INTERVIU Tomi Weissbuch, finalist Vocea României: „Am cântat în Centrul Vechi sperând că într-o zi voi fi remarcat“

INTERVIU Tomi Weissbuch, finalist Vocea României: „Am cântat în Centrul Vechi sperând că într-o zi voi fi remarcat“

Tomi Weissbuch a ajuns în marea finală cu o piesă din repertoriul lui Smiley FOTO Pro TV

Tomer „Tomi“ Jack Weissbuch, finalist Vocea României în echipa lui Marius Moga, a acordat un interviu în exclusivitate ziarului „Adevărul“ în care a vorbit despre pasiunea pentru muzică şi despre ce înseamnă participarea la emisiunea de la Pro TV.

Tomi Weissbuch a fost trimis în finala Vocea României de voturile telespectatorilor, spre suprinderea unora, având în vedere că s-a „duelat“ cu Tincuţa Fernea, una dintre preferatele publicului. Tomi a început să cânte de la vârsta de trei ani, însă dintr-o întâmplare, fiind remarcat de dirijoarea unui cor. Când a crescut a continuat să cânte, în Centrul Vechi al Capitalei. Apoi, doi ani la rând, şi-a încercat norocul la Vocea României. A treia oară a fost cu succes. Despre toate aceste lucruri, Tomi a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul“.
 
Cristina Bălan, din echipa lui Tudor Chirilă, Tomi Weissbuch, de la Marius Moga, şi Michel Kotcha şi Tobi Ibitoye, ambii antrenaţi de Smiley, vor lupta pentru marele trofeu şi premiul în valoare de 100.000 de euro în finala Vocea României, difuzată în această seară de Pro TV, de la ora 20.30.
 
„Adevărul“: În semifinală te-ai „luptat“ cu Tincuţa Fernea, care a fost întotdeauna susţinută de telespectatori. Ai fost surprins de votul publicului?
Tomi Weissbuch: Da, chiar am fost surprins, pentru că Tincuţa are o voce extraordinară şi pot spune că am legat o prietenie frumoasă pe parcursul concursului. O apreciez enorm.
 
Ce ai simţit în momentul în care ţi-ai auzit numele în dreptul finaliştilor?
Este greu de explicat sentimentul. Pe de-o parte eram foarte confuz, dar pe de altă parte eram fericit. Pur şi simplu nu mi-a venit să cred. Când mă gândesc că am intrat în concurs iniţial ca să 
întorc un scaun şi să văd toţi antrenorii pentru prima dată în viaţă (cu excepţia lui Smiley, pe care l-am mai văzut la Românii au talent) şi faptul că am ajuns tocmai în finală, e un vis!
 
De unde pasiunea pentru muzică? Povesteşte-mi puţin despre începuturile în muzică. 
Am început de la vârsta de trei ani să cânt într-un cor în care cânta şi sora mea mai mare. Totul a fost întâmplător pentru că, iniţial, eu doar o însoţeam pe ea la repetiţii. Am învăţat repertoriul, şi într-o zi dirijoarea corului m-a auzit cântând într-un colţ. Ea a fost prima care m-a remarcat şi m-a cooptat în cor. Corul se numea BimBam şi am cântat în el timp de nouă ani.
 
Am înţeles că ai cântat pe stradă, la gurile de metrou. Făceai acest lucru pentru a strânge bani sau din pură pasiune, poate sperând că vei fi remarcat?
Am cântat în Centrul Vechi din pură pasiune. Este adevărat că speram ca într-o zi să fiu remarcat.
 
Ţi-ai botezat toate chitarele cu nume ce încep cu litera „j“. Există o explicaţie?
În primul rând, sunt îndrăgostit de limba engleză, pe care o vorbesc fluent. Litera „j“ mi se pare exotică şi de aceea mi-am botezat chitarele cu nume în engleză care încep cu această literă.
 
Cum te-ai hotărât să participi la „Vocea României“? Mai întâi ai fost la „Românii au talent“.
M-am înscris prima data acum doi ani din proprie iniţiativă. Am fost refuzat doi ani la rând. La o petrecere dată de nişte vecini, am fost invitat să cânt toată seara şi am avut plăcerea de a o cunoaşte acolo pe Dalma Kovacs, fostă concurentă la Vocea României. Ea a fost cea care m-a încurajat să încerc şi anul acesta.
 
Ce înseamnă „Vocea României“ pentru tine?
Vocea României este o provocare. În acelaşi timp, este o şansă de a cunoaşte oameni cu aceeaşi pasiune ca a mea, mă refer la concurenţi, şi să iau contact cu profesionişti din lumea muzicii, pe care de mulţi ani îi admir din partea cealaltă a ecranului.
 
Şi, întrebarea clasică, în cazul în care vei câştiga, ce vei face cu marele premiu?
Aş investi banii în trupa mea, Pulse, şi în cariera mea.
 
Ce le transmiţi oamenilor înainte de marea finală?
Le transmit acelaşi lucru pe care îl voi transmite şi înainte şi în timpul, dar şi după marea finala;: emoţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: