Interpretul lui Varys în Game of Thrones, frustrat de evoluţia personajului său: „Ultimele sezoane nu au fost preferatele mele“

Interpretul lui Varys în Game of Thrones, frustrat de evoluţia personajului său: „Ultimele sezoane nu au fost preferatele mele“

Varys FOTO HBO

Actorul irlandez Conleth Hill (54 de ani), care îl joacă pe Varys în Game of Thrones, a recunoscut că a fost frustrat de ultimele sezoane ale serialului, dar şi de modul în care a evoluat personajul său. Următorul text conţine spoilere!

Sfătuitor regal, enigmaticul eunuc chel a fost unul dintre cei mai puternici jucători din Westeros. Ghidându-se după un singur principiu, şi anume de a apăra interesele oamenilor mai presus de orice, în momentul în care a aflat că adevăratul moştenitor al Tronului de Fier este Jon „Aegon Targaryen“ Snow şi nu regina pe care o slujea, Daenerys Targaryen, Lord Varys încearcă să o ucidă, însă în cele din urma el a fost cel care a murit. În episodul 5 din ultimul sezon „Game of Thrones“, Mama Dragonilor află că a fost trădată şi îl condamnă la moarte, Varys fiind incendiat de dragon.

Într-un interviu pentru Entertainment Weekly, actorul Conleth Hill a mărturisit că finalul personajului său i-a lăsat un gust dulce-amărui şi recunoaşte că i-a fost foarte greu să-şi accepte sfârşitul.

„Am luat totul foarte personal. Am primit vestea ca o persoană, nu ca un actor. Acum am înţeles mai bine reacţiile celorlalţi actori care s-au aflat în astfel de situaţii. Pur şi simplu nu te poţi abţine să nu simţi că ai dezamăgit într-un fel, că nu te-ai ridicat la nivelul unor aşteptări de care nici măcar nu erai conştient. Singurul lucru care te consolează sunt oamenii care muncesc şi mai mult decât tine. Asta ajută. Nu cred că poate cineva care nu a trecut printr-o astfel de experienţă să înţeleagă exact ce simt. Privind retrospectiv, mi se pare grozav modul în care Varys a fost eliminat. Dar în momentul în care am aflat, nimic nu m-a putut consola. Mă gândeam doar la ce am făcut greşit, de ce nu m-a avertizat nimeni că asta se va întâmpla, am aflat când am citit scenariul“, a explicat actorul.

Interpretul lui Varys este însă mândru de faptul că a trădat-o pe Daenerys: „Mi s-a părut o idee genială, nobilă. El a rămas fidel principiului său până la final. Tot ce şi-a dorit a fost ca pe Tron să stea persoana potrivită“.

Extrem de sincer, Hill a mărturisit că nu i-au plăcut în mod deosebit ultimele sezoane din Game of Thrones şi a lăsat să se înţeleagă că a fost uşor supărat de modul în care personajul său a evoluat.

„Sentimentul meu în ultimele câteva sezoane a fost că personajul meu a devenit mai periferic, a fost uşor dat la o parte, că scenariştii s-au concentrat mai mult pe alte personaje. E în regulă, pentru că asta e natura unui serial cu multe personaje. A fost cumva frustrant. În ansamblu, a ieşit foarte bine. Să spunem însă că ultimele câteva sezoane nu au fost preferatele mele. Am simţit că după sezonul 6 am cam scăpat în prăpastie. Dar înţeleg, până la urmă Varys nu este un erou, nu este un luptător. Nu sunt nesatisfăcut, deşi sună ca şi cum aş fi, recunosc că sunt un pic egoist“, a mai spus Hill, precizând însă că este recunoscător pentru acest proiect în timpul căruia a avut parte de experienţe minunate. 

În ceea ce priveşte regretele, actorul a mărturisit că şi-ar mai fi dorit să aibă parte de o ultimă scenă cu Littlefinger, personaj interpretat de Aidan Gillen care a fost ucis în sezonul 7. 

Ultimul episod din Game of Thrones va fi difuzat pe 19 mai, de la ora 04.00, ora României. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: