de spital alături de Gabriel Cotabiţă, urmând ca acest caz să fie analizat de CNA.

„Pentru faptul că ai difuzat fotografia cu Gabriel Cotabiţă, spitalizat, în ciuda apelului public al familiei acestuia de a nu fi difuzate imagini ale artistului, să îţi fie ruşine! Eşti un om lipsit de scrupule care vine la CNA pentru a se scuza, sau pentru a da vina pe invitaţii săi...«îndoielnici». (...) Spui că Gabriel Cotabiţă îţi este coleg? Atunci, repet, să îţi fie ruşine! Ţi-ai vândut colegul pentru rating, adică pentru bani“, a spus Jucan. „Legislaţia audiovizualului clarifică cum trebuie să procedeze televiziunile în astfel de situaţii, în speţă nu trebuie să difuzeze fotografii cu persoane aflate în situaţii sensibile, mai ales persoane care suferă o traumă, cu persoane spitalizate. Televiziunile nu au voie să difuzeze imagini fără acordul persoanelor respective sau, dacă persoanele respective nu sunt în capacitatea de a-şi da acordul, nu au voie să le difuzeze fără acordul familiei“, a mai comentat el.

Confuzie în rândul publicului: „ Kanal D nu trebuia să difuzeze acea fotografie“

Ulterior, Valentin Jucan a mai scris un mesaj pe contul său de Facebook, precizând că a fost contactat de Mădălin Ionescu. „Ceea ce susţine realizatorul emisiunii «WowBiz» este că nu are nicio legătură cu publicarea fotografiei în cauză, deşi aceasta poartă logo-ul «WowBiz», logo care, de fapt, aparţine site-ului www.wowbiz.ro. Într-adevăr, fotografia nu a fost prezentată în emisiunea realizată de Mădălin Ionescu, care poartă acelaşi nume - «WowBiz», ci a fost publicată în cadrul unui buletin de ştiri al postului KanalD. Cel puţin pentru acest lucru îmi retrag public afirmaţiile referitoare la posibilele încălcări ale legislaţiei audiovizuale de către Mădălin Ionescu, în calitate de realizator al emisiunii «WowBiz»“, a scris Valentin Jucan.

Totuşi, potrivit lui Jucan, „responsabilitatea difuzării fotografiei, în cadrul buletinului de ştiri, aparţine postului Kanal D, acesta făcându-se responsabil de încălcarea legislaţiei în vigoare“.

„Faptul că emisiunea domnului Mădălin Ionescu are aceeaşi denumire cu a site-ului care a făcut publică fotografia, faptul că postul Kanal D a preluat fotografia din mediul online, faptul că emisiunea realizată de domnul Ionescu este una de tip tabloid (care a fost sancţionată de multe ori de Consiliul Naţional al Audiovizualului) a creat, justificat, o confuzie în rândul publicului. Nu am de unde să ştiu care este implicarea domnului Ionescu în administrarea site-ului www.wowbiz.ro. Nici nu mă preocupă acest lucru, CNA nefiind responsabil de mediul online. Este problema domniei sale cum gestionează aceste suprapuneri/ dublări de responsabilităţi şi denumiri. Un lucru este cert: Kanal D nu trebuia să difuzeze acea fotografie, chiar dacă a apărut pe internet, chiar dacă era pe site-ul «WowBiz». Emisiunea în cauză va fi analizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului“, a precizat Jucan.

Gabriel Cotabiţă, fotografiat alături de o infirmieră

O infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiţă, când acesta era în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Bucureşti, conducerea unităţii sanitare dispunând efectuarea unei anchete în acest caz, în timpul căreia angajata spitalului a fost suspendată din funcţie.

Conducerea Spitalului Floreasca din Capitală s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii disciplinare în acest caz, după ce în presă au apărut informaţii şi o fotografie în care se vede cum infirmiera stă pe pat, alături de Gabriel Cotabiţă, şi îl ia în braţe.

Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale. De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului, pentru a efectua verificări, au precizat reprezentanţii Spitalului Floreasca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: