Iura Luncaşu, „părintele telenovelei româneşti“, trece la comedie, la Antena 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Iura Luncaşu, unul dintre oamenii de bază ai trustului Pro - care a regizat seriale-fenomen precum „Numai iubirea“, „Inimă de ţigan“, „Regina“ şi „Pariu cu viaţa“ – este cea mai nouă achiziţie a trustului Intact. Iura Luncaşu va regiza, la Antena 1, show-ul de comedie „Vacanţa Mare – Bătălia generaţiilor“ şi noul sezon „iComedy“, prezentat de Daniel Buzdugan, Şerban Pavlu şi Cătălin Bordea.

„Întotdeauna am cochetat cu comedia şi mi-a fost foarte simplu să accept aceste proiecte. Mă simt foarte bine în zona asta, a comediei. Eu am nevoie de un text bine scris, de o echipă foarte bună de scenarişti şi de actori foarte buni. Întrucât s-au îndeplinit aceste condiţii, de ce nu? Îmi place şi formatul foarte tare“, a declarat el.

Referitor la noua producţie „Vacanţa Mare – Bătălia generaţiilor“, acesta a adaugat: „Vacanţa Mare vine cu ceva nou. Face un umor de altă natură şi e foarte mişto. Lucrăm cu foarte mare plăcere împreună. Formatul are un iz britanic, care cred că va prinde foarte bine“.

Iura Luncaşu s-a născut în Basarabia. În 1990, la vârsta de 16 ani, a venit în România. „Am venit singur, eram un băiat mai... călit. Am intrat la facultate, la Teatru. La 19 ani, jucam Hamlet pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, apoi la Piatra Neamţ. Am fost actor. De asta poate mă plac actorii, pentru că ştiu ce să le cer“, a povestit el.

A plecat din teatru pentru că, mărturiseşte el, întâlnea foarte rar regizori care ştiau ce să ceară actorului, astfel că avea numeroase frustrări pe această temă. S-a îndreptat spre televiziune. „Primul contact cu televiziunea a fost la Tatulici, la Pro TV, unde am lucrat la «Am întâlnit şi români fericiţi».  Am început ca reporter, apoi am ajuns producător. Ulterior, am plecat la Tele 7 abc, pentru că îmi plăcea un format foarte mult, «Reporter Tele 7», care avea reporteri foarte buni, la vremea respectivă. În vreo doi-trei ani, am făcut peste 80 de documentare, în toată ţara. Am cunoscut atunci multe caractere, situaţii, care m-au ajutat mai târziu pentru zona de scenarii, poveşti, tipologii“, a povestit Iura Luncaşu.

A acceptat apoi oferta Prima TV, unde a făcut serialul „În familie“, considerat prima telenovelă românească. S-a întors apoi în trustul Pro, unde a realizat telenovele ce au bătut recordurile de audienţă: „Numai iubirea“, „Inimă de ţigan“, „Regina“ şi „Pariu cu viaţa“, „Aniela“, „Iubire şi onoare“.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite