Kanal D a luat iar amendă maximă de la CNA pentru depăşiri ale duratei de publicitate

Kanal D a luat iar amendă maximă de la CNA pentru depăşiri ale duratei de publicitate

Televiziunea Kanal D a mai primit o amendă maximă, de 200.000 de lei, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit monitorizării realizate pentru perioada 1-30 noiembrie 2017, în intervalul orar 07.00–18.00, Kanal D a avut în total depăşiri de aproape trei ore (2 ore, 59 de minute şi 31 de secunde), depăşirea cea mai mare fiind de două minute şi 10 secunde.

Pe 18 ianuarie, Kanal D a mai fost amendată cu 200.000 de lei de CNA pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, dar pentru intervalul orar 18.00–23.00. Pentru acel interval orar s-au constatat depăşiri de 3 ore, un minut şi 31 de secunde, iar depăşirea cea mai mare a fost de un minut şi 57 de secunde.

Noua amendă a fost propusă de Monica Gubernat, în baza articolului 35, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute, iar în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date.

Sancţiunea a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţă – Monica Gubernat, Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.
citeste totul despre: