Jeff Bridges, actor de Oscar

Jeff Bridges,  actor de Oscar

Jeff Bridges

Cea de-a 82-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film i-a adus noroc: el a jucat „Cel mai bun rol principal" în drama lui Scott Cooper, „Crazy Heart".

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă vorbim despre Jeff Bridges, în mod sigur nu putem afirma că succesul lui este unul întâmplător sau că este vorba despre un „noroc de începător". El a făcut cunoştinţă cu platourile de filmare de mic copil, când împreună cu fratele său, asista la show-urile moderate de tatăl lor, Lloyd Bridges. S-a născut la 4 decembrie 1949, iar debutul în cinematografie l-a făcut doi ani mai târziu, în filmul „The Company She Keeps" (1951), în care mama lui a interpretat rolul principal.

Aşa a începutul totul; lumea hollywoodiană l-a primit cu braţele deschise, iar tatăl lui l-a iniţiat în arta producţiilor TV. Mai târziu, Jeff a hotărât să ia în serios actoria acceptând rolurile din peliculele „Silent Night, Lonely Night" (1969), „The Yon and the Yang of Mr. Go" (1970) şi din „Halls of Anger" (1970).

Primul film care l-a adus foarte aproape de un Oscar a fost „The Last Picture Show" (1971), dar aceasta nu a fost singura şansă de a intra în posesia trofeului. Prestaţiile din „Thunderbolt and Lighfoot" (1975), „Starman" (1985) şi „The Contender" (2001) i-au asigurat nominalizări la Oscar. Anul acesta, 2010, se pare că a fost unul norocos pentru Jeff. Partitura din drama „Crazy Heart" l-a desemnat ca fiind cel mai potrivit actor care să ia Oscarul pentru cea mai bună interpretare masculină
într-un film.

Jeff întruchipează un cântăreţ de country, pe numele său Bad Blake, care apune în ochii publicului din cauza unei serii de mariaje ratate şi a dependenţei de alcool, dar care este readus la viaţă de jurnalista Jean Craddock, de care, cum altfel, se îndrăgosteşte.

Proaspătul câştigător de Oscar va fi putea fi văzut jucând, alături de George Clooney şi Kevin Spacey, rolul generalului excentric Bill Django, în comedia „Omul care se holba la capre", care va avea premiera în cinematografele din România la 26 martie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: