Influencerii au mai puţin succes de când a început relaxarea. Cine sunt cei care rămân în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Topul realizat de Starcom România examinează preferinţele pe social media ale românilor şi arată că, odată cu relaxarea restricţiilor, activitatea fanilor influencerilor a scăzut destul de mult.

Social Media Stars Index este topul celor mai urmărite conturi online din zona de divertisment a României, iar în luna iunie au fost analizate peste 2300 de conturi pentru realizarea acestui clasament, de pe Facebook, Instagram şi YouTube.

Topul arată că în perioada relaxării, fanii influencerilor şi ai creatorilor de conţinut nu au mai fost la fel de activi în social media, fiind înregistrate scăderi de 1% pe Facebook şi Instagram şi o scădere considerabilă, de 10%, pe YouTube. Platforma din urmă a avut de suferit şi la capitolul vizualizărilor, fiind înregistrate cu 8 procente mai puţine vizualizări în iunie decât în luna precedentă.

Liderul topului general a rămas Inna, pentru a treia lună consecutivă, însă a căzut pe Facebook şi pe YouTube - de pe 6 pe 10 şi de pe 4 pe 13. Este urmată de Andra şi de Cristina Ştefania în top, cea din urmă fiind prima pe Instagram în luna iunie.

Clipurile populare pe YouTube au dus la creşteri în top

Selly a revenit în primii 10, graţie clipurilor realizate pe tema bacalaureatului şi a sistemului de învăţământ din România, primul său material pe această temă fiind şi una dintre cele mai apreciate postări din iunie în social media. Şi Bianca Adam (Tequila) a urcat destul de mult, până pe 17, după ce clipul său de pe YouTube, în care povesteşte cum a fost agresată pe stradă, a fost vizionat de peste 2,3 milioane de ori.

Antrenorul de fitness Andrei Deiu a ajuns pe locul 6 la general, fiind al doilea cel mai popular pe Instagram, în timp ce Anyta Cooking a devenit surpriza clasamentului, fiind pe locul 16, cel mai bun loc ocupat până acum de un creator de conţinut din zona de gătit.

În ceea ce priveşte clasamentele pe categorii, o regăsim pe Adelina Pestriţu pe prima poziţia în zona de Fasion and Beauty, pe Dorian Popa lider la capitolul vedetelor de televiziune, dar şi pe MaxInfinite lider în zona de gaming.

Tendinţele lunii iunie au fost explicate de George Muşat (Starcom Data Strategy & Analytics Manager):

"În luna iunie se observă o scădere a activităţii utilizatorilor pe platformele sociale, în special YouTube, unde vedem o scădere a activităţii cu 10%, principalele motive fiind relaxarea restricţiilor şi programarea vacanţelor de vară. În acest context putem observa revenirea în forţă a creatorilor de muzică şi a entertainerilor, dar şi faptul că românii continuă să fie interesaţi de sport şi mişcare, chiar şi după ieşirea din carantină."

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite