Istoria lui Jay Leno, la „The Tonight Show“: cele mai bune momente

Istoria lui Jay Leno, la „The
Tonight Show“: cele mai bune momente

Jay Leno, alături de Jack Black şi Kim Kardashian, la ultima ediţie a „The Tonight Show“ pe care a prezentat-o FOTO Reuters

Se ştia de foarte multă vreme că Jay Leno (63 de ani) se va retrage din cadrul emisiunii „The Tonight Show“, locul lui fiind luat de actorul de comedie Jimmy Fallon. „Au fost cei mai minunaţi 22 ani din viaţa mea. A sosit cu adevărat vremea să plec şi să predau frâiele următorului prezentator“, a mai spus acesta. Astfel evenimentul marchează cu adevărat o oportunitate de a revedea unele dintre cele mai bune momente din timpul emisiunii.

Pe parcursul celor 22 de ani în care a prezentat această emisiune, Jay Leno a avut invitaţi de marcă - celebrităţi, politicieni, sportivi şi personalităţii ale culturii pop. Printre invitaţii săi celebri s-au aflat Tom Cruise, Betty White, Hugh Grant, fostul guvernator al statului New York Eliot Spitzer, prima doamnă Michelle Obama, Arnold Schwarzenegger şi, mai recent, Miley Cyrus.

Dar ce îi atrăgea pe americani să privească emisiunea? De-a lungul anilor, Jay Leno, celebru şi pentru părul său alb şi bărbia proeminentă, a devenit o veritabilă „instituţie naţională“, captând atenţia americanilor cu monologurile sale introductive în care Leno îşi tachina invitaţii, indiferent de funcţia şi de statutul acestora.

În cei 22 de ani petrecuţi la cârma emisiunii „The Tonight Show“, Jay Leno a conceput o formulă câştigătoare prin care şi-a conturat imaginea: puţină naivitate, credinţa de a atinge imposibilul şi umor, toate combinate şi livrate cu o lipsă totală de a revendica un anume drept, scrie Billboard.

Chiar dacă şi-a atârnat în cui haina de amfitrion al uneia dintre cele mai apreciate show-uri din Statele Unite ale Americii şi a predat ştafeta actorului de comedie Jimmy Fallon, în urma lui Jay Leno rămân momente cu adevărat memorabile.

Interviul cu Hugh Grant care avea să-i asigure supremaţia lui Jay Leno

Imediat după ce CBS l-a ales pe Leno în detrimentul lui David Letterman,pe atunci gazda emisiunii „Late Night“, pentru a-l înlocui pe Johnny Carson în 1992, efectul a fost vizibil, cel puţin în ceea ce priveşte audienţele. În 1995, emisiunea „The Tonight Show“ nu a înregistrat cifre spectaculoase până la adresarea unei întrebări cât se poate de inspirate. „La ce dracul te gândeai?“, l-a întrebat Leno pe Hugh Grant, la prima ieşire în public a actorului imediat după mult mediatizata sa arestare. „Cred că ştii că în viaţă poţi să faci lucruri bune, dar şi lucruri rele, iar eu, acum, am făcut un lucru rău... şi iată rezultatul“, i-a spus Grant. Răspunsul sincer l-a propulsat pe Leno în faţa lui Letterman, poziţie pe care avea să o ocupe mai bine de un deceniu.

Steve Irwin şi animalele sale

Entuziasmul şi devotamentul celebrului Steve Irwin faţă de animae au fost caracteristici vizibile într-una dintre emisiunile lui Jay Leno, atunci când expertul australian în fauna sălbatică a adus în platou un castor, un varan şi doi şerpi veninoşi. Leno a avut ceva dificultăţi cu şerpii, însă, în stilul caracteristic a reuşit, în compania actorului lui Russel Crowe, să smulgă aplauze şi râsete din partea publicului, fapt care l-a pus, iarăşi, în avantaj în faţa lui Letterman.

Tratarea evenimentelor de după 11 septembrie 2001

Poate că Jay Leno nu a resimţit aceeaşi emoţie pe care David Letterman sau Jon Steward au trăit-o imediat după evenimentele teroriste din 11 septembrie 2001, dar profesionalismul acestuia a fost vizibil care a sistat emisia timă de p săptămână. Prima emisiune după tragicele evenimente a început fără intro, ci doar cu imaginea steagului american, ca mai apoi Leno să aducă un tribut celor care şi-au pierdut viaţa. Atunci, Leno a adus în discuţie următorul fapt: o emisiune de divertisment în care sunt rostite mereu glume la adresa guvernului ar trebui să mai continue? La emisiune a participat şi senatorul John McCain.

Un anunţ surprizător

Venirea lui Arnold Schwarzenegger pe canapeaua emisiunii lui Jay Leno a fost unul dintre cele mai surprinzătoare momente din istoria show-ului. Un actor care nu avea nicio experienţă politică a venit la o televiziune naţională americană pentru a anunţa că vrea să candideze pentru funcţia de guvernator al unuia dintre cele mai populate state, California. Discursul lui Arnold a devenit viral, iar totul a avut loc în cadrul emisiunii „The Tonight Show“.

Headlines“ sau comentarea ştirilor în stilul lui Jay Leno

Poate că nu a fost o invenţie a sa, dar Jay Leno şi-a impregnat propriul stil atunci când comenta cele mai amuzante sau neinspirate titluti şi articole de presă din Statele Unite ale Americii.

Ieşirea lui Jay Leno în public

Pe lângă comentarea celor mai ineresante articole de presă, Jay Leno obişnuia să iasă în public şi să întrebe oameni obişnuiţi întrebări care îi puneau sau nu în dificultate. Era o ciritică la adresa sistemului de învăţământ din Statele Unite ale Americii sau doar un studiu asupra anxietăţii experimentate în faţa camerei? Poate chiar ambele.

Pumpcast News

Una dintre cele mai îndrăgite secţiuni ale show-ului lui Jay Leno a fost „Pumpcast News“, un sketch în care Timothy Stack joacă rolul unui reporter al unei televiziuni fictive care interacţionează cu clienţii unei benzinării.

Poate că ar fi existat mult mai multe momente din cadrul emisiunii cu şi despre Jay Leno, iar pentru o scrută recapitulare merită să privim în trecutul celor 22 de ani petrecuţi în calitate de prezentator al „The Tonight Show“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: