INTERVIU Cove, prezentator la „Mă însoară mama“: „Mamele de băieţi sunt mult mai pretenţioase când vine vorba de nurori“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cove va prezenta emisiunea „Mă însoară mama“, la Pro TV şi  se întoarce în curând la „Vorbeşte lumea“ FOTO Sever Gheorghe
Cove va prezenta emisiunea „Mă însoară mama“, la Pro TV şi  se întoarce în curând la „Vorbeşte lumea“ FOTO Sever Gheorghe

Gabriel Coveşeanu (43 de ani), a oferit, la „Adevărul Live“, detalii din culisele reality show-ului matrimonial „Mă însoară mama!“, pe care îl prezintă şi care va începe în curând la Pro TV.

Adevărul: Ce te-a facut să accepţi provocarea de a-ţi asuma acest rol, de prezentator al show-ului „Mă însoară mama!“?

Cove: Ideea de a-i ajuta pe aceşti tineri să-şi găsească perechea. Vezi tu, deşi trăim într-o lume extreme de liberă şi avem posibiliatea să cunoaştem oameni mult mai uşor ca înainte, paradoxal este mult mai greu. Pentru că ascunşi în spatele unui ecran, atât băieţii cât şi fetele vor să epateze, se dau drept altceva şi se pierde contactul direct. Apoi, constaţi când eşti faţă în faţă cu un om că nu ştii să comunici de fapt. Atunci te trezeşti ca băiat că ai nu ştiu câte prietene pe Facebook, dar nu ai pe nimeni, nu ştii să relaţionezi când te afli faţă în faţă cu o fată. Ce te faci atunci când tu lucrezi într-o corporaţie, unde ai un program încărcat, ajungi seara acasă obosit şi nu ai timp de viaţă socială? Unde îţi găseşti pe cineva? Sau poate eşti un tip mai retras şi nu te duci în cluburi, nu-ţi plac, unde e şansa ta? Vedeţi ce se întâmplă în marile oraşe din România – de ce este traficul ăsta atât de aglomerat? Pentru că acum cam fiecare merge singur cu maşina lui. Înainte mai întâlneai o fată în tramvai. Te ţineai de bară, mai erau mişcările alea bruşte, te ciocneai, mai schimbai două-trei vorbe până ajungeai la prima staţie, putea să se mai lege ceva. Acum, băiatul se urcă în maşinuţă şi ajunge la birou, unde are poate 5-10 colege, dar poate nu are nimic în comun cu ele sau unele sunt deja într-o relaţie sau căsătorite. Ce face?

Vine la un show matrimonial.

Exact. Eu dacă nu aş fi fost însurat, aş fi participat la o astfel de emisiune. Gândeşte-te că aici aş avea şansă să ies cumva din zona mea de confort şi să vin într-o emisiune care îmi dă ocazia să petrec timp cu 5-10 fete, câte se înscriu pentru fiecare, şi să merg cu ele la munte, să petrec cu ele timp la mine acasă, să le cunosc…

Cum se va desfăşura concursul?

Au fost iniţial zece băieţi înscrişi, dar au rămas opt în competiţie. Pentru aceşti băieţi s-au înscris nişte fete. Ele „concurează“ pentru a câştiga inima băiatului. Mama băiatului are un rol extrem de important, pentru că ea decide eliminarea. Sigur, se poate sfătui cu fiul, care îi poate spune „Mamă, mie asta îmi place sau asta nu îmi place“. Un fapt extrem de interesant este că băiatul are şi el un cuvânt de spus, pentru că există o regulă. Băiatul are un joker, pe care îl poate folosi o singură dată pe parcursul emisiunii şi anume: Mama zice „Vreau să o dau afară pe Elena“ şi băiatul spune „Mamă, eu nu sunt de acord.“ Atunci el poate folosi acel joker, Elena rămâne în concurs, iar mama este obligată să facă o altă eliminare. Asta în cazul în care există un mare dezacord major între mamă şi fiu. Dar faptul că ei se înscriu în această emisiune e clar faptul că ei , într-un fel sau altul, formează o echipă, una mai bine sau mai puţin bine sudată. Totuşi, chiar şi într-o echipă bine sudată pot apărea divergenţe pe parcurs. De exemplu, mama poate vedea nişte lucruri pe care băiatul, atras la prima vedere de aspectul fizic al fetei sau îndrăgostindu-se mai repede decât e cazul, poate spune „Mamă, uite, mie îmi place fata asta“, iar mama poate să spune „Eu nu cred că e ce-ţi trebuie ţie“.

gabriel coveseanu cove foto sever gheorghe

FOTO Sever Gheorghe

Vorbeşte-ne şi despre băieţii înscrişi. Ce vârste au?

Sunt tipologii diferite, de vârste diferite - de la 25 de ani la 47 de ani. Deci vorbim şi despre bărbaţi care au experienţă de viaţă, care au avut diferite partenere, dar nu au găsit femeia pe care o caută. 

Ce fel de fete aţi căutat, cum arată candidata ideală?

E greu de definit. Noi am ales din cele care s-au înscris pentru fiecare băiat, diferite tipologii de fete - una mai plină de viaţă sau una mai potolită -, cumva ca băiatul să constate ce gen preferă, cu ce gen se simte mai bine. Dar am constat că sunt două tipologii şi de băieţi: cei care se aruncă cu capul înainte, adică din cele cinci a văzut-o pe una şi se concentrează doar pe aceea, şi cei care le ţine cumva la distanţă pe toate, nu se apropie de niciuna mai mult decât e cazul. În situaţia asta, din urmă, am şi insistat: „Măi, băiatule, dacă tot ai venit, au venit şi fetele astea, hai, intră şi tu în dialog cu ele!“. Unii băieţi sunt ceva mai potoliţi, mai timizi, dar avem şi unele fete mai timide. Le zic:  „Bun, tu eşti timid, înţeleg, dar şi fata asta e şi ea timidă cumva“. Că unii aşteaptă, ştii, „Dom’le, eu am venit în emisiunea asta, acum aştept ca fetele să mă cucerească“. 

Cât timp au la dispoziţie băieţii să-şi aleagă fata?

Au suficient de mult timp pentru a se cunoaşte. Sunt câteva luni în care au timp să se cunoască suficient de mult, dar şi să le cunoască pe fete în raport cu mama. Practic, ştii cum e, poţi să stai şi 3 ani dacă eşti un tip nehotărât şi zici că stai, parcă aş mai avea nevoie de timp să o cunosc. 

De ce este adusă mama băiatului şi nu vine şi mama fetei? 

Mamele de băieţi sunt mult mai pretenţioase când vine vorba de nurori. Mamele de fete sunt ceva mai înţelegătoare, se bucură, susţin fiica. Chiar dacă sunt mamă şi fiică, ele sunt femei, se raportează altfel la ce se întâmplă. Între mamă şi băiat legătura este una mult mai puternică – mama are mare grijă de băiat şi îşi doreşte pentru el o fată care să se poarte cu el la fel. Mama nu îşi dă seama că nu mai există aşa ceva,iar fata care va fi partenera fiului poate să aibă o parte din calităţile pe care mama şi le-ar dori, dar nu poate să se „închine“ la el cum face mama, pentru că e alt raport. Voi, femeile, când deveniţi mame de băieţi, niciuna pe lumea asta nu este suficient de bună pentru băiatul tău. E clar, asta se întâmplă.

Cam ce-şi doresc soacrele de la viitoarele nurori? 

Criteriul principal este ca fata respectivă să fi venit în emisiune cu gândul clar de a avea o relaţie cu băiatul ei. Pentru că acum, să fim realişti, trăim într-o lume în care interesele sunt diverse. O fată se poate înscrie la emisiune, dar poate ea îşi doreşte de fapt să apară la televizor, să fie văzută de cineva, să lucreze în televiziune. Noi stăm de vorbă cu ele înainte, dar urmează să ne dăm seama pe parcurs dacă este cu adevărat venită acolo pentru el sau din alte motive. 

gabriel coveseanu cove foto sever gheorghe

FOTO Sever Gheorghe

Practic, care este rolul tău?

E un rol complex – de mediator, de psiholog, de antrenor cumva, în sensul de a-i ajuta pe băieţi să interacţioneze cu fetele. Poate că unii sunt prea pretenţioşi şi caută un ideal, ceea ce poate nici nu există. Sunt băieţi care au avut o relaţie cu o fată şi au fost înşelaţi, dezamăgiţi – lor încerc să le explic că nu e obligatoriu să se întâmple la fel şi cu următoarea fată, că nu trebuie să porneşti neîncrezător doar pentru că ţi s-a întâmplat ceva şi să aduci bagajul emoţional din trecut în relaţia actuală. Este, de exemplu, un tânăr foarte inteligent care lucrează în Anglia, unde locuieşte cu familia. Lucrează toată ziua la bancă, nu are când, este şi foarte timid, adică este genul care dacă este băgat în seamă de o fată, intră în dialog cu ea, dar dacă fata stă liniştită într-un colţ şi nu zice nimic, stă şi el cuminţel. Şi atunci, eu încerc să-i ajut pe fiecare cu un sfat, să le dau încredere în ei, că până la urmă cred că şi despre asta e vorba în emisiune – în a prinde curaj să relaţionezi cu o fată. 

Au apărut până acum situaţii conflictuale puternice?

Sigur că da. Apar conflicte atât între fete, cât şi între fete şi mamă. Uite, într-un caz, fetele dormeau într-o cameră, la munte, şi mama a vrut să intre foarte de dimineaţă în camera lor, dând năvală. Una dintre fete a fost foarte deranjată de acest gest şi s-a iscat o întreagă tevatură. O altă chestie foarte interesantă care s-a întâmplat tot la munte, când mama trebuia să mai elimine o fată din cele patru. Ei bine, fata pe care mama a şi eliminat-o până la urmă ajunsese să aibă o relaţie extrem de bună cu mama, care a spus: „Mi-e foarte greu să o elimin pe fata asta pentru că mă uit la ea şi mă văd cum eram eu în tinereţe, mi-e foarte dragă, dar am constat că ea cu fiul meu nu au nimic în comun şi atunci nu am ce să fac şi trebuie să o elimin.“ Ei bine, eliminarea aia a fost cu lacrimi, cu emoţii - a plâns fata, au plâns toate celelalte fete, plângea mama, plângea şi băiatul… a fost o nebunie. Dar atât de bine au relaţionat toţi în acel grup încât în momentul în care una a trebuit să plece a fost o jale teribilă. 

cove foto protv

FOTO Pro TV

Ce se întâmplă dacă unuia dintre băieţi îi place o fată care a venit pentru alt băiat?

E interesantă întrebarea asta. Şansa lor e că nu se cunosc. (Râde) Cumva, exceptând prima întâlnire, care se întâmplă într-un palat foarte frumos, atunci când  rând pe rând băieţii cunosc fetele şi poate s-au intersectat acolo pe holuri, băieţii nu au cum să relaţioneze cu fetele altui băiat. Din acel moment ei pleacă la munte, fiecare într-o altă locaţie, iar apoi, după o săptămână, pleacă acasă la băiat. Acolo mama le testează, în sensul că le mai pune să gătească, să mai dea cu aspiratorul, să le vadă cum reacţionează, cum se comportă. Ele se mai ceară între ele, fiecare vrea să arate, se creează competiţia. Eu trec pe la fiecare, să văd ce fac. 

Formate asemănătoare au mai fost difuzate şi de celelalte posturi (Antena 1 – Mireasă pentru fiul meu, Kanal D – Noră pentru mama). Ce-l diferenţiază pe cel de la Pro TV?

Dacă acolo băieţii şi cu mamele erau închişi într-o casă, timp de un an, şi apăreau discuţii domestice, „Mă însoară mama“ propune altceva. Propune varianta în care băiatul, fetele şi mama pornesc la un drum, unde trebuie să faci tot felul de activităţi exterioare şi unde pot apărea situaţii neprevăzute şi îl vezi pe celălalt cum reacţionează. Sunt fete care zic: „Eu nu merg la patinuar, că mie nu-mi place, e frig aici“. Dacă stai într-o casă de unde să ştii că ei nu-i place la patinuar? Ea poate să zică orice, la fel şi el. Apoi ei pleacă şi în destinaţii de vacanţă, iar la drum se creează tensiuni, nemulţumiri, schimbări. Sunt puşi în faţa unor situaţii concrete.

Când începe „Mă însoară mama“?

Undeva la jumătatea lui februarie, din câte am înţeles. Nu ştiu dacă există o dată exactă, eu la momentul acesta nu o cunosc.  E o emisiune la care eu sincer m-aş uita, pentru că vedem comportamente umane, relaţionări, într-o poveste pe care încercăm să o desluşim întotdeauna – cea între părinţii noştri şi soacre. Ştii că e vorba aceea din popor „Soacră, soacră, poamă acră“, eu nu cred că e aşa. Cred că ţine de abilitatea fiecăruia de a relaţiona cu un om şi de a-l înţelege. Omul ăla vine cu experienţa lui, cu nivelul lui de cunoaştere, de relaţionare, e vorba şi de diferenţa dintre generaţii. Trebuie să existe toleranţă şi să înţelegi că celălalt poate avea o părere diferită. Dacă mama şi nora au păreri diferite nu înseamnă că trebuie să-şi scoată ochii de fiecare dată când se întâlnesc. Poate fi armonie într-o familie chiar dacă soacra zice „Trebuie pus un litru de apă la fasole“, iar fata zice „Nu fac nicio fasole“ (Râde).

Ţi-a fost greu să renunţi parţial la „Vorbeşte Lumea“?

Destul de greu. Mi-e dor de întâlnirile din fiecare dimineaţă cu telespectatorii, mi-e dor de Adela şi de echipă. Noi în toată această perioadă am vorbit la telefon, am povestit ce s-a întâmplat. Eu voi mai lipsi doar săptămâna asta, de săptămâna viitoare mă întorc la „Vorbeşte lumea“. 

adela popescu si cove foto pro tv

FOTO Pro TV

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite