INTERVIU Noua echipă „Visuri la cheie“ dezvăluie care sunt unele dintre cele mai importante criterii de selecţie a cazurilor

INTERVIU Noua echipă „Visuri la cheie“ dezvăluie care sunt unele dintre cele mai importante criterii de selecţie a cazurilor

Arhitectul Valentin Ionaşcu, designerul Cristina Joia şi prezentatorul Corneliu Ulici FOTO Eduard Enea

Noul sezon „Visuri la cheie“ a debutat cu o nouă echipă. Prezentatorul Corneliu Ulici, arhitectul Valentin Ionaşcu şi designerul Cristina Joia au fost prezenţi în studioul Adevărul Live şi ne-au oferit detalii din culisele emisiunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sezonul cinci „Visuri la cheie“ va fi difuzat în fiecare miercuri, de la ora 20.30, la Pro TV. Emisiunea nu va avea doar un alt prezentator, ci şi noi designeri şi arhitecţi, din vechea echipă rămânând doar Adela Pârvu. Din noua echipă mai face parte şi arhitectul şi graphic designerul Ciprian Vlaicu.

Actorul Corneliu Ulici, care are rolul de prezentator, designerul de interior Cristina Joia şi arhitectul Valentin Ionaşcu au fost la Adevărul Live, unde au dezvăluit care au fost cele mai emoţionante momente din timpul filmărilor şi câteva dintre cele mai importante criterii pe baza cărora sunt alese cazurile. 

„Adevărul“: „Visuri la cheie“ s-a bucurat de foarte mult succes în sezoanele precedente, aveţi emoţii pentru noul început? 

Valentin Ionaşcu: Cu siguranţă sunt emoţii, avem o echipă nouă, avem un proiect foarte frumos şi sper să fie primit de telespectatorii fideli ai emisiunii. Avem emoţii când ne gândim cum ne vor primi în inimile lor. Aş dori să mai spun că un alt lucru important în cadrul emisiunii este speranţa. Sunt nişte oameni care trec prin greutăţi destul de mari şi niciodată nu încetează să lupte, merg mai departe indiferent cât de greu şi apăsător ar fi. Lucrul acesta l-am întâlnit la toate familiile. Tot timpul speră şi tot timpul sunt surprinşi că ajungem acolo. Faptul că noi apărem este o surpriză totală. Sosirea noastră naşte lacrimi, emoţie şi foarte multă bucurie atât pentru noi, cât şi pentru ei. Reuşesc să se bucure de lucrurile mărunte. După câteva filmări, apartamentul în care locuiesc eu a început să devină mai spaţios. Mi-am dat seama că problemele pe care eu credeam că le am au disparut. 

Corneliu Ulici: Avem încredere că românii iubesc emisiunea tocmai pentru esenţa ei, pentru ceea ce se întamplă în emisune. Ştiind ce oameni am adus în sezonul acesta, suntem încrezători. 

Cum selectaţi poveştile acestor oameni? 

Cristina Joia: Ne scriu foarte mulţi oameni şi e copleşitor faptul că nu poţi decide tu. Există o echipa în spate care face acest lucru. E important să te bucuri şi de lucrurile mici. Este formidabil să vezi inocenţa copiilor şi modul în care ei depăşesc greutăţi pe care noi adulţii le-am duce cu greu. Cred că e important să fim prezenţi în fiecare zi în tot ceea ce ni se întâmplă.Trecutul şi viitorul sunt abstracte. Există ziua aceea în care te întâlneşti cu ei şi te inspiră. Deşi noi suntem designeri, arhitecţi, e uimitor cum ei îţi inspiră conceptul. Porneşti de la povestea pe care ei o au, de la ce şi-ar dori şi cum îşi imaginează ei lumea. Este important modul în care ei relaţionează cu ce li s-a întâmplat, pentru că aproape toate familiile au speranţă, au acea atitudine de învingători şi nu se victimizează. Să ştii să primeşti ajutorul cu demnitate, nu ca şi cum asta e tot ce aştepţi. Aceste lucruri mi se pare cele mai importante. Toate familiile la care am mers erau aşa. Erau oameni foarte frumoşi.

Corneliu Ulici: Pot să mă leg de slogan: „Crede în oameni“. Pentru mine, asta înseamnă să crezi că poţi chiar şi atunci când pare că nu mai poţi. Acestea sunt poveştile pe care le prezentăm, ale unor oameni care, deşi au trecut sau trec prin greutăţi foarte mari, dovedesc că le pot depăşi, iar în ciuda greutăţilor prin care trec, ei dăruiesc. Sunt un exemplu pentru noi toţi, de aceea îi aducem la TV.

Se întâmplă să vă ataşaţi de aceşti oameni, să stabiliţi prietenii şi să reveniţi în casele lor?

Cristina Joia: Păstrăm legătura cu foarte mulţi prin social media. Te gandeşti uneori ce mai fac. Comunicăm. 

Valentin Ionaşcu: Am avut un caz. Soţia mi-a spus că ar fi curioasă să vadă o casă. Am scris unei familii şi am întrebat: „Sunteţi acasă? Pot să trec?“. Am avut o surpriză foarte mare. Am intrat în casă şi toate lucrurile erau aşezate exact cum le-am lăsat noi. Am întrebat: „Dar nu doarme nimeni?“. Răspunsul a fost următorul: „În fiecare dimineaţă refacem totul exact cum aţi lăsat“. Am descoperit în acea casă foarte mulţi musafiri, iar proprietarii ne-au povestit că vin oameni pentru a le împărtăşi experienţa pe care au avut-o cu noi. E frumos. Emoţionant. 

Cum este pentru fiecare dintre voi să faceţi parte din echipa „Visuri la cheie“?

Corneliu Ulici: Suntem mai mult decât o echipă. Avem un început de familie.

Valentin Ionaşcu: Suntem o familie, lipsesc Adela şi Ciprian. Pe Adela o cunoaşteţi deja, pe Ciprian îl veţi cunoaşte.

Cristina Joia: Da, Suntem o familie, meritul emisiunii nu e doar al nostru, sunt oameni în spate. Chimia se simte când toţi aceşti oameni vin împreună şi fac ceva extraordinar, de la regizor până la sunetist sau cei care montează emisunea.

De ce să urmărim emisiunea? 

Corrneliu Ulici: Dacă nu vă uitaţi, nu ştiţi ce pierdeţi. Sunt nişte poveşti de viaţă care vă vor inspira.

Valentin Ionaşcu: Sunt poveşti de viaţă pe care o dată ce le auzi, te vor emoţiona. Sunt poveşti ale oamenilor, reale. Acestea ajung să atingă şi povestea noastră de viaţă. La fiecare caz pe care îl întâlnesc las ceva din mine, dar şi plec cu ceva. E tot timpul o transformare a mea şi a ceea ce sunt eu. Poveştile lor pot atinge şi inspira şi alţi oameni. Este vorba despre latura sentimentală.

Cristina Joia: Vis a vis de diseară, deseori mergem pe stradă şi nu privim oamenii în ochi, nu ştim ce poveşti au şi ce simt. Sub aparenţa banală se ascunde o poveste extraordinară şi o luptă uimitoare, un exemplu de demnitate şi frumuseţe interioară. În emisiune o să vedeţi asta. 

Ce schimbări aduce noul sezon?

Corneliu Ulici: Cred că atunci când ai un lucru care merge bine, nu trebuie să îi faci nicio schimbare. Prezenţa fiecăruia  dintre noi în emisiune aduce automat o schimbare, pentru că avem alte viziuni asupra vieţii decât echipa de dinainte. 

Valentin Ionaşcu: Inspiraţie pentru oameni. Cred că ceea ce facem poate la un moment dat să inspire oamenii.

Aţi simţit regrete vreodată, s-a întâmplat ca dincolo de ajutorul oferit prin emisiune să vă doriţi să faceţi mai multe pentru anumite familii?

Cristina Joia: Avem sentimentul că deşi tu dai energie şi dragoste, refaci acea casă, asta ţine de materie, nu eşti Dumnezeu, nu poţi vindeca un copil bolnav şi rămâi cumva cu povara asta. Noi putem face până la un punct, dar nu avem sentimentul că am schimbat fundamental viaţa acelei familii. În continuare ţine foarte mult de soartă, de destin. 

„Visuri la cheie“ este una dintre cele mai urmărite emisiuni de la Pro TV. Ce credeţi că îi atrage pe oameni? Mai ales că nu este o emisiune de divertisment.

Cristina Joia: Poţi să te uiţi la emisiune 10 minute şi să realizezi că poţi da un telefon şi poţi schimba viaţa unui copil, pentru că ştii un doctor, de exemplu. E foarte important să cunoşti acea poveste. Şi vis a vis de ce este nou, fiecare poveste este nouă, poveştile sunt noi, totul e nou. 

Corneliu Ulici: Am o imagine legată de ceea ce facem noi şi e aceea a unei picături într-un lac: nu schimbăm lacul, dar facem valuri şi asta ne dorim. Vrem să pornească ceva de la emisiunea asta, de la ceea ce facem noi, dar să înţeleagă românii că e nevoie să se implice fiecare. Chiar în urmă cu două săptămâni, cineva din Constanţa s-a oferit să sponsorizeze familia cu produse de panificaţie pe o  perioda de două luni.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările