INTERVIU Cristian Hrubaru şi Ioana Petric, despre revenirea lui Huidu: „El este motorul emisiunii, un om cu un caracter puternic şi opinii ferme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana Petric (25 de ani) şi Cristian Hrubaru (44 de ani) fac echipă la pupitrul „Cronicii Cârcotaşilor“, care, începând din 21 septembrie, va aduce patru ediţii săptămânale, la Prima TV, de la ora 20.15. Despre „cârcoteală“, noutăţile aduse de emisiune, dar şi despre relaţia pe care o au în spatele camerelor de filmat, cei doi au povestit într-un interviu pentru „Adevărul“.

„Adevărul“: Ce aduceţi nou la „Cronica Cârcotaşilor“?

Ioana Petric: Sunt atât de multe noutăţi, încât nici nu ştiu cu ce să încep. Cel mai important lucru este că ne-am dublat forţele, pentru că urmează să intre în scenă Huidu şi Dezbrăcatu’, o echipa tare de Cârcotaşi pur-sânge, şi, automat, am mărit şi doza de cârcoteală. De acum ne vom întâlni de patru ori pe săptămână, de luni până joi, de la ora 20.15. Pe lângă asta, avem şi Bebeluşă nouă, rubrici proaspete, una realizată chiar de Părintele Necula. Nu vor lipsi rubricile consacrate, de care cu siguranţă vă era dor, precum „Binterviu“, dar gata, mai multe nu zic. Vă aştept să ne urmăriţi şi să descoperiţi singuri.

Cristian Hrubaru: Bună încercare, ştii doar că nu spun mare lucru la capitolul asta. S-a aflat deja de revenirea lui Şerban şi a lui Codruţ, mai avem şi alte surprize, dar vreau să-i lăsăm pe oameni să descopere noutăţile, odată cu prima ediţie, cea din 21 septembrie.

Cum au decurs repetiţiile pentru noul sezon?

Ioana Petric: Excelent. Peste vară s-au adunat multe subiecte, ne-am pregătit foarte mult pentru noul sezon. Suntem foarte nerăbdători să începem cârcoteala.

Cristian Hrubaru: Eu, personal, nu am repetat nimic, încă nu am prompter acasă. Dar mi-ar trebui unul.

Ce personalităţi vor „intra în gura“ Cârcotaşilor în acest sezon?

Ioana Petric: Avem „abonaţi“ mai vechi, manelişti, păcătoşi, asistente, politicieni, dar şi nou veniţi, pentru că mare e grădina televiziunii şi mulţi sar gardul. Acum, că avem forţe duble, promitem că nu o să ne scape nimic.

Cristian Hrubaru: Pe cât posibil, toate cele care calcă pe bec. Ştii că avem muşterii care ne dau de treabă de ani buni şi le mulţumim pentru asta. De asemenea, avem şi „noi speranţe“ pe care le veţi descoperi în noul sezon. Eu voi cârcoti cu plăcere, mai ales când vine vorba de manelişti şi politicieni. Am o mare slăbiciune pentru ei, pun mult suflet în situaţiile astea.

Cum priviţi revenirea lui Şerban şi a lui Codruţ?

Ioana Petric: Huidu şi Dezbrăcatu’ sunt Cârcotaşi vechi într-o formula nouă. Revenirea lor la pupitru va fi un succes, pentru că amândoi au datele care îi recomandă să fie acolo. Codruţ are acel farmec şi umor aparte, atat de apreciat de fanii Cronicii, iar Şerban este motorul emisiunii, nu doar un producător excelent, ci şi un om cu un caracter puternic şi opinii ferme. Sunt convinsă că vor exista păreri atât pro, cât şi contra revenirii sale, dar cred ca oamenii care au urmărit „Cronica“ încă de la începuturi şi care încă mai cred în ce facem noi acolo vor fi încântaţi de această revenire şi îl vor primi cu braţele deschise. În momentul de faţă, “avem di tăti”, deci nimic nu ne mai stă în cale. Suntem, în sfârşit, o echipă completă.

Cristian Hrubaru: Este, clar, un dublu câştig pentru „Cronică“. Se conturează unul dintre cele mai spectaculoase sezoane, cu câte patru „Cronicuţe“ pe săptămână şi cu două cupluri de prezentatori. Asta e o premieră în cei 15 ani de la debutul emisiunii! Avem o poftă nebună de muncă şi un chef de distracţie nemaipomenit. Imaginaţi-vă că Dezbrăcatu’ este inepuizabil, Şerban, a cărui lipsă la pupitru s-a resimţit din plin, e foarte dornic să recupereze, Ioana a bifat deja două sezoane şi a căpătat multă experientă, iar eu încerc să ţin pasul. Abia aştept prima zi de filmare

Formaţi o echipă pe micile ecrane. Care este relaţia dintre voi în viaţa reală?

Ioana Petric: Suntem colegi de opt ani, dar în ultimul sezon, de când împărţim masa cârcotaşă, am avut ocazia să ne cunoaştem mai bine. Vorbim, ne consultăm în toate şi, cel mai important, ne distrăm împreună. Cu alte cuvinte, eu şi uncheşu’ Hrubi facem o echipă excelentă atât în faţa, cât şi în spatele camerelor.

Cristian Hrubaru: Ioana este una dintre cele mai frumoase femei din România, orice bărbat visează la ea. Pentru mine, însă, Ioana este ca o soră mai mică, o colegă foarte isteaţă, plină de umor, alături de care fac „casă bună“ la „Cronică“. Mi-e tare dragă şi, aşa cum am mai spus, în calea unei altfel de relaţii cu ea, alta decât cea colegială, stau 150 de ani ca diferenţă de vârstă şi peste două decenii de mariaj fericit cu soţia mea.

Ce faceţi în timpul liber, când nu sunteţi la televizor?

Ioana Petric: În timpul liber îmi place să evadez, sa fug din Bucureşti, fie prin ţară, fie în afara ei. Vara asta mi-am descoperit o nouă pasiune, cea pentru festivaluri. Mi se pare o modalitate extraordinară de a te distra şi a cunoaşte fel de fel de oameni interesanţi. Chiar dacă de dansat mai dansez doar la petreceri, am ramas fidelă sportului. Aproape că nu trece zi fără antrenament. În rest, mă împart între familie, iubit, motan, căţel şi prieteni, iar când trăieşti într-o casă în care unul cântă, iar altul dansează, totul este minunat. Mai am şi un blog, pe care, spre ruşinea mea, l-am neglijat în ultima vreme, dar promit că din toamnă mă pun serios pe treabă.

Cristian Hrubaru: Motociclesc sau fac mătreaţă. Problema e că nu prea am timp liber. Am, de puţină vreme un nou membru în familie, căţelul Udo, care mănâncă tot. Inclusiv timpul meu liber.

„Cronica Cârcotaşilor“ este o emisiune care a trecut testul timpului şi ajuns la 15 ani. Care credeţi voi că este reţeta succesului?

Ioana Petric: Cât timp ai noştri colegi din televiziune ne servesc subiecte pe tavă, nu avem cum să dispărem din peisajul audiovizual, va exista mereu acea motivaţie care să ne facă să mergem mai departe. Secretele care fac ca această emisiune să funcţioneze de atât timp este munca în echipă, faptul ca suntem ca o familie şi că în tot acest timp am rămas fideli spiritului cârcotaş, indiferent de încercările prin care am trecut.

Cristian Hrubaru: În reţetă sunt ingrediente în proporţii bine stabilite. Avem, cum spuneai şi tu, 15 ani în spate, avem priceperea de a prepara o „Cronică“ savuroasă. Şi pentru că cei pentru care gătim sunt foarte pofticioşi, din această toamnă oferim supliment. Încă trei porţii în plus.

image

Sunteţi „Cârcotaşi“ din fire sau de meserie?

Ioana Petric: Cu cârcoteala te naşti, dar o şi educi, iar eu am fost foarte norocoasă să învăţ de la cei mai buni. De multe ori, în viaţa de zi cu zi, sunt chiar mai ironică şi mai acidă decât în faţa camerelor, deci, când vine vorba de meserie, totul e firesc.

Cristian Hrubaru: Mai mult de meserie, eu fiind o persoană foarte tolerantă din fire. Dar minciuna şi ipocrizia, combinate cu prostia şi răutatea, mă scot din minţi. Printre personajele pe care le luăm la puricat în „Cronică“ sunt foarte multe care au acest amalgam nociv în ADN.

Cristian, spuneai acum ceva timp că „prompterul e marea ta problemă“. V-aţi „împăcat“?

Nu prea, eu fiind şi chior. În plus, am şi exerciţiul vorbirii libere, deprins în 22 de ani de radio şi vreo 11 de „Cronică“. Dar, la dracu’, mă voi împrieteni cu el odată şi-odată. Poate reuşesc anul acesta.

Cristian, în afară de „bebeluşă“, ai făcut de toate la „Cronică“. Unde te simţi cel mai bine?

La pupitru, clar. E mai comod şi, uneori, îţi dau şi de băut. Apă, evident.

Ioana, de la statutul de „bebeluşă“, ai trecut la cel de prezentatoare. Cum ai ajuns aici şi care a fost primul tău gând?

Încă din vremea în care eram bebeluşă mi-am dorit să fac următorul pas şi o perioadă bună de timp m-am pregătit intens pentru asta. Trebuie să recunosc ca nu îndrăzneam să visez că voi ajunge la pupitrul „Cronicii“, dar viaţa e plină de surprize. Am dat o probă şi mă bucur că ai mei colegi au crezut în mine. Când am primit vestea că voi fi Cârcotaşă de serviciu am fost super entuziasmată şi m-am mobilizat sa fac totul cât mai profesionst cu putinţă, ca să nu-i dezamăgesc nici pe cei de acasă, nici pe cei care mi-au dat votul de încredere. Primul gând care-mi trece prin minte înainte de orice filmare este să dau tot ce e mai bun.

Eşti absolventă a Facultăţii de Drept. Ai de gând să profesezi vreodată în acest domeniu?

Tind să spun că nu, nu m-aş putea imagina închisă într-un birou şi îngropată în hârtoage, dar ştiţi vorba aia „niciodată să nu spui niciodată“. Simt că în momentul de faţă fac exact ceea ce sunt menită să fac. Chiar dacă domeniul juridic este unul cât se poate de atractiv, aleg să-mi ascult sufletul şi să mă dedic pasiunii mele pentru televiziune.

cronica carcotasilor
cronica carcotasilor
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite